לפני שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה ושתלים דנטליים

03/05/2016 | 18:34 | מאת: יפעת

רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה בשן עליונה טוחנת אחורית ביותר לא בינה צריך עקב זיהום גדול/סדק צריכים בנוסף לשתל גם השתלת עצם ו/או הרמת סינוס באיזה שלב או כמה זמן אחרי העקירה ולפני שתל יודעים בוודאות ומהי בעצם הרמת סינוס ןמה ההבדל בין ההרמות כי שמעתי שיש 2 סוגים , ומי שלא סבל אף פעם מסינוסיטיס גם יש אפשרות שיצטרך את זה או שהסיכויים גדולים יותר למי שסבל בעבר מזה.

ליפעת שלום רב, הצורך בהשתלת עצם שונה ממקרה למקרה ותלוי בכמות העצם הנותרת. כנ"ל לגבי הרמת הסינוס וסוגה. האבחון וההחלטה נעשים לאחר כ-3 חודשים מיום העקירה בסיוע צילום סיטי. בהצלחה, ד"ר אביטל מתן

מנהל פורום שיקום הפה ושתלים דנטליים