הרמת סינוס, סינוסטיס וMRI

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

31/01/2017 | 12:54 | מאת: רונית

אני מועמדת להשתלה בלסת עליונה עם הרמת סינוס פתוחה אולם עקב סינוסטיס (אסימפומטית) אני נדרשת לאישור אף אוזן גרון קודם הפרוצדורה. הייתי במספר ייעוצים, הרוב אישרו אולם חלק התלבטו... ולכן אני נדרשת לצילום MRI סינוסים בנוסף ל CT שכבר בוצע. שאלותי: 1. מה דעתך ? 2.מה הסיכון בביצוע הרמת הסינוס מבלי ניתוח FESS קודם ? 3. האם ניתן לבצע MRI כשיש כבר שתלים (אחרים) בפה היות וזו בדיקה המבוססת על תהודה מגנטית ואסור מתכות בגוף ? תודה.

לרונית שלום רב, התווית נגד לביצוע "הרמת סינוס, הינה עכירות בחלל הסינוס המודגמת בצילום. בד:כ ניתנת לאבחון בצילום פנורמי או בסי-טי.יש מקרים בהם נדרש צילום נוסף, כפי שתואר במקרה שלך. דרישה זו נדירה יחסית אלא אם נתבקשה ע"י רופא א.א.ג טרום אישורו. הסיכון בביצוע הרמת סינוס ללא ניקוז זיהום (FESS) הינה סכנת הזדהמות וכשל של השתלת העצם. עקרונית יש להמנע מציןם MRI בסביבה מתכתית. באם אין ברירה, יש להתייעץ עם מומחה לא.א.ג טרום ביצוע. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים