שינויים בכמות השתן..

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2018 | 02:07 | מאת: חנה

שלום רב , לאחרונה שמתי לב כי כי יש הבדלים גדולים בכמות השתן היומית שלי .למרות שאני מקפידה על כמות שתייה רבה מידי יום(2-2.5 ליטר),בגלל אבנים בכליות, הרי שיש ימים שכמות השתן שלי עולה על 3 ליטר ויש ימים שכמות השתן בקושי מגיעה ל-1.5 ליטר. יש ימים שאני מרגישה נפיחות בגלל שתייה מרובה וחוסר יכולת להתרוקן ויש ימים שאני מרגישה התרוקנות. גם הזרם משתנה מזרם רגיל לזרם לא רציף ולפעמים חלש. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה לתפקודי כליות התוצאות היו : קריאטנין- 0.62 (עלייה מ-0,56), אוריאה - 26 , נתרן- 140.6, אשלגן -3.9 ןקלציום-9.50 במגמת ירידה. בבדיקת שתן(לא איסוף) המקרואלבומין/קריאטנין-5.07 ומקרואלבומין יו סמפל-4.60. אולטרסאונד כליות לפני 4 חודשים היה תקין. בדיקת שתן כללית תקינה , רמת ph- 6.5 . ערך gfr-בירידה מ- 98 ל-95 בחודשיים. לדברי הנפרולוגית המדידות לא מדויקות ואין לזה משמעות. האמנם?? האם יש סימן לירידה בתפקוד הכליות? האם יש מקום לברור נוסף ואיזה? תודה.

31/08/2018 | 10:05 | מאת: חנה

רציתי להוסיף שאלה: זה היום החמישי שבו אני לוקחת טיפול אנטיביוטי ונוגד חומצה בגלל שנמצא אצלי החיידק הילובקטר פלורי. התרופות הן: פלאג'ל 250 מ"ג -2 כדורים 3 פעמים ביום. קארין 500 מ"ג- 1 כדור 2 פעמים ביום. ו- לנטון 15 .כדור אחד 2 פעמים ביום. מוסיפה פרוביוטיקה .כל זאת ל14 יום(אם אחזיק מעמד). בשלושת הימים הראשונים לטיפול הייתה לי כמות שתן גדולה סביבות 3000מ"ל. ביום הרביעי פחתה כמות השתן לפחות מ2000 מ"ל. היום החמישי שעוד לא נגמר, אני חשה שוב ירידה בכמות . אציין שאני שותה הרבה ובכמות די זהה בכל הימים. -האם יש קשר בין הטיפול לשינויים בכמות השתן? האם השינויים מלמדים על פגיעה בכליות? ומתי עלי להתחיל לדאוג ולהגיע לרופא? שאלתי היא ללא קשר לשאלותי הראשונות שמתייחסות לשינויים עוד לפני הטיפול. סליחה על האריכות ותודה מראש על התשובות

הכליות מסננות את הדם, מפרישות "חומרי פסולת" כגון שתנן ועודפי נוזלים , מחזירות לדם מלחים, ומים שסוננו . הן גם "חכמות" מספיק לדעת לתת לעודפי מלחים, מים לצאת מהגוף . כך הם מונעות עודפים/חסרים ועוזרות לשמור על סביבה פנימית יציבה למרות שינויים בסביבה החיצונית. בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין (כמו אצלך), ובבריאות (לדוגמא אינך משלשלת) הרי שכמות השתן תלויה במה את מכניסה לגוף (שתיה, אוכל), חום הסביבה (הזעה), פעילות גופנית וכו. אם אכלת יותר אבטיח יש לזה השפעה על תפוקת השתן שכן תכולת המים באבטיח גבוהה. ידוע שללא איסוף שתן (לתוך בקבוק) אין אדם בעולם שיכול לשערך שנתן 3, 2, או 1.5 ליטר שתן. אנשים יכולים לשים לב לירידה מאד משמעותית בתפוקת השתן . כל טיפול תרופתי עלול לגרום לפגיעה כלייתית במנגנון אלרגי. לעיתים עולה חשד קליני עקב התפתחות חום ופריחה, או כאבי פרקים, אובאיטיס. על מנת לבסס את החשד הראשוני יש צורך בדיקת דם לתיפקודי כליה, ספירת דם, ובדיקת שתן למיקרוסקופ. אם אכן ממצאים מחשידים מרחיבים את הברור. אני מקווה ששמת לב תפוקת שתן בהפרש של ליטר ליממה לא מחשיד ואולי גם לא שוערך נכון. בהצלחה

31/08/2018 | 20:02 | מאת: חנה

תודה רבה על התשובה המהירה. אמשיך בברור.

מנהלי פורום נפרולוגיה