עקירה מורכבת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

22/09/2015 | 06:58 | מאת: אורן

הייתה לי שן עם שורש שבור ונאלצתי לעקור אותה, מדובר בשן שקרובה לסינוס ובעקבות העקירה נוצר קרע בסינוס. הרופא תפר מסביב ואמר שבמרבית המקרים זה מסתדר איך יודעים אם אכן החור נסגר ? מה זאת אומרת מסביב ? מה הכוונה כשאמר שהוא סוגר פיסטולה ?

לאורן שלום רב, אכן, כפי שאמר לך רופא השיניים שלך, הקרע בקרום הסינוס בד"כ מתאחה עם הזמן. במקרים נדירים ניתן לאבחן זאת בצילום CT. המשמעות לאי התאחות: במקרה ונדרשת "הרמת סינוס" לצורך מכין לביצוע שתלים, תתכן בעיה בהשתלת העצם. פיסטולה זה קשר בין חלל הסינוס לחלל הפה. סגירתה מונעת מעבר נוזלים מחלל הפה לחלל הסינוס. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים