קרולי

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

26/08/2013 | 22:26 | מאת: שרון

שלום מהי מחלת קרולי? נאמר לי שבדרך כלל מופיעה אצל ילדים, איך יתכן שהופיעה גם אצל מבוגרים?אודה לך עבור תשובתך כי אני קצת מודאג. שרון

28/08/2013 | 18:24 | מאת: שרון

כיצד יודעים בוודאות שזו המחלה ומה דרכי הטיפול בה תודה שרון

31/08/2013 | 09:48 | מאת: ד"ר ברק בר-זכאי

שלום רב, מחלת קרולי הינה מחלה גנטית מולדת נדירה יחסית של דרכי המרה אשר יכולה לבוא עם פתולוגיות נוספות למשל בכליה. למחלה זו ישנם מספר ואריאינטים אם כי בבסיסה היא מאופיינת בהרחבת דרכי המרה בתוך הכבד. נכון הדבר כי זו מחלה שמופיעה בעיקר בגיל הילדות אם כי זה לא לגמרי נדיר שהביטוי הראשון למחלה יהיה בגיל הבגרות וזאת בגלל שהמחלה יכולה להיות א-תסמינית לאורך שנים. הבעייתיות במחלה הינה הסיבוכים לה יכולה לגרום כגון: אבנים וזיהומים בדרכי המרה ובכבד ובמקרים מסויימים אף להתמיינות לממאירויות. האבחנה של המחלה נעשית על בסיס סימפטומים יחד עם הדמייה מתאימה. בברכה ד"ר בר זכאי

מנהל פורום ניתוחי כבד