קורטיזול גבוה ללא קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/07/2016 | 22:36 | מאת: אבי

ד"ר אבירן הנכבדה מה יכולה להיות הסיבה לקורטיזול גבוה כשאין קושינג? הערכים הם: קורטיזול חופשי בשתן 135 מק"ג/24 שעות (הערך עד 75) בדם ב8 בבוקר 685/795 nmol/l (הערך עד 618) ברוק פעם גבוה 0.87 mcg/100 ml (הערך עד 0.41) ובבדיקה חוזרת 0.08 כשהערך החדש עד 0.12) מבחן דיכוי דקסטמטזון 1 מג ב 12 בלילה ובדיקה ב7:30 בבוקר 33 nmol/l יש מיקרואדנומה 8 ממ בהיפופיזה (בספק אם לא משהו אנטומי) אין ממצא באדרנלים ואני רזה וגבוה bmi כ 24 לא מקבל סורואידים. יש היפוגונדיזים ואין סטרס חריג (בנוסף האיסוף בוצע בשבת בנינוחות ורגיעה פיזית. מה יכולה להיות הסיבה? תודה!

אבי שלום אין ספק שזה לא המקום ועלייך לעבור בירור מקיף. לא נראה שאתה סובל מתסמונת קושינג. רמות קורטיזול גבוהות נובעות מסטרס, מחזור השינה, השמנה,תרופות ועוד. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת