חניכים - דחוף

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

11/11/2013 | 11:05 | מאת: יוסי

שלום רב אני בן 34 לפני לפני פחות משבוע עברתי עקירת שן בינה כירוגית , אתמול עקב כאב קל הלכתי לרופא השינים הרופא הוציא לי את התפרים ותוך כדי הוצאת התפרים חשתי כאב קל ודיממתי מעט דימום שעצר לאחר 5-10 דקות. אציין כי בעקירות קודמות שלא היו כירוגיות לקח זמן עד שהדימום הקל עצר בערך כמה שעות לאחר מכן כבר לא היה דימום. בנוסף אציין כי לא הייתי אצל שיננית כבר 5-6 שנים יש המון אבן בחניכים ועל גבי השינים , לעיתים בעת ציחצוח נראת כמות מיזערית של דם משינים ספציפיות בהן יש אבן. אני נוטל לוסטרל עקב חרדה ממחלות סרטן , אתמול בבעת הוצאת התפרים שאל הרופא אם יש לי בעיות בקרישה ואני נוטל אספירין והוא אמר לי שכדאי לבדוק את תפקודי הקרישה לא יזיק. אציין שוב כי העקירה בוצעה ביום ד אחה"צ והתפרים הוצאו לפני הזמן עקב אי נוחות. מהרגע שאמר לי הרופא את זה נכנסתי לחרדה עמוקה כי יש וייתכן ויש לי לוקמיה בה מדממים מהחניכים משיטוטים באינטרנט זה מה שהבנתי. כאמור אין לי חבורות ושטפי דם אני בדרך כלל בריא , אנא ממך אמור לי האם יש מה לדאוג או שהדמם נובע מכך שיש הצטברות קשה של אבנית סביב כל השינים? תודה רבה יוסי

יוסי שלום, אמליץ לך לפנות למומחה לרפואת חניכיים בכדי שיבדוק את מצב החניכיים שלך. הצטברות אבנית סביב השיניים והתיישבות של חיידקים עליהם גורמת לדלקת חניכיים ואיתה תופעות האופייניות לדלקת כגון דימום, אדמומיות, נפיחות וכו

13/11/2013 | 23:36 | מאת: יוסי

האם הפחד מלוקמיה מוצדק במקרה הנ"ל או שמה הדבר נובע מהתבנית והדלקת חניכים

יוסי שלום במידה והינך מודאג עומדות בפניך שתי אופציות: 1. פנה לבדיקה אצל רופא חניכיים אשר יאבחן את סיבת הדימום מהחניכיים. 2. פנה לרופא המשפחה שלך בקופת החולים לצורך ביצוע בדיקות הדם הדרושות לאבחון לוקמיה. בכל מקרה את התשובה הוודאית לא תוכל לקבל ביעוץ בפורום ללא בדיקה ע"י רופא מאחת הדיסיפלינות שציינתי. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים