המנגיומה גדולה בכבד עם הסתיידות זעירה

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

06/06/2017 | 00:30 | מאת: מור

לפני כמה שנים התגלתה אצלי המנגיומה בכבד. היא גדלה בקצב איטי וכיום היא בקוטר 16 ס"מ, עם הסתיידות זעירה בתוכה. מה פירוש הסתיידות בתוכה? בעבר אמרו לי שאם היא תמשיך לגדול יצטרכו לשקול כריתת האונה. באיזה קוטר של המנגיומה ממליצים על כריתה? מתי עליי להתחיל לדאוג? וממה?

25/08/2017 | 11:04 | מאת: ד"ר אנדרי קידר

שלום לך, מצטער שפיספסתי... הסיבות לניתוח - (בד"כ הניתוח - כריתה ) כוללות - אי יכולת להוציא מחשבו ממאירות, סימפטומים מתגברים (עקב לחץ), וסיבוכים. אין מספר מוגדר שיהווה אינדיקציה לניתוח... צריך לבדוק את שילוב הממצאים עם מצב בריאותך וגילך...

מנהל פורום ניתוחי כבד