רמת קריאטנין גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/04/2018 | 13:34 | מאת: לילו

בת 72 סכרתית +לחץ דם אושפזה בעקבות רמת קיאטנין גבוה 3.6 וסוכר 50 שבוע לפני האישפוז סבלה משילשול קל חוסר תאבון חולשה כללית סחרחורות בלילה שלפני האישפוז סבלה מדפיקות לב מואצות וזיעה שוטפת בינתיים מקבלת נוזלים מלחים בלבד מזה 5 ימים ללא שיפור משמעותית ברמת הקריאטנין בוצע איסוף שתן ונמצא קיום של חלבון בבדיקת US נצפה שלא קיים הרחבה מוזר לי שהטיפול כרגע הוא נוזלים ומלחים בלבד , הטיפול התרופתי של הסכרת הוחלף בבה"ח בטענה שהכדורים אותם נטלה כ- 15 שנים גורמים לתופעת לוואי - שילשול וכנראה ומפה היאה תייבשה לגמרי איזה בדיקות רצוי לבצע במסגרת בה"ח או פילו בקהילה? אני מרגישה שברים נופלים בין בכיסאות בגלל העדר רופאים בכירים במחלקה אשמח להכוונה מצדך תודה מראש

קשה לענות לשאלה בלי לבדוק את המטופלת (בדיקה גופנית שכוללת בין היתר מדידת לחץ דם בישיבה ובעמידה), בדיקות מעבדה נוספות (בניהן האם יש חמצת ומאיזה סוג היא, ממצאי משקע שתן) ולהכיר את נתוני הרקע (בניהם גם תפקוד כלייתי ונוכחות פרוטאינוריה בעבר), שמות התרופות הקבועות שלה ותרופות שנלקחו (אולי) סביב מחלתה הנוכחית (למשל תרופות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים – NSAIDS היכולות לגרום/להחמיר אי ספיקת כליות). מטופלים סוכרתיים עם יתר לחץ דם מטופלים פעמים רבות בתרופות המשפיעות על מערכת רנין אלדוסטרון (מעכבי המהפך וחוסמי הקולטן לאנגיוטנסין 2). במצבים של מחלה הגורמת לאובדן נוזלים מוגבר (שלשול למשל) ו/או ירידה ב INTAKE (שתייה ומזון) עלולות תרופות אילו לתרום להתפתחות לאי ספיקת כליות חדה. בזמן אי ספיקת כליות חדה חלק מהתרופות לסוכרת (למשל מטפורמין) עלולות לגרום להרעלה. אם הצוות המטפל התרשם כי הסיבה למצבה הוא מחלה שגרמה להתייבשות סביר מאד לבצע שינוי תרופתי ולתת רק נוזלים. התגובה לטיפול תכתיב צורך בטיפול /ברור נוסף. ממליצה לך לקבוע פגישה ולשוחח עם רופא בכיר, ולברר האם נפרולוג מעורב בניהול המקרה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה