א.ס כליות ודרכי שתן...........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2018 | 22:30 | מאת: מאור

שלום רב מבצע פעם בכמה זמן בדיקה על קולית למעקב אחר כיליה ימנית מוגדלת מפצה וכיליה שמאלית קטנה ירודת תפקוד ממצאים ידועים . קרטינין אחרון 0.56 ,בן 56 שאר הבדיקות דם ותפקודי כיליה תקינים. ברצוני לדעת האם הממצא של גודש באגן יכול להסביר דגדוגים ומיחושים מוזרים במותן ימין?? האם הגודש באגן נובע משתיה מרובה ופעילות ספורטיבית שאני מבצע -הליכות נמרצות בשטחים הרריים? . האם גודש באגן עשוי להוביל להידרונפרוזיס? איך מפחיתים את הגודש באגן? לצמצם שתייה ? לצמצם פעילות ספורטיבית? תודה רבה א.ס כליות ודרכי שתן * מעקב * כליה ימנית באורך כ 12.2- ס"מ עם גודש של אגן. כליה שמאלית קטנה יחסית כ 7.7- ס"מ . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים. שלפוחית השתן עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה. הודגמה שארית שתן כ 45- סמ"ק. בלוטת הערמונית בנפח כ- 25 סמ"ק. סיכום: סיבת ההפניה:מעקב ממצאים: כליה שמאלית קטנה יחסית

ראשית חשוב לזכור ש US היא בדיקה תלויית מבצע. כעקרון כל הרחבה של דרכי השתן יכולה לגרום לתחושת כאב שעוצמתה תלויה בדרגת החומרה בין היתר. גודש באגן/ הידרונפרוזיס (=הרחבה של אגן הכליה) הם על אותו ספקטרום. שתיה מרובה יכולה בהחלט לגרום להרחבה שאינה חסימתית. ממליצה בשלב ראשון לבצע אולטרסאונד כליות חוזר ב"צום" (זאת אומרת בלי ישום ההנחיה של שתיה לפני בדיקת האולטרסאונד). אם יש עדין רושם להרחבה של אגן הכליה (גם אם עדינה) יש לשלול חסימה בבדיקה נוספת הבדיקות המומלצות הן CT אורוגרפיה, MR אורוגרפיה. מיפוי כליות דינמי היא בדיקה שיכולה להדגים האם הרחבת אגן הכליה נובעת מחסימה וכן את תרומה היחסית של כל כליה לפינוי הכלייתי . הבחירה בין הנ"ל תעשה על ידי אורולוג . בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה