הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2019 | 13:16 | מאת: מיכל

בת 35, 5 חודשים אחרי לידה שנייה. בשלושה שבועות לאחר הלידה התחלתי להרגיש תכיפות במתן השתן, מייד אחרי התרוקנות הרגשתי שוב צורך לתת שתן. מכיוון שעדיין הייתי עם דימום אחרי לידה הרופאה ויתרה על בדיקת שתן ותרבית ונתנה לי אנטיביוטיקה זינט ל 5 ימים. הייתה הטבה לאחר סיום מהאנטיביוטיקה. חודשיים לאחר מכן שוב אותה הרגשה של תכיפות במתן שתן, הרגשת חוסר התרוקנות. הפעם עשיתי בדיקת סטיק שהראתה ליקוציטים בלבד, לא נעשתה תרבית וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה למשך 5 ימים. התסמינים נעלמו. לאחר חודש שוב אותם תסמינים הפעם ביצעתי תרבית שתן ובדיקת שתן כללית. צמח חיידק אי קולי 50,000 בתרבית, ליקוציטים 250 לחלבון 20 . הפעם קיבלתי אנטיביוטיקה זינט למשך 10 ימים. אני מניקה לכן יכולה לקבל רק זינט. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן ולהלן התוצאות: כליה ימנית כ-10 ס"מ, בגודל תקין, פרנכמיה שמורה בעוביה אין עדות לאבנים הידרונפרוזיס קל כליה שמאלית כ-11 ס"מ, בגודל תקין, פרנכמיה שמורה בעובדה אין עדות לאבנים להידרונפרוזיס: אין עדות שלפוחית השתן עם קיבולת טובה ודופנות סדירים. לאחר התרוקנות: שארית שתן של 49 סמ"ק. לסיכום: הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית. שאלתי היא מה הכוונה הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית ומהן יכולות להיות הסיבות לכך? האם ייתכן שקשור לכך שילדתי לפני 5 חודשים? האם זה קשור לדלקות השתן החוזרות והרגשת תכיפות במתן השתן? האם חס וחלילה לפי תוצאות האולטרסאונד יכול להיות גידול במערכת דרכי השתן? אני מאוד לחוצה לגבי תוצאות האולטרסאונד? אציין שהכליות נבדקו אחרי התרוקנות. לפני הבדיקה שתיתי 4 כוסות מים וספל קפה.

הידרונפרוזיס קל מימין היא תופעה שכיחה בהריון ויכול להימשך עד 12 שבועות לאחר לידה. להבנתי הUS בוצע לאחר הזמן בו הרחבה פיזיולוגית יכולה להימצא ועל כן הבדיקה אינה תקינה. יש להמשיך לבררה. ממליצה כי תופני לCT פרוטוקול אבנים (ללא חומר ניגוד) זו בדיקה המותרת גם בנשים מניקות.

מנהלי פורום נפרולוגיה