טרום סוכרת ותסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/04/2020 | 15:17 | מאת: נתי

שלום רב לפני שש וחצי שנים בהריון סבלתי מסוכרת הריון. מאז נשארתי עם משקל עודף גדול ללא הצלחה לרדת במשקל. גובה 158 שוקלת כ-70 ק ג. בשלוש השנים האחרונות עושה פעילות גופנית אינטנסיבית - אימוני ריצה ואף עשיתי חצי מרתון. אין שינוי במשקל לרוב שומרת על תזונה טובה והייתי מלווה בייעוץ נטורופתי שלא עזר. מאז ההריון אני סובלת מתחושות נימול בידיים, בשנה האחרונה החרפה עד למצב של תחושת שיתוק כל היד והזרוע בבוקר. emg לפני שלוש שנים מאשר תסמונת התעלה הקרפלית. לפני שנה בדיקת A1C 5.7 גלוקוז הכי גבוה היה 99 ולרוב נעמד על 95. בשבועיים האחרונים עקב כאבים עזים בידיים וחוסר יכולת לישון טוב החלטתי לנקוט בתזונה נטולת פחמימות לגמרי (סוכרים הורדתי מזמן). אף על פי שזה לא קדם אותי בעבר ניסיתי שוב. הכאבים כמעט נעלמו והם עמומים כעת. עם זאת במשקל יש שינוי קל בלבד. בדיקות דם לאחר שבועיים של דיאטה נטולת פחמימות הגלוקוז 95 A1C 5.5. האם מדובר במצב של טרום סכרת - האם יש בדיקות נוספות שצריך לעשות (כמו העמסת סוכר)? איך מצליחים בכל זאת לרדת במשקל. אני חייבת לציין שמדובר בדיאטה קשה מאוד, והמוטיבציה נעוצה בכאבים העזים שאני חשה בידיים ...לפעמים גם ברגליים ..עקצוצים ותחושת קור. תודה אשמח לעצה

נתי שלום אני מציעה שתפני לאנדוקרינולוג לשלול סיבות לקושי בירידה במשקל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת