תשוקה לגבינה צהובה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

31/12/2012 | 11:31 | מאת: a

שלום רב, אני בתחילת הריון ראשון (שבוע 7) וכבר כשבוע יש לי תשוקה לגבינה צהובה על כל גלגוליה וצורותיה(נמסה, בלחם,בפיצה שלא אכלתי כבר כמה שנים טובות וסתם פרוסת גבינה בלי כלום) אני סובלת מבחילות, שמתחזקות בשעות הערב ולרוב לא בא לי לאכול אוכל מבושל. אציין שאני צמחונית כ14 שנה, ומשתדלת מאד להקפיד על תזונה טבעית (כמה שפחות מזונות מעובדים,דגנים מלאים,פחות מוצרי חלב וכו'). אני יודעת שתשוקה למזון מסויים יכולה לעתים לרמז על חסך במרכיב חיוני בתזונה. מכיוון שאני לא מעוניינת להתמסר לתשוקה הזו עד הסוף (משתדלת להגביל לפעם ביום-יומיים),בגלל המרכיבים הבעייתיים של מזון זה (שומן,כולסטרול,צבעי מאכל,חומרים משמרים,חלב פרה)רציתי לנסות לקבל כיווני חשיבה למה יכול להיות החסך- בהסתמך על המרכיבים התזונתיים שבגבינה,אולי אוכל להבין על סמך הכירות עם עצמי מה חסר ובמה ניתן להחליף. תודה רבה

31/12/2012 | 15:53 | מאת: רויטל לב ארי

שלום לך, בגבינה צהובה יש בעיקר סידן. תנסי לאכול יותר טחינה ושקדיה ולראות מה קורה לגבינה הצהובה...לעיתים גם אין הסבר לחשקים בהריון ותנסי עד כמה שיותר להיצמד לתזונה הבריאה. בהצלחה רויטל.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה