C.T. בטן עליונה-ממצא בכיס המרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

30/12/2018 | 09:16 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, התייעצתי אתך בפורום ראה בבקשה עפ"י כתובת המייל שלי. בת 61. עקב כאב בטן עליונה לפעמים עם הקרנה לגב ובבדיקת EUS ממצא תת-רירי בקוטר 1.5 ס"מ באנטרום הקיבה הדומה ל- ECTOPUC PANCREAS ביצעתי C.T. פרוטוקול לבלב והממצאים הינם: הלבלב - תקין. הכבד - תקין. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. הטחול קטן, אורכו 7.5 ס"מ מרקמו אחיד. גוש רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. לולאות המעיים - ללא סטיות. בסיכום נרשם: מראה כיס המרה שיכול להתאים ל- ADENOMYOMATOSIS בפונדוס. נא קורלציה עם בדיקת סונר. רציתי שאל מה זה אומר הממצא בכיס המרה? מה זה ADENOMYOMATOSIS ? האם קורלציה עם סונר יכולה להראות דברים אחרים? האם כאב ברום הבטן באמצע יכול להסביר את הממצא בכיס המרה? לציין כי אין לי תופעות נוספות, חוץ מהכאב שמופיע לי מידי פעם (לא קשור לאוכל), בבטן העליונה? אנא ממך תשובתך לגבי מה הממצא בכיס המרה מה עושים? ממתינה לאולטרסאונד בטן וזה רק בעוד חודש. האם לדעתך עלי לבקש להקדים אותו? תודה מראש על תשובותיך וסבלנותך האדיבה.

03/01/2019 | 11:30 | מאת: פרופ' אנדרי קידר

אדנומיומטוזיס זאת מחלה שפירה, זהו לא גידול. הבעיה היא שלא ניתן לקבוע בוודאות שזה אכן כך על סמך CT או US... צריך להגיע לכירורג ולאסוף את כל המידע אודות תלונותיךעל מה את מרגישה, הבדיקות שעשית , מעבדה ולבדוק אותך, ואז להחליט...

15/01/2019 | 09:51 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, עשיתי בדיקת אולטרסאונד (קורילציה ) לממצא שנצפה בסיטי להזכיר: דרכי המרה תקינות, כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באזור הפונדוס. יכול להתאים לאדנומיוטוטוזיס כל זה כאמור נצפה בסיטי בטן. כעט, עשיתי אולטרסאונד קורילציה לממצא ובאולטרסאונד הבדיקה יצאה תקינה. לא ראו בכלל את הממצא שנצפה בסיטי. באולטרסאונד מצויין: כיס מרה- תקין, ללא אבנים. דרכי מרה - אינן מורחבות. סיכום והמלצות - הבדיקה תקינה. שאלתי האם ייתכן שנראה בסיטי ממצא ןבאולטרסאונד לא? ואם כן מה קובע? במידה ואני צריכה ללכת להבדק אצל כירורג לאיזה כירורג עלי לפנות? כללי? אחר? תודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה

מנהל פורום ניתוחי כבד