שאלה לדר' חרמון - דכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/11/2018 | 17:22 | מאת: אבי

יעקב שלום , אני קצת מעל גיל 40 . סובל מסממנים של OCD קל ,ומטופל במינון מאד נמוך של פבוקסיל שעוזר מאד. הבעיה העיקרית שמפריעה לי כעת היא דיכאון , שאני מעריך אותו כבינוני , כלומר הוא אינו מפריע לתפקודים כמו ללכת לעבודה ולתפקד שם טוב , אבל כן מתבטא בעצבות וחוסר חשק לעשות דברים. להגדיל את מינון הפבוקסיל אני לא מעונין , כי הוא גורם לעצירות , ומגביר את ההפרעה הנסבלת בשינה. ניסיתי בעבר מספר כדורים נגד דיכאון כמו : פרוזאק ועוד כדורים אחרים ממשפחת ssri , אבל בכולם היתה הפרעת שינה לא נסבלת וגם כדורי שינה לא עזרו . גם עם רמוטיב סבלתי מאותה תופעה. תקופה מסויימת נטלתי לוסטרל ,והחל ממינון 150 מ"ג הרגשתי פשוט מצויין , אבל גם איתו היתה הפרעה בשינה שאינה נסבלת לתקופה ארוכה . אני שואל בעיקר , האם יש לך רעיון לכדור אחר , שעוד לא ניסיתי ,ועשוי להיות ללא תופעת לוואי של הפרעה בשינה או שיאפשר נניח לישון לפחות 6 שעות בלילה? תודה רבה על תשובתך וזמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לשקול תוספת של מירטאזפין. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה