שאלה לגבי מיפוי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/11/2018 | 12:05 | מאת: גלי

שלום רב, סבתי בת 92, לאחרונה עברה פרפור פרוזדורים והייתה מאושפזת שבועיים בבית חולים. עשו לה היפוך שלא צלח ואחכ טופלה בדיגוקסין פעם ביומיים פלוס תרופות נוספות כמו אלקוויס, קרדילוק. לפני שבוע שוב אושפזה יש לה כאב בחזה..בצילום חזה ראו מחלה חדה ומיד טופלה באנטיביוטיקה לוריד וגם בפוסיד לוריד וקורטיזון. הפוסיד ניתן בשל מים בריאות. כעת, סיטורציה 93 ללא חמצן ועדיין יש כאב בחזה, תוצאות של מיפוי ריאות: ״מיפוי ריאות פרפוזיה עם Tc-maa קליטת חומר מופחתת באספקט תחתון וגבול אחורי בריאה שמאלית. לקורלציה עם צילום חזה ו/או Ct בשאלה של תפליט ו/או ממצא הסננתי. ״ יש לה בעיה בתפקודי כליות וסי טי עם חומר ניגוד להשלמת הבדיקה, כך נאמר בבית חולים, עשוי לפגוע בכליות שלה ואחכ עוד תמטרך דיאליזה. התפקודי כליות 1.5 כך נאמר אני לא יודעת אם זה קריאטנין או משהו אחר שאלתי היא מה אומרות התוצאות של המיפוי והאם יש סכנה בסי טי עם חומר ניגוד. בבית חולים שללו קריש דם בריאה (זה מה שרצו לבדוק במיפוי) האם יכול להיות שזה קריש וזה לא מודגם בצורה נכונה? אודה לתשובתך ככל שאתה מצליח להבין מדבריי. אנחנו מאד מודאגים.

שלום, המיפוי מדגים את זרימת הדם לריאות. כאשר יש בעיה בריאות כמו דלקת או נוזל מסביב לאיזור מסויים לא זורם דם לאיזור הזה כמנגנון הגנה של הגוף. אפשר לבצע סיטי ללא חומר ניגוד ולהתאים את התוצאות לתוצאות המיפוי.

05/11/2018 | 11:31 | מאת: גלי

תודה רבה על תשובתך המהירה.

מנהל פורום מחלות ריאה