הוראות לאחר עקירת שן והשתלת BIOOSS

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

29/08/2020 | 14:05 | מאת: רון

נאמר לי לא לירוק ולא לעשות שטיפות פה ביומיים הראשונים ואם אוכל עד שבוע כדי למנוע מהעצם לצאת ממקומה. אני חושש לזיהום באזור העקירה. לוקח מוקסיפן אנטיביוטיקה למניעה. מה המלצתך במקרה כזה?

לרון שלום רב, בעקרון, אלו ההמלצות.אסור לשתןת משקאות חמים ב 24 שעות לאחר הטיפול ולהמנע מלעיסת מזונות קשים באיזור. יש המעדיפים מתן אנטיביוטיקה רחבת טווח כאוגמנטין. בהצלחה1 ד״ר אביטל מתן

29/08/2020 | 16:10 | מאת: רון

תודה על תשובתך המהירה! אך לא לירוק שבוע, ללא שטיפות פה וללא צחצוח שיניים ? האם לא מסכן את האזור בזיהום ? האם אכן העצם עלולה לצאת ממקומה ולא להיקלט ? איך בא לידי ביטוי אי קליטת עצם ומה הסיבות ?

לרון שלום, איסור צחצוח: באיזור המושתל. איסור לירוק: כדי למנוע התנתקות קריש דם תקין שהינו חלק קריטי בתהליך הריפוי. ניתן לבצע שטיפות בהתאם להנחיות. באם העצם המושתלת קובעה הסיכון לאי קליטה נמוך. אי קליטה מתבטאית באבדן השתל או חלקו. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים