ציסטה חוזרת בכבד

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

01/10/2013 | 21:10 | מאת: מירי

לפני שלושה חודשים הוציאו לי ציסטה ענקית מהכבד לפני מספר ימים הרגשתי שוב לחץ ואי נוחות באיזור הכבד ומבדיקת אולטרסאנט נראה שהציסטה חזרה כמעט לאותו גודל שהיתה. עברו רק שלושה חודשים וכבר התפתחה ציסטה ענקית השאלה היא - האם נגזר עלי לעבור ניתוח כל כמה חודשים בגלל ציסטה חוזרת? איך מטפלים בבעיה? האם חייבים ניתוח או שניתן לטפל ברפואה אלטרנטיבית?

02/10/2013 | 17:12 | מאת: ד"ר ברק בר-זכאי

שלום רב, על מנת שניתן יהיה לתת תשובה מלאה יש צורך לראות את ההדמייה לפני ואחרי הניתוח, להבין איך ובאיזו גישה בוצע הניתוח ואיזה ניתוח בוצע בדיוק. כעיקרון יכול להיות מצב בו המדובר אך ורק בקולקציה נוזלית באיזור הניתוח ולא בציסטה שהתהוותה בשנית. בכל מקרה יש צורך לראות את ההדמיות לפני שמכריזים על חזרתה של הציסטה. בברכה ד"ר בר זכאי

מנהל פורום ניתוחי כבד