אנזימי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

06/07/2013 | 10:28 | מאת: גיל

שלום רב,הנני בן 31 בבדיקות שגרתיות לפני חצי שנה שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) התגלה לפתע(כאשר כל הבדיקות לפני שנה היו תקינות) כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37. וAST-29(תקין ) פרט לכך כל הבדיקות היו תקינות. כיום (לאחר חצי שנה) ביצעתי שוב בדיקות דם וערכים אלו אף גדלו: ALT-85 AST-50 יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות: PROTEIN TOTAL -7.8,תקין ALBUMIN-4.8,תקין BILURUBIN TOTAL -0.9,תקין ALKP-57,תקין יש לציין כי בדיקות דם להפטיטיס C,B יצאו תקינות.ובדיקות אולטראסאונד לא הראו שום ממצא של כבד שומני(רק המנגיומה קטנה הידוע כבר מלפני 10 שנים) 1.אילו הם הבעיות העיקריות בכבד שבעקבותיהם עולים ערכים אלו??האם חייבת להיות בעיה בכבד בעקבות העליה בערכים? 2.האם העלייה הנוספת לאחר חצי שנה יכולה לרמוז כי המצב מחמיר וערכים אלו רק ילכו ויגדלו? 3.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד? 4.האם חייבת להיות בעיה בכבד כאשר ערכים אלו עולים?

20/08/2013 | 16:53 | מאת: ד"ר ברק בר-זכאי

שלום רב עליית אנזימים אלו לא מעידה בהכרח על בעיה כבדית משמעותית קשה ובלתי אפשרי על סמך הנתונים הללו בלבד לחוות דעה חד משמעית יש מקום לדעתי לשלול אבנים בכיס מרה בשלב ראשון ולאחר מכן להיוועץ בהפטולוג-רופא שתחום התמחותו מחלות פנימיות של הכבד. בברכה דר בר זכאי

מנהל פורום ניתוחי כבד