חומר שחזור מומלץ כאשר יש קירבה למוך השן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

01/11/2016 | 22:12 | מאת: רון

שלום שן טוחנת עם סתימה ישנה. הסתימה הוסרה בגלל חור במקום חדש, בוצעה סתימה חדשה. לאור רגישות וחוסר שיפור בסימפטומים של כאב בלעיסה ורגישות מתמשכת לקור, הוסרה הסתימה החדשה, ובוצעה סתימה זמנית. מאז הסתימה הזמנית חל שיפור וכעת אין רגישות, לא בלעיסה ולא לקור. (יש לציין שהשן חיה). כעת צריך להסיר את הסתימה הזמנית ולעשות שחזור קבוע. הסתימה ממש קרובה לעצבים ולמוך השן. 1. האם בהסרת סתימה זמנית יש צורך בשיוף נוסף של חומר שן או שאין צורך להוריד שוב מחומר השן? 2. האם יכול להיות שהשיפור נבע מהחומר שיש בסתימה הזמנית? יש לזה ייתרון על פני החומר בסתימה הלבנה מבחינת התנגשות עם מוך השן? 3. מה הטיפול המומלץ (מבלי להזדקק לטיפול שורש) במקרה של קירבה כה גדולה למוך השן? ובאיזה חומרים רצוי להשתמש בסתימה נרחבת וגדולה ועמוקה? סתימה לבנה? סתימת אמלגם? יש חומרים נוספים? מה הכי "ידידותי למוך"? תודה

לרון שלום רב, להלן, אחת לאחת: 1. לעיתים כן, בד"כ הסרה שמרנית לצורך החזקת השחזור. 2. יתכן. סתימות זמניות מכילות לעיתים חומרים מרגיעים, כשמן ציפורן. 3. מנסיוני, למרות חוסר האסתטיקה והמחלוקת לגבי השימוש בו,שחזור אמלגם הינו המומלץ ביותר. בברכה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים