שילשולים בלי כאבי או חולשה כבר חודש

דיון מתוך פורום  שלשולים ובעיות בעיכול

12/10/2018 | 11:20 | מאת: יוני

אחרי ראש השנה התחיל לי שילשולים מימיים בהתחלה חשבתי וירוס ויעבור , אך זה המשיך התחלתי לנסות לאכול אוכל מדכא שילשולים כגון אורז פירה ו צנימים,וזה אכן עזר אני עדיין משלשל עם אני אוכל דברים שומניים או ירקות ,הרקע שלי שיש לי טחורים פנימיים מדממים לפני 6 שנים עשיתי קולונוסקופיה מצאו רק טחורים. לא היו לי מעולם בעיה ביציאות ממש בסדר מבחינה הזו ,אני מוכרח לומר שכל החודש האחרון של השילשוליים המאיימים איני חש כאבי בטן או חולשה או הפרעה אחרת חוץ מהשילשולים וירידה במשקל קלה,אני בן 36 ( במקרה ואכלתי משהו שומני או עם סיבים אולי גם התחיל רגישות ללקטוז לא ברור לי ,אחות של אישתי היה כאבים בבטן ושילשולים במשך חודשים ורק אחרי שאתה דיאטת דלת שארית של שבועיים זה עבר לה,אולי גם אני צריך לעשות זאת שבועיים ולתת למעי הגס ולרירית להחלים ,הרופא משפחה שלי לאחר שעשיתי תרבית צואה שיצאה תקינה טען כי אין לי משהו רציני וכי עם כן היו עוד תסמינים .שאלותיי הם כך .מה עליי לעשות קולונוסקופיה או דיאטת דלת שארית ,אולי חלילה אני חולה באיזה מחלה ממאירה ( אני חרדתי מטבעי) אני עובד עצות??? ( הרופא משפחה טוען שלא כדי כרגע לעשות קולונוסקופיה כי המעי עדיין חלש)???

יוני שלום, אין בשאלתך די פרטים על מנת לנסות ולאבחן במה מדובר ועל כל פנים אינני רופאה. במידה ואינך מרגיש שלם עם המלצת רופא המשפחה אתה יכול לבקש הפניה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור רפואי. באשר לדיאטה דלת שארית... בגדול דיאטה דלת שארית עשויה להביא להטבה בשלשולים אך אין זה אומר שהיא תעלים אותם ואיננה מהווה פתרון ארוך טווח. מסיבה זו אני ממליצה לך לסיים תחילה את הבירור הרפואי ולפנות לדיאטנית גסטרו על מנת לבחון האם קיימים גורמים תזונתיים מסוימים בתזונתך שעשויים לתת הסבר לשלשולים מהם אתה סובל. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום שלשולים ובעיות בעיכול