ברזל וכמוסות נר הלילה בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

18/02/2015 | 18:11 | מאת: אסתי

שלום, יש לי שתי שאלות. הראשונה קשורה לחוסר בברזל: אני בשבוע 33 עם הריון תאומים, כבר התחילו צירונים ויש סיכוי שהלידה תהיה מוקדמת מהתל"מ. במשך תקופה ארוכה (5-4 חודשים) היה לי המוגלובין 9.9, לפני כשלושה שבועות עלה ל10.8, מאגרי הפריטין שלי חוסלו, בתחילת ההריון היה פריטין 126 ולפני שלושה שבועות נדגם 26. אני לוקחת 2 כדורי ברזל פרוגרד פוליק ביום ובתזונה צמחונית אך עם הרבה ירוקים ודגנים, כמעט ללא מוצרי חלב וביצים. אני רוצה להגיע להריון עם כוחות ויודעת שגם מאבדים דם בלידה, אני רוצה להניק את התאומות, הרופאים לא נלהבים לתת לי עירוי ברזל, אני שותה חליטת סרפד ולקחתי איזו טינטורה סינית שמחזקת דם. תהיתי אם יש דרך נוספת להעלות ברזל במהירות כי אין לי הרבה זמן. שאלה שניה לגבי כמוסות נר הלילה, הבנתי שמומלץ לקחת גם בבליעה וגם להחדיר לנרתיק משבוע יותר מתקדם להגמיש את צוואר הרחם, שאלתי היא, אם אני כבר לוקחת שמן בנוזל של פוקה שמכיל מינון גבוהה של אומגה שלוש ואומגה 6 או לחילופין שמן אחר שמשלב בינהם, האם זה שקול לכמוסות, כי ראיתי שהמינון שיש בכמוסות נמוך יותר. או שרצוי לקחת משהו ספציפי כמו נר הלילה? תודה רבה, אסתי

שלום אכן הפרדה של מוצרי חלב וברזל זה דבר שעוזר בספיגה ממליצה לך לקחת את הכדור בבוקר על בטן ריקה עם מיץ תפוזים סחוט טרי או סוג של ויטמין c עוזר לספיגה טובה אכן שתיה של תה סיערפד יחד עם חליטת עלי פטל יכולה לעזור המון קטניות אגוזים ועלים ירוקים יותר מזה אין משהו וזה לא מצב שאמור להפריע להנקה אין קשר בין השניים את שמן נר הלילה מתחילים לקחת משבוע 35 והוא לא קשור לאומגה 3 החל משבוע 38 אפשר לעשות איתו עיסוי פרינאום וכאשר רוצים לגרום לצירים אפשר למרוח אותו ולקיים יחסים בהצלחה רחלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה