מיפוי ביוד רדיו אקטיבי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/03/2020 | 17:06 | מאת: רווי

שלום. לאחר ניתוח אונה ימנית ושמאלית כולל דיסקציה צווארית ,בת 53. תוצאות מיפוי לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי , מיפוי בלוטת התריס כל גופי i-131,פלנרי מודגמים 3 מוקדי קליטת יוד במיטת האונות של הבלוטה -שמאלית ,ימנית פיראמידאלית.כעדות לשארית רקמת הבלוטה . אודה להסבר על תוצאת המיפוי ומה צריך לעשות בנוגע להמשך טיפול בעקבות הכתוב במיפוי. תודה רבה

רווי שלום על פניו נראה שמדובר בשארית רקמת בלוטת התריס- ממצא שכיח לאחר ניתוח. לפי בדיקות הדם בהמשך יחליט הרופא שלך אם לתת לך טיפול נוסף או לא.חשוב שתהיי במעקב אנדוקרינולוג

31/03/2020 | 02:46 | מאת: רווי

שלום . תודה רבה על המענה המהיר. אני 10 ימים לאחר הטיפול ביוד רטרואקטיבי, האם היוד צריך היה כבר"לחסל " את שאריות הסרטן בתקופה זו?או שליוד לוקח זמן עד שמחסל את השארית?היוד עוד ממשיך "לעבוד" בגוף ? או שברגע שמגיע ל 0.17 מילי קירלי סיים "עבודתו" במידה ומקבלים עוד יוד , זה מסוכן לגוף ? אחרי כמה זמן מומלץ לעשות במידה ויוחלט שוב יוד? אגש לאנדוקרינולג אבל התורים מאד רחוקים . אודה לתגובה.

ליוד לוקחת כמה חודשים "לחסל" את שאריות הבלוטה

04/04/2020 | 13:10 | מאת: רווי

שלום רב. 1.כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת תירוגלובין, tsh t3 t4? סידן ? 2.האם למעט בדיקות דם אלו צריך בדיקות דם נוספות למעקב? 3.כל כמה זמן מומלץ לעשות אולטרסאונד? 4.האם יש לבצע בדיקות נוספות למעט כל מה שציינתי . תודה רבה על התשובות והמענה המהיר.

אין חוקים, הכל תלוי במצבך ובתגובה ליוד. מציעה בחום להיות במעקב מסודר של אנדוקרינולוג

04/04/2020 | 19:50 | מאת: רווי

ד"ר נירית . התור לאנדו עוד זמן רב, וחשוב לי לשמוע דיעה נוספת של מספר רופאים .ברור שאין חוקים ואנדוידואלית לכל מטופל. אשמח מאד לשמוע גם את דעתך . זה פורום לשאלות (: תודה

זה פורום לשאלות כלליות ולא מענה פרטני שהוא לא אחראי ולא רציני בלי לראות לפניי את כל החומר. מוזמנת להגיע אלי או לאנדו אחר בתקופה הקרובה

14/04/2020 | 01:38 | מאת: רויתי

שלום בת 52 לאחר ניתוח בלוטת התריס ודיסקציה צווארית בינואר 20.במרץ האחרון קיבלתי טיפול ביוד רדיואקטיבי 150 מיליקירלי. תוצאות בדיקות דם שעשיתי באפריל 20 Tsh -0.11 Ft4 20.9 Ft3 5.19 Thyroglobulin ab 21.5 Thyroglobulin tm 6.1 מה ניתן להבין מתוצאות ב.דם אלו ? מה התוצאות התקינות שצריכות להיות ? אודה להסבר מפורט. תודה רבה

התוצאות סבירות מייד אחרי ניתוח. ממליצה להגיע לאנדוקרינווג למעקב מסודר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת