טיפול תרופתי במחלת ה IGAN

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/06/2017 | 10:16 | מאת: אביטל

בהמשך לשאלתי מפעם קודמת באשר לטיפול התרופתי במחלת ה IGAN. בת 33 ברקע המחלה הנ"ל נמצאת במעקב נפרולוגי ומטופלת בטריטייס 2.5 מ"ג (טיפול שהנפרולוגית התחילה לי בעבר).תפקודי כליות בדם תקינים, חלבון באיסוף שתן מלפני חודשיים עמד על 608 ומיקרואלבומין קריאטנין 279 כשהנורמה עד 30. לאחרונה לחצי הדם שלי לא מאוזנים (לפעמים נמוכים סביב 101/62 ולפעמים גבוהים עד 164/102) רופאת המשפחה העלתה לי מינון ל 5 מ"ג אך בגלל שהרגשתי מאד לא טוב עם המינון הזה (סחרחורות וכו') הורדתי על דעת עצמי חזרה ל 2.5. במרץ הייתי אצל הנפרולוגית שאמרה לי להישאר על המינון של 2.5 למרות שהיא מדדה לי ל"ד שהיה גם גבוה וכדי לשלול תסמונת החלוק הלבן שלחה אותי להולטר ל"ד. התור שלי להולטר ואליה הוא רק בספטמבר. לאור מדידות גבוהות שעשיתי בבית רופאת המשפחה רצתה לתת לי פפברין ופוסיד. אני לא רציתי ואת גם כתבת לי בתשובה לשאלתי שיש תרופות אחרות לטיפול קו ראשון. בינתיים היא נתנה לי טריטייס קומפ 5 מ"ג אך גם אותו אני לא לוקחת בינתיים משתי סיבות: האחת לא נעים לי מהנפרולוגית כי היא ביקשה שאשאר על מינון של 2.5 וגם כי אני מפחדת לבלות כל היום בשירותים כיוון שהבנתי שבסוג זה של הכדורים יש גם משתן. אשמח לשמוע את דעתך והמלצתך. תודה רבה

נראה לי סביר לאשש קודם שאין תסמונת החלוק הלבן לפני שמתגברים טיפול תרופתי, ביחוד לאור העובדה שכהעלת את המינון חשת ברע. אם לא ניתן להקדים את ההולטר ממליצה לך לבצע מדידות לחץ דם ביתי שבוע ימים בוקר וערב תוך הקפדה על טכניקת מדידה נכונה (5 דקות מנוחה, לא לדבר- לזוז תוך כדי, יד בגובה הלב, רגלי מונחות על הרצפה לא משוכלות. להתעלם מהראשונה ולרשום את המדידה השניה והשלישית) . להגיע עם התוצאות לרופא (משפחה /נפרולוג) ולהחליט ביחד על המשך טיפול. אם אכן לחץ הדם גבוה מומלץ להעלות את הטריטייס לעתים בשילוב עם תרופה נוספת . יש חלופות למשתנים אך כמות הדיזוטיאזיד בטירטייס קומב לא תגרום לך "לבלות כל היום לשירותים". ממליצה לך להקפיד על דיאטה דלת מלח, הורדה במשקל (אם את בעודף) - כל אילו הם טיפול לא תרופתי בלחץ הדם שיכולים גם לעזור בהורדת הפרוטאינוריה. מומלצת גם פעילות גופנית ארובית סדירה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה