בעיות עיכול לצד מחסור ב-B12

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

30/06/2020 | 14:17 | מאת: הילה

שלום. אני סובלת כבר מספר חודשים מכאבי בטן, נפיחות ושלשולים יומיומיים שמחמירים אחרי לילות בלי שינה, לחץ ואכילה של סוכר/ פחמימות. בבדיקת הדם שעשיתי עלה כי רמת ה- B12 שלי נמוכה מאוד (114) אבל אין מחסור בברזל. לדעתו של הרופא גם אין סיבה לחשוד בטפילים למרות שחזרתי מתאילנד בגלל שאין לכך סימנים בבדיקת הדם. האם יכולה להיות סיבה שמקשרת בין המחסור בB 12 וכאבי הבטן החריפים?

הילה שלום, בגדול ספיגת ויטמין B12 נעשית במערכת העיכול וקיימים מקרים בהם בעיה במערכת העיכול גורמת למחסור בוויטמין B12. יחד עם זאת, אבחנה רפואית מכל סוג שהיא לרוב לא עומדת בפני עצמה והיא כוללת מגוון קריטריונים אשר לדעתו של הרופא לא קיימים במקרה שלך. בנוסף הן למזון והן ללחץ השפעה על פעילות מערכת העיכול. מסיבה זו אני מטפלת בקליניקה שלי הן בפן התזונתי והן בפן הנפשי/ רגשי בשילוב טכניקות כמו ביופידבק, נשימות, הרפיות ועוד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.i

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול