פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11398 הודעות
10440 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

16/04/2024 | 08:14 | מאת: ג

שלום אני בת 50, רזה בריאה ולא מעשנת, המחזור כבר לא מגיע כמעט, הולך ובא, לפני 3 חודשים היה האחרון, התחילו לי לפני שבועיים כאבים בגוף, בשרירים ובעצמות, אני מתעוררת בשינת הלילה וכתוצאה מזה עייפה במשך היום, זיכרוני לא משהו ואני מעט מדוכדכת ועצבנית, גלי חום עדיין לא ממש מורגשים. אני מודעת לזה שאלה תופעות גיל המעבר, עברתי לפני 10 שנים 6 טיפולי פוריות ואני ללא ילדים. האם מומלץ במצבי לקחת הורמונים או תמציות טבעיות? האם מדבקות הורמונים הן חלשות יותר ואולי הן עדיפות לי?אני חוששת מסרטן בגלל ההורמונים שכבר לקחתי בעבר ועכשיו להוסיף אולי זה יגביר סיכון? מצד שני אני יודעת שהורמנים מונעים התקף לב ושבץ, ימנעו דכדכוך ועצבנות ויחזירו לי את השינה, ימנעו אוסטופורוזיס שיש לאימי וכנראה גם לי יהיה. קראתי שלפתרונות אלטרנטיביים כמו דיקור וצמח מרפא בשם קוהוש שחור אין להם השפעות מיטיבות על שאר האיברים כמו העצמות, הלב וכלי הדם ובמאמרים אחרים קראתי שיש להם השפעה על גלי חום אוסטאופרוזיס , דלקות פרקים ומצבי רוח אז מה עדיף לי מה ימנע לי דלקות בגוף ושינה לא רציפה, אוסטופורוזיס, גלי חום דכדוך ועצבנות, בעיות לב ושבץ? תודה

15/04/2024 | 18:21 | מאת: אברהם

שלום רב, לקחתי רסיטל 10 מ"ג שבוע והפסקתי כבר 3 ימים, האם אפשר לקחת ארקוקסיה 5 ימים. בתודה מראש

15/04/2024 | 14:00 | מאת: מרים

שלום . אני לוקחת אליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום. בוקר וערב. היום לקחתי בשבע בבוקר.ובשעה 13:30 לקחתי בטעות פעם נוספת במקום תרופה אחרת. האם מסוכן? כמובן שלא אקח שוב הערב.תודה

15/04/2024 | 11:27 | מאת: מוריה

שלום, גיל 49 האם תרסיס לאף פלקסונאז שניתן באופן קבוע!! לנזלת אלרגית יכול לגרום לדלילות עצם? הבנתי שזה סטרואיד . האם פלקסונאז יש מינון גבוהה של סטרואידים? בצפיפות עצם יצא אוסתופניה.

15/04/2024 | 07:19 | מאת: אורית

שלום ד"ר. לקחתי ציפרלקס שבוע והפסקתי כבר יומיים,האם אני יכולה לקחת אתפון 400 מ"ג במשך שבוע? המון תודה

14/04/2024 | 21:49 | מאת: מירב

שלום, מותר לקחת על דעת עצמי ויטמין D? אני בת 49. במשפחה יש אוסטאופורוזיס אחותי בת 50 אוסטופניה.

14/04/2024 | 21:47 | מאת: יעל

הי, היתה לי תאונת דרכים באוקטובר. רופא טראומה סירב לתת מוסקול נתן רוקסט לא עזר אחרי כמה ימים החליפו לי לוולטרן (קטאפלם) חצי שנה עם כאבים. הייתי מרפאת כאב נתן מוסקול. ביקש לקחת 3 פעמים ביום 12 ימים. האם זה מינון מומלץ? קצת קשה לי להתמיד עם כדורים אז לא בהכרחח יוצא 3 פעמים.. אבל כשאני לוקחת זה לא משחרר את הכאב. דווקא וולטרן כדורים עוזר קצת. אבל כמה זמן ניתן לקחת? את המוסקול נתנו לי במרפאת כאב. לדעתי זה לא שריר תפוס אלא כמו בקרעים בכתף כך גם בגב. ישש תרופה שאתה יול להמליץ וניתן לקחת יותר מחמישה ימים? תודה

לוקחת גאבאפנטין, מתוטרקסט וקנביס רפואי, האם יש אינטראקציה לבין ולטרקס טבליות 500 מ ג. חשד לשלבקת. לאחרונה ניתן גם בדצמבר 23 לפני לקיחת מתוטרקסט.

14/04/2024 | 13:46 | מאת: ג

שלום לפני שבועיים וחצי מרחתי משחת טרידרם בצוואר ובנוסף באותו יום שמתי תמיסת ורומאל ליבלת באצבע שביד, מאז כאבה לי האצבע ולא התייחסתי ואחרי יומיים הכאב עבר לכף היד ואחרי יומיים לכאב בין כף היד למרפק, אחרי היד הזו היו לי כאבים ביד השניה ואחכ ברגליים. מאז כל יום יש לי כאבים פעם ברגליים ופעם בידיים, מעולם לא חוויתי דבר כזה שגם בשתי הידיים ובשתי הרגליים כואב לי, זה כואב בעצמות, בגידים ובשרירים. האם היו מקרים כאלה בעבר? אורטפד אמר שזו כנראה דלקת ורדם כדורים שאתחיל לקחת. אבל זה ייתכן שמשחות יכאיבו לי בגוף? אולי זו ריאקציה שגרמה לזה? אולי יש לי רגישות למשחות האלה?

14/04/2024 | 11:30 | מאת: יעל

שלום רב, טופלתי ב 10 מ"ג רסיטל 9 ימים והפסקתי אותו עקב תופעות לוואי קשות, עברו יומיים וטרם חלפו תופעות הלוואי,מתי אמורים לחלוף תופעות הלוואי? בכבוד רב

אובחנתי בדלקת ריאות . ניתן לי כדורי אזניל 250ג"ר . לשתות 2 כדורים שעה לפני אוכל או שעתיים. חטפתי שלשולים מימיים צהובים האם זה נובע מהמינון טמעצם שזה אזניל ? או עוד דבר שמתלווה לדלקת ריאות ?

ניתן ליטול 2 כדורים שעה לפני ארוחה (אין התייחסות לכמה זמן). אם מדובר בשלשול מימי ממשיך אז יש לפנות לרופא לצורך בירור זיהום CD

10/04/2024 | 23:10 | מאת: יפעת

שלום.אני משתמשת מזה שבועיים בקליגמן 8% ללא שינוי וקילוף הפנים.חברתי משתמשת בריכוז 6% ופניה מתקלפים באופן משמעותי.לשתינו עור מעט שחום.כשקניתי את המשחה ופתחתי לראשונה את הפקק) מבלי ללחוץ על הקופסא) השפריץ מלא חומר בצורה דלילה אך לא נוזלית ממש.זה משהו שגורם לי לחשוב שאולי התקלקלה בבית המרקחת.כמובן שהכנסתי אותה מיד למקרר מאז.האם יתכן שאינה יעילה יותר?

אם אין שינוי בצבע המשחה אז ניתן להמשיך להשתמש. בכל מקרה מומלץ לתת לרוקח/ת להסתכל על התכשיר לבדיקת תקיפות שלו

10/04/2024 | 21:08 | מאת: אורית

בטעות לקחתי רק כדור אחד בצהריים, ביום ה 1. האם עליי להשלים את המינון ל 500 מ"ג עם כדור נוסף בערב, או לקחת מחר 2 ולדלג על היום?

ממחר לקחת 2 כדורים

10/04/2024 | 13:39 | מאת: יעל

שלום, אחותי מטופלת במרפאת אלרגיה. היא נמצאת במוסד לבעלי צרכים מיוחדים. רק היום גיליתי שיש לקחת תרסיס לזמן מוגבל. האם כך הדבר? שנית הבנתי שזה סטרואידים, האם זה גורם לדלול העצם?- גם על זה קראתי. עשחנו אתמול בדיקת צפיפות עצם ויצא שיש לה אוסטופניה אציין לפנייך שהיא בררנית באוכל מאז שהיא ילדה וכאמור במוסד ונמנעת מגבינות כן נותנים לה ויטמין D וסידן מה לדעתך הסיבה לאוסטופניה?האם זה בגלל תרסיס לאף? שנה לא מקבלת מחזור. תודה לך.

10/04/2024 | 08:52 | מאת: איתן

קיבלתי מבית המרקחת במקום אטוזט 10 מ״ג חלופה בשם אזאטור אס קי 10 מ״ג האם היא תחליף ראוי?

כן

10/04/2024 | 00:00 | מאת: gal

היי, רופא המשפחה המליץ לי להפסיק לקחת אמביאן CR (לקחתי את זה לעיתים רחוקות כדי לא להתמכר למרות שאני סובל מבעיות שינה כרוניות) בטענה שאמביאן CR ממכר ולהתחיל לקחת זודורם ( Zolpidem Tartrate) באופן קבוע כל יום, כי מהניסיון שלו הזודורם לא ממכר. אז מה שאשמח לברר: 1. האם מהניסיון שלך/ספרות מקצועית, הזודורם לא ממכר/פחות ממכר מאמביאן CR למרות שלכאורה ראיתי שיש להם את אותו חומר פעיל וההבדל בינהם הוא רק באופן שחרור- מושהה או רגיל? מה הסיכון להתמכר לזודורם(ואז צורך לעלות במינון כל תקופה ועוד תופעות שליליות) אם אקח אותו כל יום? 2. אחרי לקיחה קבועה כל יום של זודורם , במידה ואחרי כמה שבועות/חודשים מחליטים להפסיק עם הכדור, תופעות הלוואי של עצם ההפסקה של הכדור, צפויות להיות רק כמה ימים עד שהגוף מתנקה לגמרי מהזודורם, או שההשפעות השליליות יכולות גם להיות כמה חודשים ואף יותר? תודה רבה!

09/04/2024 | 18:03 | מאת: ליזה

היי, ברצוני לדעת בבקשה כיצד אשמור על הזריקה בקירור בזמן הטיסה . תודה רבה

ניתן להכניס לתוך צידנית ידנית

08/04/2024 | 05:52 | מאת: קובי

קיים תוסף תזונה שיכול להפחית תנוקטוריה וגם להשתין פחות ביום?

נא להפנות את השאלה לחנות פארמה

05/04/2024 | 05:12 | מאת: דיאנה

אפשר המלצה לתרופה לכפות רגליים שורפות במוחד בכריות?

צריך לברר את הסיבה לתלונה

05/04/2024 | 01:10 | מאת: נינה

ילד בן 9 ששוקל 50קג כאב אוזניים קיבל מרשם לאוגמנטין 400מג בבקשה לתת מינון כמה cc לתת.

זה תלוי בריכוז של התכשיר

04/04/2024 | 14:10 | מאת: אייל

שלום ד"ר אני בסביבות גיל 70 לאורך השנים נמצא אצלי חוסרים בברזל,B12 וחומצה פולית (בתחתית טווח התקין), רופא המשפחה המליץ על לקיחת תוספים מה הפרש השעות הרצוי בלקיחה ביניהם?

12/04/2024 | 22:10 | מאת: יעל

אין הפרש זמנים זה ויטמינים. ברזל רצוי לקחת לא עם מוצרי סידן.

04/04/2024 | 14:02 | מאת: נועם

בת משפחתי בת 86, שוחררה מביהח ועברה לשיקום. בעת האשפוז טופלה באולסניק, במכתב השחרור הומלץ על המשך נטילת התרופה אולם התרופה אינה משווקת בארץ מזה כמה שנים. מה אפשר ליטול במקומה?

אני בן 70, סכרתי גבולי ומטופל בג'ארדיאנס דואו. לאחרונה עולה כי קיימת אצלי אנמיה והמוגלובין נמוך. התחלתי להשתמש בפולקס 400 שגורם לי ליציאות קשות.בגלל הבעיה שציינתי הרוקח המליץ לעבור לפריפול. איזה מהשניים עדיף עבורי ?

קודם כל עלייך לגשת לרופא לבדוק למה יש לך מחסור בברזל. ורק אח"כ לקחת ברזל. מחסור בברזל יכול להיות בגלל דימום למשל פוליפ מדמם. סרטן מעי גס. אבל גם יכול להיות כתוצאה מבעיית ספיגה( תרופות מסוימות) או בעיה בספיגה במעי. לגבי הכדור כל אחד יכול להיות לו תופעות אחרות מאותו כדור או שלא. יש כאלו שזה עושה להם שלשול. יש עצירות. לכן זה אינדבידואלי על פי ניסוי וטעייה. לי פריפול בהתחלה עשה בחילה. היה כדור סלופה שלא מייביאים ולא עשה לי תופעות. וגם כדור ברזל עדין של קופ"ח כללית היה לי טוב. היו כדורים אחרים שעשו לי שלשול וכאבי ראש.

בשלושת החודשים האחרונים אני מטופלת בדקסילנט 60 מ״ג. בגלל צרבות ודלקת בוושט. הדקסילנט עזר, אך לאחרונה אני מרגישה שום צריבה בוושט. האם מותר לשלב באותו יום גם נטילת נקסיום?

מדובר בכפילות טיפולית ולכן מומלץ להיוועץ עם רופא גסטרו

02/04/2024 | 18:11 | מאת: משה

שלום רב ד"ר. לקחתי זאלידר במשך יומיים כדור אחד ביום, תופעות לוואי של סחרחורת וכאבי ראש,עברו יומיים ועדיין תופעות לוואי,מתי מתפנה התרופה מהדם בגוף? בכבוד רב

ממוצע פינוי מהגוף בין 2 עד 3 ימים

02/04/2024 | 14:16 | מאת: שאול מילגרום

האם אפשר להחליף אניביוטיקה צפורל למשהו אחר יש לי כרגע זינת או ויאטמוקס

לאיזה התוויה ?

02/04/2024 | 10:25 | מאת: אילנה

שלום רב אני אוהבת להשתמש בקרם פנים טבעי שאני קונה בבית טבע, קרם שיש בו שמן שקדים ושמן קוקוס. כתוב שיש גם לנולין. אני לא יודעת מה זה לנולין. האם זה טבעי? האם מותר לשים על הפנים? אודה מאוד לתשובתך.

שלום רציתי לדעת האם ניתן לקחת ביחד אטנט ואוגמנטין?

אין מניעה

02/04/2024 | 08:00 | מאת: רוני

שלום, אני אלרגית לאופטלגין. האם אני יכולה ליטול אדוויל? או שהוא מאותה משפחה?

לא בהכרח שיש ארלגיה צולבת ולכן ניתן להשתמש בזהירות

01/04/2024 | 21:59 | מאת: שיקו

כל חיי השתמשתי באלרגיקס ולורסטין.

אותו דבר

01/04/2024 | 16:41 | מאת: נולי

אני לוקחת אותם השבוע יחד בעקבות דלקתבשתן. יכול להיות שהאנטיביוטיקה מבטלת את ההשפעה של בונגסטה?

אין מניעה

התרופה מגיעה לפיק ריכוז בדם אחרי 5.5-7.5 שעות

31/03/2024 | 11:27 | מאת: אבי

אני נוטלת סרוקאול 700 מ"ג הוא משמין אותי מאוד ועושה תאבון. האם ניתוח בריאטרי יכול להואיל להשמנה?

ניתוח בריאטרי לא מיועד לצורך הורדה במשקל מטיפול תרופתי

31/03/2024 | 10:49 | מאת: אבי

שלום, 1. מאז שהפסיקו לייצר את אלפוסיל, האם יש בארץ שמפו עם עטרן הפחם? 2. האם קיימת בארץ משחה עם עתרן הפחם? 3. ראיתי בחו"ל משחה עם עתרן הפחם בריכוז 12%. האם ריכוז כזה נחשב מסרטן? תודה מראש.

31/03/2024 | 06:15 | מאת: צחי כהן

אני צריך להפסיק לקחת פורול אם אני עם בחילות+שלשול מאז איתו כמה ימים בגלל המוגלובין נמוך?

אם זה טיפול חדש אז ניתן להפסיק ואם כרוני אז יש להפסיק בהדרגה ויש לפנות לרופא לצורך בניית תוכנית הפסקה

30/03/2024 | 22:17 | מאת: קובי

שלום דר הילד שלי סבל מדלקת בקיבה והרופא נתן לו מרשם לנקסיום 20 מג והרוקח נתן לי esoprim s.k 20 מג בגלל שהוא נפתח ושמנו לו את התכולה במעדן. זה היה לפני שנה בערך למשך חודש ועכשיו אנחנו גילינו שה esoprim לא מתאים לילדים. יש ממה לחשוש מזה שלקח במשך חודש? תודה אנחנו לא רגועים.

אין דאגה ניתן לעבור לסירופ OMEPRA שאנחנו נותנים בילדים. יש להיוועץ שוב עם הרופא

30/03/2024 | 20:13 | מאת: אריאל

בארץ מוכרים אופטלגין, אבל יש מדינות שאוסרות מכירה שלו. האם מי שצביא אופטלגין לשימוש עצמי מישראל, זה מותר, או שבכלל אסור להכניס לאותה מדינה כי היא אסורה במכירה וגם בשימוש בעצם. תודה

אין מניעה

30/03/2024 | 12:07 | מאת: ורד

לוקחת מזה ארבעה ימים סימבלטה 30מג בבוקר עם קלונקס אחד ביום מרגישה מאוד לא טוב בכי וצעקות במשך כל היום!!! מה ניתן לעשות כדי להקל על הסבל הנורא הזה???

נא לפנות לרופא מטפל

שלום רב אני בת 77 יש לי גלוקומה בעיניים אני לוקחת 3 סוגי טיפות וכדורים כבר כמה זמן יש לי חולשה ובחילות האם יש מצב שהטיפות או הכדורים עושים חולשה קיצונית ובחילות דופק עולה ויורד עד כדי כך ? ואיזה סוג של טיפות עושים לי . אני לוקחת כדורים METHAZOLAMIDE טיפות עיניים - קומביגן טיפות עיניים טרוסופט טיפות עיניים - קסלאקום איזה תרופה ניראת לך שיכולה ככה לעשות לי חולשה קיצונית וגם בחילות ?

29/03/2024 | 21:45 | מאת: מלילה

אני עם bmi כבוה מאד וסוכרתית 6.8 ניסיתי ריבלסוב במינונים נמוכים לא השפיע על התאבון והמשקל והמינון הגבוה היה לי קשה מנשוא והפסקתי אשמח לשמוע על כדור שעוזר לרדת המשקל עם תופעות הלוואי שאפשר לסבול

ניתן לעבור לאוזמפיק בהזרקה

29/03/2024 | 14:38 | מאת: שואל

שלום רב. פסיכיאטר מומחה רשם לי קלונקס במינון 2 מ"ג לצורך טיפול בחרדה מתמשכת זאת לאחר שכמה תרופות SSRI לא הועילו. אמר שקלונקס צריך להיות כדור קבוע עבורי. בעלון של התרופה רשום במפורש שהתרופה מיועדת לשימוש זמני קצר טווח בלבד של עד 4 שבועות לכל היותר ועלולה לגרום לתלות, סבילות התמכרות ונזקים אחרים. העלתי את הנושא בפני הפסיכיאטר והוא אמר שזה כדור בטוח מאוד ושיש לי התוויה מתאימה (הפרעת חרדה) ולכן עבורי אישית יש צורך, מותר ונחוץ לקחת קבוע קלונקס במינון אחיד כדי להיות מאוזן עם החרדה. אפשר לקבל חוות דעתך על הסתירה בן ההנחיות במירשם לבין הנחיית הפסיכיאטר? הרבה תודה.

שלום. האם מותר לקחת יחד בבוקר LUSTRAL 100 MG WELLBUTRIN XR 150 MG ובלילה לקחת CLONEX 2 MG ? זה לטיפול בחרדות ודיכאון. זה שילוב בטוח ולא מסוכן בשימוש ארוך טווח?

השילוב מקובל

מותר לקחת את הכדור זילרגי עקב אלרגיה בזמן שאני נוטלת ראקוטן?

אין מניעה

28/03/2024 | 21:24 | מאת: טלי

שלום, רופא המליץ ליטול אומפרדקס לסירוגין ולפי צורך. (אחרי שנגמלתי לחלוטין לפני כחצי שנה). האם פעם פעמיים בשבוע ושימוש לסירוגין יכול גם לגרום לריבאונד (התגברות החומציות כשלא בשימוש/בין השימושים )? תודה

אם זה לעיתים רחוקות אז פחות סביר

28/03/2024 | 01:09 | מאת: Yiggh

יש לי שיעולים כבר 5 ימים וביום החמישי ניהיה לי כאב גרון לא נורמאלי ברמה שכואב לי לבלוע, הלכתי לבית מקרחת ונתנו לי "סטרפן", רציתי לשאול אם אני יכולה לקחת את הכדור מציציה הזה כי אני מודאגת כי כתוב בדף הוראות של התרופה שאם יש חשש לדלקת גרון חיידקית או משהו כזה לא לקחת, אז אני יכולה לקחת למרות שקשה לי לבלוע, הכדור מציצה הזה בטוח?

הכדור למציצה ולכן אין מניעה

27/03/2024 | 16:21 | מאת: חבר

אני מאובחנת עם דיכאון עמיד וocd חמור מחשבות אובדניות עם נסיון אובדני. ניסו שילובים של תרופות עכשיו באשפוז האחרון החליפו לי את הפבוקסיל 300 לפאקסט 50 ואת סרוקוול 500 xr לאריפלי 10 הגוף שלי התחיל לרעוד ויש לי דופק 120 לוקחת דרלין הזעות יתר בעיה של ויסות חום הגוף חם מדיי קרר מדיי.אז הוחלט שזה לא טוב שינו את האריפליי לרקסולטי 2מג ואת הפאקסט מחליפים לאנאפרניל 200מג. בנוסף נותנים ווליום וטרזודיל 100 ואמרו אם זה לא יעזור יתנו בהמשך ליתיום. אני מפחדת מתופעות הלוואי של השילוב החדש האם אנאפרניל ורקסולטי זה שילוב טוב ומה התופעות שיכולות להיות? ליתיום? תופעות לוואי והאם משתלב עם אנאפרניל ורקסולטי יש לציין בעיה בתת בלוטת התריס לוקחת כדור יותירוקס 50.

השילוב מקובל, אבחל יש לעקוב אחרי תופעות לוואי של רקסולטי תחת השילוב. בנוסף השילוב עלול להגביר את הסיכון לפרכוסים ולכן יש לעקוב אחרי תופעה זו.

מה התופעות לוואי של הרקסולטי אתה יכול לפרט שאני צריכה להיזהר? האם יש גם תופעות לוואי לאנאפרניל שצריך להיזהר? האם יש את ההזעת היתר ויסות חום הגוף? ואם כן איך אפשר לטפל בזה בלי להחליף. אנאפרניל ורקסולטי ביחד זה אפשרי? הכדור של בלוטת התריס לא מפריע לאנאפרניל? כרגע לא נותנים ליתיום. תודה

27/03/2024 | 09:30 | מאת: עודד

היי לקחתי 2 אקמול לפני כשעתיים, האם אני יכול לקחת עוד 2 אקמול פוקוס (קניתי עכשיו היה חסר לי קודם)? תודה מראש

צריך לא לחרוג מעל 4 גרם

26/03/2024 | 09:42 | מאת: יניב

שלום רב, תודה על התשובה, לקחתי יום אחד 10 מ"ג ציפרלקס והפסקתי,האם התרופה מתפנה מהדם תוך 1.3 יום? תודה רבה

בממוצע 9-10 ימים

26/03/2024 | 06:31 | מאת: מישהו

מה יש להקל על כפות רגליים שורפות וכואבות חוץ ממדרסים כולל שלפוחית בכרית?

עדיף לפנות לרופא לשלול סיבות אחרות כגון זיהום פטרייתי או סיבה אחרת

25/03/2024 | 15:11 | מאת: יניב

שלום רב, רשום על התרופה 32 שעות,כמה זה בימים? ומה זה אומר? בתודה מראש

Adults: ~27 to 32 hours = 1.3 יום

26/03/2024 | 09:37 | מאת: יניב

שלום רב, תודה על התשובה,לקחתי יום אחד את הכדור 10 מ"ג והפסקתי ,מתי מתפנה התרופה מהדם?האם זה יום 1.3? תודה רבה

אחרי 7 מחציות חיים = 9 ימים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 228