סרטן בלבלב ליד כלי דם הכרחי

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

04/02/2017 | 21:56 | מאת: אמיר יצחקוב לוין

שלום רב, אבי היקר חולה בסרטן הלבלב ועבר ניתוח להסרת הגדול אצל דר' אריה אריש. הניתוח כשל ולא הצליחו להסיר את הגידול בגלל קרבתו לכלי דם הכרחי. שמענו על הסכין - ננו נייף. אבי לאחר הניתוח התחיל בסדרה של טיפולים כימיים וללא הואיל. ברצוני לדעת האם ידוע כמה עולה להשתמש בניתוח כזה עם הננו נייף באופן פרטי? תודה, בן מודאג.

28/02/2017 | 13:03 | מאת: ד"ר אנדרי קידר

אכן כן, הטיפול אפשרי במקרים של סרטן לבלב לא נתיח... הטיפול עשוי אפילו להיות ללא פתיחת הבטן , כמובן - תלוי במצב הספציפי. ובמיקום הגידול ובעוד הרבה גורמים. אם הוא התחיל לקבל כמותרפיה - והספיק לקבל כבר כמה קורסים - צריך לעשות הערכה מחודשת, על ידי הדמיה PETCT או MRI, תלוי מה הוא עשה אז' ... כלומר לבצע restaging , כמובן בדיקות דם מרקרים וכו. על העלות - לא יכול לענות - צריך לשאות בבית חולים שבו מצבעים - אסותא למשל. אבל לפני כן - צריך להחליט אם מתאים לו הטיופל הזה... בהצלחה פרופ קידר

13/11/2018 | 15:35 | מאת: פרופ' אנדרי קידר

מצטער כי האתר לא פעל

13/11/2018 | 15:58 | מאת: אמיר לוין

לצערי התשובה הגיעה מאוחר מדי ואבי היקר נפטר לפני כחודשיים.

מנהל פורום ניתוחי כבד