ירידה ברמת הקלציום בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/08/2018 | 20:39 | מאת: אייל

שלום גבר, גיל 50. משקל תקין רזה. בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים וקצת נמלולים בעיקר ברגליים. יש גם יותר פעימות מוקדמות מאשר היו לי בעבר. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות. הקלציום היה 9.5. לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1 ומעולם לא ירד מכך. השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות. ספירת דם כימיה תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!! סוכר תקין 75 סודיום פוטסיום באמצע הנורמה תפקודי כבד כליות תקינים אלבומין 4.5 רציתי לשאול 1. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות? 2. מה סביר להניח הסיבה? 3. איזה בדיקות נוספות רצוי לעשות ? ותוך כמה זמן לבצע אותן? תודה רבה

אייל שלום סידן ברמה של 8.8 זו תוצאה תקינה לחלוטין. כדאי לבדוק רמת ויטמין די אם לא נבדקה

13/08/2018 | 22:52 | מאת: אייל

תודה רבה. ראיתי ש 8.8 זה עדיין בתחתית ערכי הנורמה. אבל האם אין משמעות לכך שאדם כל חייו היה על 9.5-10.0 ופתאום ירידה חדה ל 8.8? אפשר לחכות כמה חודשים עד בדיקה חוזרת או שצריך המשך בירור מקיף כעת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת