הגדלה של בלוטת הניפו פיזה, בעיות הורמונליות וסכרת תפלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/04/2018 | 15:43 | מאת: אורליה

שלום, לפני שבועיים התגלתה בבדיקת ct הגדלה של ההיפופיזה ב-0.6 ס״מ, אושפזתי, לא נעשו שום בדיקות נוספות ושוחררתי. מהן הבדיקות המקובלות למצב כזה חוץ מ-mri, ברקע יש pcos עם שני ניתוחים להוצאת ציסטות בעבר, סכרת עם ערכים נמוכים ו-a1c בערכים האמצעיים של ערכי הנורמה, והרבה מצבים של היפוגליקמיה, כאבים ותחושה של חנק באזור בלוטת התריס בזמן אכילה או שתייה, כאבים מתפשטים מהגב בין השכמות ועד לאמצע הגרון או להיפך, השמנה מורבידית למרות מעקב דיאטנית שמצביע על קליטת קלוריות נמוכה. מהן ההשלכות של הנ״ל ומהי סכרת תפלה? בתודה, אורליה

אורליה שלום יש להשלים MRI מוח וסדרת בדיקות דם. ההשלכות תלויות בממצאים. סוכרת תפלה היא מצב שבו חסר ההורמון ADH ולכן שותים הרבה ומשתינים הרבה. זה מצב נדיר למדי שניתן לטיפול

25/04/2018 | 21:23 | מאת: אורליה

תודה על התשובה. הבעיה שעומדת בפני כעת היא שאני לא יודעת אילו בדיקות דם לבקש, מכתב השחרור מהאשפוז מנחה להפנייה ל-mri t3 עם חומר ניגודי (כמו שביקשתי, שתי הבדיקות הקודמות: סוף ינואר ct עם ובלי חומר ניגודי, לפני שבועיים ct בלי חומר ניגודי) וזו הבעיה, אם אני לא מבקשת בדיוק ונלחמת על כל בדיקה, רופאת המשפחה אומרת לי שהכל בסדר ולא צריך כלום. אני מסתובבת עם תלונות עקביות על כאבי ראש, סחרחורות, כאבי כליות ללא דלקת (אוראה בבדיקות דם 47, קריאטנין נמוך מהנורמה) שנים שאני מנסה לרזות, כבר 6 שנים כמעט שלא מסוגלת ללכת ללא הליכון ושוכבת הרבה בגלל שני ניתוחי רוויזיה במפרק ירך שמאל שלא טופלו בשיקום ועוד ועוד. לפני 14 שנה כבר המליץ אנדוקרינולוג מבי״ח השרון על מעקב ובדיקה של כל הפרופיל ההורמונלי. מזה 4 שנים שאני מקבלת תרופות נגד סכרת ואינסולין כשלרוב הערכים נמוכים מ-100, יש לי אירועים של היפו על בסיס יומי כמעט וכל זה אחרי שאנדוקרינולטג שטיפל בי בעבר (עזב את המרפאה למקום אחר ואני מחכה לתור חדש) הוריד את כמויות התרופות והאינסולין שרשמה רופאת המשפחה כמעט למינימום (לפני כן קיבלתי 3 סוגי תרופות ושני סוגי אינסולין קצר טווח וארוך טווח, כעת אני על 50 מ״ג ג׳נוביה ו-40 יחידות לנטוס, בזמן האשפוז כל בוקר אחיות היו מבקשות אישור להזרקת לנטוס כי בלילות שלא אכלתי מזמן ארוחת הערב הייתי קמה עם 80-90 סוכר בדם, כשהייתי רעבה ואוכלת בלילה 90-105 סוכר בדם), כך קרה בעצם בכל אשפוז שעברתי מאז ספטמבר 2016 שאז הסחרחורת, כאבי הראש, הבחילות, הכאבים בכליות, החנק בגרון באזור בלוטת התריס הפכו ליומיומיים וכמעט בלתי פוסקים (היו לי די הרבה אשפוזים מאז ועד היום) שני דברים נוספים ששכחתי, קצת אחרי האשפוז הראשון בספט׳ 16, התחילו לי התקפים מוזרים של חום עד 39.8 ללא שום סיבה ו/או סימן מקדים, אני מרגישה טוב, הכל בסדר ופתאום אני מרגישה את כל הגוף בוער ממש ובעיקר הראש ואני מודדת חום ויש עלייה פתאומית שנמשכת כ-14-18 שעות ובאותה פתאומיות החום צונח בבת אחת לחום נורמלי (יש לי גם פיברומיאלגיה ואני לוקחת פלקווניל לדיכוי מערכת החיסון, כך שאין הגיון בעלייה פתאומית כזו של החום) יש לי הרבה יותר ימים שבהם החום יורד מתחת ל-36 מעלות (הכי נמוך 35.2) וגם זה נמשך כ-12-18 שעות, מספר ימים אחרי יש לי כמה ימים של שלשולים קשים, מימיים ללא יכולת לזוז מתשישות (עשו כמה בדיקות במהלך השנה ל-cdt שנמצאו שליליות), קולונוסקופיה מלאה + ct בטן עם חומר ניגודי נמצא דבירטיקוליטיס ואבני צואה. הבדיקה הזו של ct מח שנראתה בה ההגדלה של ההיפופיזה היתה מקרית לגמרי, פניתי למיון כי הייתי בביה״ח לביקורת אצל ראומטולוג, הרגשתי רע חשבתי שזו נפילת סוכר כי שכחתי לאכול ולשתות מהבוקר (כלומר, הפעם האחרונה שאכלתי לפני כן היתה בערב הקודם) והשעה היתה 3 וחצי, אכלתי, המתנתי עוד כשעה עדיין היו לי סחרחורות קשות, כאבי ראש, בחילה וחולשה, ניגשתי למיון לבדיקת סוכר והאחות שכנעה אותי להישאר לבדיקות נוספות. אם כל הנ״ל לא היה קורה גם ההגדלה לא היתה מאובחנת. שכחתי לציין שברקע יש גם ראומטויד ארטריטיס תורשתי, אוסטאוארטריטיס, פסוריאזיס על רקע דלקת הפרקים, נוירופתיה שרופאץ המשפחה חושדת שזה על רקע מערכת חיסון בעייתית (תמיד היו לי בעיות עם מערכת החיסון) או תסמונת שיוגרן. במסגרת הניתוחים שעברתי בגלל ה-pcos הוציאו בניתוח הראשון (גיל 16) 8 ציסטות מצד ימין, 3 עם שורש, בניתוח השני (גיל 18) 6 מצד שמאל, 9 מצד ימין ועוד אחת על הרחם בקוטר 20 ס״מ שבתוכה נמצאו עוד 2. מאז הייתי במעקב (אני בת 56) ומידי פעם היו סימנים לצמיחת ציסטות שדוכאו הורמונלית (אז השתמשו בגלולות דיאנה). עם כל הבלגן הזה של בעיקר תסמינים נוירולוגיים והורמונליים אולי עם קשר למערכת החיסון או לא, אין לי מושג מה לבקש ומאז ספטמבר 2016 אני מתאשפזת ומשתחררת בגללן בלי בדיקות, בלי טיפול, בלי לדעת מה קורה לי וד״ר גוגל הוא אמין אבל לא תחליף לרופא מומחה, בדיקות וטיפול. לכן אני פונה במסגרת הפורום, מתנצלת על האורך ואוסף התסמינים והמחלות אבל אני מעוניינת לקבל סוף סוף תשובה אחרת מ: ״אפשר לחיות עם זה מצוין גם 20 שנה״ בכל פעם שאני מגיעה לאשפוז ו/או לרופאת המשפחה, אני רוצה לעשות את הבדיקות שצריך, לקבל תשובות קצת יותר חכמות מהנ״ל ולדעת מה קורה. שוב תודה וסליחה.

אני מניחה שברור לך שרפואה טובה לא תתבצע דרך שאלות בפורומים. מציעה לפנות באפון מסודר לאנדוקרינולוג ולמומחים רלבנטים נוספים. בהצלחה

26/04/2018 | 14:35 | מאת: אורליה

תודה על התשובה. את צודקת אבל אחרי אשפוזים חוזרים ונשנים, מנהלת מחלקה שאומרת באשפוז האחרון שמה שחשוב זה לא האבחון והטיפול אלא העלמת הסימפטומים, רופאת משפחה שלא מוכנה לכתוב הפניות גם למה שמומלץ, אני בבעיה כי אין לי מושג מה הבדיקות הנוספות מלבד mri, נוירולוג (אולי) ואנדוקרינולוג . לכן פניתי בשאלה בפורום, אין לי שום צפייה שהבעיה תיפתר כאן אלא רק לדעת מה לבקש מרופאת המשפחה לבדיקות ראשוניות מלבד מה שכתבתי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת