מניעת חלבון בשתן.............

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/03/2018 | 22:03 | מאת: חיים

שלום לכל הרופאות ברצוני לדעת כאשר ישנה כליה אחת או לחילופין כליה מפצה מתפקדת כאשר כל הבדיקות תקינות אולם האדם מגיע לעשור השישי עם כליה מוגדלת מפצה כיצד למנוע זליגת חלבון בשתן בהנחה שאין סכרת ,אין ל"ד גבוה . האם ספורט כמו הליכות יכול להתאים למטרה כזו. והאם דייאטה צמחונית ומניעת צריכה של מלח יש בהם כדי לסייע למנוע חלבון בשתן. תודה רבה

אין מחקר מבוסס שאפשר להסתמך עליו אך הגיוני ומומלץ לחיות אורך חיים בריא, ובכך להקטין את גורמי הסיכון למחלת כליה. לפיכך הגיוני לא לעשן, לשמור על משקל תקין (BMI שלא עובר 25), לעשות פעילות גופנית אירובית מתונה סדירה, לעקוב ולטפל בסוכרת/דיסליפידמיה/יתר לחץ דם אם וכאשר מופיעים. לאכול בריא (דל מלח, דל חלבון מין החי, דל שומן רווי /טראנס, דל סוכר)... יש מחקרים תצפיתיים בהם דיאטה צמחונית נקשרה בשכיחות נמוכה של סוכרת, השמנה, מחלות לב וכלי דם וסוגים שונים של גידולים. חלק מהנ"ל הם גורמי סיכון למחלות כליה. חשוב לציין כי הצמחונים כקבוצה הם אנשים החיים אורך חיים בריא יותר ולכן קשה לבודד את הדיאטה מאורך החיים. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה