פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9244 הודעות
8354 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

11/08/2020 | 20:28 | מאת: אבי

בעבר לפני הקורונה לקחתי ציפרלקס 10 מג כבר לא לוקח 5חודשים רוצה להתחיל שוב האם אפשר ישר להתחיל 10 מג כל יום

כן אין מניעה

11/08/2020 | 19:24 | מאת: מאי

שלום קיבלתי אנטיביוטיקה ofloxacin לדלקת בדרכי השתן, פעמיים ביום שעתיים לפני אוכל. אני נוטלת גם גלולות יאז פלוס לא הסבירו לי את ההשפעה של האנטיביוטיקה על היעילות של הגלולות ואמרו לי ליטול את האנטיביוטיקה שעתיים אחרי שנטלתי גלולה אבל לא הסבירו לי למה ומה יכול לקרות וממה להמנע. אשמח לתשובות

אין מניעה לשלב את ה- OFLOXACIN עם גלולות יאז. ההגבלה שקיימת לשילוב גלולות קיימת עם אנטיביוטיקות אחרות ממשפחות אחרות, ולכן במקרה שלך אין דאגה. כל טוב,

לוקח נקסיום פעמיים ביום אמור להתחיל אנטיביוטיקה זטו האם ניתן לקחת במקביל? במידה ולא כמה זמן צריך להפסיק את הנקסיום לפני לקיחה של זטו?

אין מניעה

בת 67, אסטמה מילדות. כ 45% תפקודי ריאות. שוחה ומתרגלת יוגה בקביעות. תרופות מגוונות לאסטמה מילדות. התקפים החמירו אחרי הלידות. שימוש ארוך טווח בסטרואידים, כולל זריקות ארוכות טווח. אינטובציה אחרי התקף חמור בעקבות שימוש בנר נקסין. יתר לחץ דם אובחן בסביבות גיל 30. מזה 20 שנה שוחה וחל שיפור משמעותי מבחינת ההתקפים. אך תפקודי הריאות עדיין מראים על מחלה משמעותית וקשה. תרופות: * משאף פוסטר 2×2 ביום * ואלסרטן 80 מ ג ×2 ביום ( לפני כ 3 חודשים ירדתי מ 160/80 מ ג בבוקר, ועוד 80 מ ג בערב, עקב כל התחושות שעוד אפרט ולחצי דם נמוכים יחסית. עדיין קיימות תנודות מסויימות בלחצי הדם). * לורסטן, לאחרונה, עקב ריבוי צרבות. אתמול עברתי גסטרוסקופיה, עקב הצרבות ותחושת לחץ ברול הבטן וקשיי נשימה, בעיקר בישיב ושכיבה - נמצא בקע סרעפתי. בנוסף מזה כ 5 שנים טרמור בידיים ותנועות לא קלות בראש. מורגש יותר בבוקר מרגיש גם כדפיקות לב. לא מפריע לתפקוד. לא אובחן כפרקינסון. בדיקות קרדיולוגיות ללא ממצא. איכות חיי נפגעת מאד מהתוךעות. אני נשלחת מרופא לרופא, ללא מענה והטבה. לא מצאתי מי שיכול להתייחס לתמונה הכוללת. השפעות בין תרופתיות? אודה ואשמח מאד להתייחסותך ולהפנייתך לגורם מומלץ, אם צריך. המון תודות,

שלום, בהסתכלות כוללנית על התרופות והאבחנות אין יחסי גומלין בין תרופתיות אשר מראות על בעיה כלשהי. יש לציין שכן חשוב להימנע משימוש בתכשירים כמו נקסין , נירופן, אספירין ועוד מכיוון שעלולות לגרום להתקפי אסטמה. בנוסף יש לציין שטיפול במשאף פוסטר מכיל חומר בשם Formoterol אשר יכול להפעיל חלק מהקולטנים בלב ואז לגרום לעלייה בדופק הלב, בנוסף לרעד. אם הסיבות לרעד כבר נשללו מסיבות אחרות, אז יתכן שזה נובע מהמשאף (ואם את משתמשת גם בוינטולין אז יותר). ולכן ההמלצה להמשיך להשתמש במשאף מכיוון שהוא מכיל חומרים אשר שולטים במחלת האסטמה ומונעים ממנה להתקדם (טיפול חיוני) ובבירור הבא שלך אצל רופא ריאות תצייני את התופעות הלוואי שאת מרגישה. מבחינת לחץ דם, יש לעשות מדידות לחץ דם באופן רציף, ולנסות לשנות בהרגלי חיים כולל פעילות גופנית, פחות צריכה של קפאין ועוד במטרה לנסות לרדת ככל האפשר מהתרופות/ או להוריד מינוני התרופות. טיפול בואלסרטן מחייב אותך לעשות בדיקת דם אחרי חודש- שלושה חודשים מתחילת הטיפול על מנת לראות שמצב המלחים בגוף תקין בנוסף לתפקוד כלייתי. יש לציין שטיפול בואלסרטן נחשב לטיפול יעיל עם הרבה יתרונות בשונה מתרופות אחרות, ובדומה לשאר התרופות מחייב מעקב. בריאות שלמה,

11/08/2020 | 06:44 | מאת: רוני (שם כינוי)

ב"ה לאחרונה אמא מראה סימנים של בעיות זכרון , על מנת לנסות להמנע כמה שיותר מכדורים המוכרים כ בעלי תופעות לוואי לגבי זכרון , אשמח אם תוכלו לומר אם יש משהוא חלופי שאוכל לבקש מרופא המשפחה 1 ) אמא משתמשת בכדורים להורדת כולסטרול , סימבסטטין וראיתי ברשת שבחלק מהדיווחים אלו שנטלו , דיווחו על בעיות זכרון , האם יש כדור חלופי לסימבסטטין שאוכל לבקש מרופא המשפחה, שאין לו תופעת הלוואי לזכרון ? 2) אמא קיבלה בעבר ומאז ממשיכה בצורה קבועה לקחת נורמטין 25 ( נוטלת חצי כדור בבוקר וחצי בערב) לצורך האטת דופק לב ולסיוע בהורדת לחץ דם , וראיתי ברשת שחלק מהתופעות לוואי של נטילת חוסמי ביתה , היא זכרון והפסקת נטילת הכדור לגמרי הביאה לחזרת הזכרון , האם יש כדור חלופי לנורמטין שאוכל לבקש מרופא המשפחה , שאין לו את תופעת הלוואי לזכרון?

שלום, קיים ויכוח בספרות המקצועית האם אכן סטטינים גורמים לפגיעה בזיכרון (כן או לא), מכיוון שהיה דיווחים על כך בספרות אבל מצד שני תהליך הדימנציה וירידה בזיכרון היה גם קשור מבחינה פיזיולוגית בעודף שומנים בדם ותהליכים דלקתיים שהסטטינים מפחיתים אותם. ולכן ההמלצה היום שאם בגיל מבוגר יש הצדקה למתן סטטין אז יש להמשיך ולקחת (כלומר אם החולה עבר צינתור לב, אוטם מוחי, סוכרת עם פגיעה באיברי מטרה וכו') אבל אם אין הצדקה, וערך ה- LDL בטווח הנורמה אז אפשר לוותר על הטיפול. יש לציין שטיפול בסימוביל איננו נחשב למספיק יעיל היום לטיפול בהיפרליפדמיה, וניתן לשקול חלופה אחרת כגון CRESTOR ולתת מינון נמוך עם יעילות יותר מסימוביל. מבחינת הנורמטין אין מספיק הוכחות בספרות שאכן גורם לירידה בזיכרון. יש לציין שירידה בזיכרון הינו תהליך שמתפתח בהדרגה על עלייה בגיל, ולכן יש לנסות ככל האפשר להעסיק את האמא בכל מיני פעילויות שתשמר את הזיכרון שלה. רופא המשפחה שלכם אמור בנוסף לעשות בירור נוסף לשלילת סיבות אחרות לירידה בזיכרון ולאבחון MCI כולל : בדיקה תפקוד בלוטת התריס, בירור אנמיה אם יש, ויטמין B12, ויטמין D, בנוסף לשליטה במחלות רקע אם יש כגון יתר לחץ דם, היפרליפדמיה, השמנה סוכרת. בריאות שלמה,

10/08/2020 | 15:17 | מאת: יובל

שלום רב, ברצוני לברר האם התרופה גביסקון (מיועדת להקלה במערכת העיכול) טבעונית או מכילה רכיבים מן החי. תודה

גביקסון איננה תרופה טבעית אלא מכילה חומרים כימיים רגילים בדומה לכל תרופה אחרת. התרופה מכילה מלחים של סודיום וקלציום בצורות שונות.

12/08/2020 | 08:38 | מאת: יובל

שלום רב, שאלתי לא הייתה האם התרופה טבעית, אלא האם היא טבעונית, כלומר, האם אין בה רכיבים מן החי. אשמח על מתן מענה, תודה

10/08/2020 | 13:44 | מאת: רעות

האם מותר להשתמש ברולים להרגעה למריחה חיצונית על פרקי כף היד וברקות  המכילים את שמנים אתריים בזמן נטילת תרופות פסיכיאטריות כגון ציפרלקס וקלונקס? רעות

אין מניעה מוחלטת למרוח שמנים כל עוד שמדובר בשטח קטן עם ספיה מנימאלית לתוך הגוף.

09/08/2020 | 09:41 | מאת: רפי

האם תופעת הלוואי של כאבי שרירים יכולה להופיע לאחר שימוש של 5 שנים בסימבקור-10 מ"ג ?

מדובר בתופעת לוואי שעלולה להופיע גם אחרי זמן מנטילת התרופה. בשלב הזה יש לקחת בדיקת דם, כולל אנזימי השריר - CPK ולראות אם חלה עלייה כן או לא. יש לציין שהיום טיפול בסימבקור 10 לא נחשב לטיפול יעיל להורדת רמת השומנים בדם, וגם מלווה בתופעות לוואי. ולכן יש לברר מה הרמה של LDL בדם, ואם עדיין מוגברת (כתלוי בגורמי סיכון שיש לך) יש לשקול חלופה יותר יעילה עם פחות סיכון לתופעות לוואי, או אפילו לשקול הפסקת טיפול במקרה ואין גורמי סיכון ורמת LDL בטווח הנורמה. ניתן לשקול מתן טיפול בקריסטור במינון 5 מ"ג כל יום , ובמקרה ויש עדיין תופעת לוואי של כאבי שרירים ניתן להעביר ליום כן , ויום לא.

08/08/2020 | 15:59 | מאת: יעקוב

שלום האם ר7מוטיב 250 נחשד כמוריד רמת מלח בדם תודה

שלום, השאלה צריכה להיות ממוקדת סביב איזה מלח מדובר ?!! אם הכוונה לנתרן, ואכן יש היפונתרמיה אז צריך לעשות בירור מלא של ההפרעה האלקטורוליטרית הזו כולל תפקוד של בלוטת התריס, תפקוד כלייתי, בנוסף לבירור של SIADH (כלומר הפרשת יתר של הורמון מדכא השתנה), או שמדובר במצב של שתייה מרובה. מבחינת תופעות לוואי של רמוטיב מדובר בתופעות לוואי במערכת העיכול, סחרחורת, רגישות לאור, הזעה , יובש בפה, והשתנה מרובה. יש דיווחים בספרות (נדיר) עלולה לגרום ל- SIADH- הפרשת יתר של הורמון מדכא השתנה, ואז יש היפונתרמיה,לכן על מנת לוודא שאכן מדובר בתופעת לוואי זן יש לעשות בדיקת - אוסמולריות בשתן ובדם, כולל נתרן בשתן ובדם.

09/08/2020 | 20:41 | מאת: יעקוב

המון תודה

10/08/2020 | 14:27 | מאת: יעקוב

כנראה שזו הסיבה .האם יש תרופה להרגעה שלא תוריד לי את המלח

10/08/2020 | 14:51 | מאת: יעקוב

רק לאחרונה קיבלתי אבחנה שזו כניראה הסיבה . נתנו לי רמוטיב כדי שלא תוריד את המלח. לקחתי בערך 4 שנים והיה בסדר מבחינת המלח .כרגע הבנתי שהתרופה לא הכי מתאימה. האם תוכך להמליץ לי על תרופת הרגעה שתהיה יותר מתאימה לי תודה יעקוב

05/08/2020 | 00:52 | מאת: אמא

שלום רב בגלל הקורונה אני נוהגת לחטא טלפונים, משטחים בבית וכל מיני דברים באלכוהול רפואי 70%. הריח של האלכוהול מאוד חזק ויש לי תינוקת בת 5 חודשים בבית. קודם ממה עשוי האלכוהול הרפואי??? האם הריח מזיק לבריאות שלה. מה אם יש על הידיים של אלכוהול והנקתי אותה? לפעמים היא גם מכניסה את היד שלי לתוך הפה שלה ואני עם אלכוג'ל או אלכוהול רפואי? כלומר נכנס לפה שלה חומר בעקפין! חומר זה רעיל? משפיע על המוח כמו זה שבמשקאות או מדובר בחומר אחר? תודה

שלום, מדובר באלכוהול בריכוז גבוה יחסית לחיטוי. ז.א שההרכב הינו אלכוהול אבל בא בריכוזים שונים. אכן יש להימנע מהכנסת האכוהול לחלל הפה, ולהימנע מזה ככל האפשר. ניתן לחטא ידיים בבית בסבון ואין צורך באלכוהול במסגרת השהות בבית. שוב, אין להכניס את האלכוהול לחלל הפה, כי זה לא אוכוהול לשתייה !!!

תודה. הריח דל אלכוהול הרפואי מזיק לילדים?

04/08/2020 | 23:34 | מאת: רפיק

האם יש מניעה לקחת תוסף גאבה (gaba) כאשר נוטלים קפטופריל/אסריל? תודה רבה!

אין מניעה, רק יש לעקוב אחרי לחצי דם

שלון האם קלמן נרבן נוריד מלח תודה יעקוב

מדובר בתכשיר על בסיס טבעי ואין מספיק מידע תומך בספרות מכיוון שלא נבדק בצורה שאנחנו נוכל לתת תשובה חד משמעית.

04/08/2020 | 14:44 | מאת: אילן

שלום רב רציתי לשאול האם רופא המשפחה מוסמך להנפיק כדור בשם ואלציט(תרופה אנטי וויראלית) , או שינו צורך באישור מרופא מומחה בתודה מראש אילן

תרופה מוגבלת לרישום ע'י רופא מומחה או הגבלה אחרת

תודה על תשובתך

שלום יש לי עצירות קשה לוקחת נורמלקס גורם לשלשול ולצריבה בעור של פי הטבעת מה ניתן לקחת במקומו? האם ציפרלקס גם גורם לגזים כמו נורמלקס וגורם לגזים לא נעימים מה ניתן לעשות? זה גורם לצריבה ודלקתבעור של פי הטבעת הגזים ניסיתי גסים x לא עוזר ניסיתי אנזימיי עכול ופרוביוטיקה לא עוזרים האם משחת פוליקוטן עוזרת לצריבה ןדלקת בעור של פי הטבעת?

הרי טיפול בנורמלקס המטרה שלו לשלשל ?!! בכל מקרה יש לשלול סיבות אחרות שאין טחורים או סיבה אחרת לצריבה ! ולכן חשוב לפנות לרופא משפחה, ובמקרה הצורך ניתן להשתמש ב- AVILAC או כדורים של לקסדין. שלשול מימי מחייב בירור זיהומי אם יש, ולכן יש לפנות לרופא מטפל.

04/08/2020 | 10:52 | מאת: טל

שלום אחותי בת 54 ללא ווסת, לאחר דימום בבדיקת פיפל, נמצאה היפרפלזיה ללא אטיפיה, של רירית הרחם הטיפול המומלץ התקן מירנה או כדורים בבליעה שאלותיי • יש לנו אימא עם הישנות סרטן השד פעם 3, לא נשאית, האם פרוגסטרון בטיפול המומלץ יכול לגרום לסרטן השד. • אחותי סובלת מהשמנה וסובלת מחרדות מטופלת באנפרניל 75 מל, שני כדורים ליום וסטטור לכולסטרול ולעיתים רחוקות קסנקס לחרדות פעם בחודש. • האם יש תופעות לוואי בין הטיפול המוצע לכדורים שהיא מטופלת בהם. • ראיתי שיש הרבה נשים שסובלות מהטיפול המוצע מהשמנה מסיבית , נשירת שיער , כאבי בטן, דימומים שיעור על הפנים ועוד האם יש טיפול אחר עם פחות תופעות מזיקות. בתודה מראש

שלום, מבחינת אינטראקציות של ההתקן עם התרופות שציינת אין דאגה, ואין מניעה לשילוב. מבחינת היסטוריה של סרטן שד , בהנחיות כתוב שיש להימנע משימוש בהתקן אם אותה מטופלת היה סרטן שד ברקע או בעבר, אבל מבחינת היסטוריה משפחתית לא ראיתי שיש התייחסות אבל עדיף שרופא גניקולוג/ית יתן את דעתו בנושא. מבחינת תופעות לוואי זה לא אמור שבהכרח שהתופעות לוואי יתרחשו אצלך, וגם כן מדובר בתופעות לוואי כלליות שעלולות להתפתח תחת כל טיפול הורמונאלי. ולכן יש צורך במעקב ואין צורך בדאגה מהבחינה הזו.

04/08/2020 | 02:13 | מאת: זיו פ

שלום, אני לוקחת מינס כבר מעל חצי שנה,ללא תופעות לוואי בכלל. היום התחלתי כדור נוגד חרדה בשם סרדנה, במינון מאוד נמוך, ושמתי לב שנהיה לי דימום מהנרתיק (דם קרוש בעיקר). חשוב לציין שבדרך כלל אין לי דימומים מהגלולות. אשמח להסבר אם יש קשר בין הדימום והמינס לסרנדה. והאם הסרנדה יכול לפגום ביעילות הגלולה (בעקבות הדימום שיש לי).

שלום, אין מניעה קלינית לשילוב סרנדה עם מינס. מבחינת הדימום יש לשלול סיבות אחרות. יש לציין שסרנדה עלול לגרום לדימום וגנאלי באחוזים קטנים (פחות מ 2%) בקרב נוטלי התרופה.

03/08/2020 | 09:27 | מאת: מוחמד גדיר

האם אפשר לקבל בייחד ?

אין מניעה

03/08/2020 | 09:11 | מאת: חקמ

ב ת 71. חולת כליות מזה 14 שנה במצב יציב. קריאטנין 1.75. מספר שנים סובלת מרמת ברזל נמוכה. המוגלובין 11.6. IRON 36.5. טרנספרין 210. A1C - 1.66. נטילת תוסף ברזל בכדורי פולקס אינה עוזרת. בדיקת קלונסקופיה כל 5 שנים תקינה. האחרונה לפני שנה וחצי. מה מומלץ להעלאת רמת הברזל בגוף? תודה

יש לפנות לרופא משפחה ולבקש אישור ל- VENOFER דרך הוריד לתיקון מהיר

שלום, מעוניין לאחסן את הכדורים האלו מחוץ למגש המקורי. זה אפשרי? במידה ואפשרי ,אפשר פתוחה או חייבת להיות סגורה? נגיד הצנצנת האלו עם פקק השעם בגודל קטן. במידה ולא ניתן את כל המגשים(4) אפשר מגש בכל שבוע? או שאסור אפילו יום מחוץ למגש? ולמה(אשמח להסבר)

אין לא לאחסן תרופות מחוץ לאריזה המקורית אלא אם מדובר במגש שמיועד לאחסון תרופות, ולא בכל מגש

מצטער לא הבנתי את תשובתך. הכדורי אינווגה מגיעים במגש כסוף סטנדרתי סגור (נראה לי כמו כל תרופה) על מנת להוציא כדור צריך לקרוע את העטיפה כלומר מגש כזה : https://images.app.goo.gl/ZekHr1RHNTsGxhuFA כתבתה אין לא לאחסן - כלומר אני מבין שהדבר אפשרי , אלא אם כן התכוונת , "אין לאחסן " ואז זה ברור .

02/08/2020 | 15:21 | מאת: מיטל

שלום. עוברת כרגע תקופה קשה וקשה לי לישון ולהירדם. מתעוררת באמצע הלילה לוקחת להרגעה נרבן . משתדלת 2 כדורים ולא כל יום רק מתי שמרגישה צורך עז!! האם הכדור טו נייט יכול לעזור לי להרדם לפחות להתחלה?

כן עשוי לעזור

02/08/2020 | 13:21 | מאת: הדס

אני נוטלת ציפרמיל 20 מ"ג ונוקטורנו 7.5. האם מותר לי לקחת אסטרגלוס או שהשילוב בינו לבין התרופות הנ"ל הוא בעייתי?

אין מידע מדויק בספרות מכיוון שהשילוב לא נחקר, אבל לרוב לא אמורה להיות בעיה.

שלום, הקרדיולוג המליץ לנסות לטפל בכדורי תיאופילין (שחרור מושהה) בברדיקרדיה סימפטומטית. הוא אינו מוצא איטיולוגיה לברדיקרדיה ומפאת הגיל (37) לא ממליץ בשלב זה על קוצב. הקרדיולוג אמר שמדובר בתרופה ישנה שכמעט לא עושים בה שימוש בימינו, אך המליץ לנסות. כהמלצה כללית, מה המינון ההתחלתי המקובל במקרים אלה? אני מבין שאת התרופה יש ליטול לפחות פעמיים ביום ולערוך בדיקות תיאופילין בדם תקופתיות. האם ניתן ליטול את התרופה לא על בסיס קבוע אלא לפי תחושה כשהסימפטומים כגון עייפות מופיעים? תודה. דוד

שלום, זה טיפול שלא רשום בארץ ומאושר, אבל ניתן להשתמש בתרופה לטיפול בברדיקרדיה במינון התחלתי 150 מ"ג פעמיים ביום, וניתן להעלות ל- 200 מ"ג שלוש פעמים ביום, כאשר מינון מקסימאלי עד 900 מ"ג ליום. חשוב להיות זהירים עם התרופה- מדובר בתרופה עם חלון תרופטי צר ולכן כל חריגה מהגבול עלולה לגרום לרעילות ולכן יש לנטר רמות תרופה בדם, בנוסף התרופה עלולה ליצור התנגשות בין תרופתית עם עוד תרופות (אם יש תרופות כרוניות שאתה נוטל).

26/07/2020 | 15:59 | מאת: פלוקנול ואנטיביוטיקה

האם מותר ליטול אופלודקס יחד עם פלוקנול? אני מאוד סובלת מדלקת בשתן ולקחתי פלוקנול ביחד האם זה יכול לסתור את הפעילות של האנטיביוטיקה? תודה

אין מניעה

16/07/2020 | 08:41 | מאת: ג

שלום האם רבע כדור טונייט יכול לעזור להרדם או שזה מעט מידי? קראתי שיש לו מרכיבים שפוגעים בזיכרון האם זה משמעותי? האם יש כדור טבעי שעוזר להרדם? ניסיתי רסקיו לילה שיעזור להרגיע אותי משום שכואבת לי קצת הכתף בגלל כתף קפואה (כדורים וזריקה לא כ"כ עזרו) ואם זה ירגיע גם אוכל להרדם אבל הוא לא ממש עוזר, יש משהו שעוזר ושהוא טבעי?

יש לפנות לרופא המטפל לשלילת סיבות אחרות כולל טיפול בכאב.

שלום לוקחת 5 מג ציפרלקס שלא עוזר לחרדה לא מצליחה לעלות גורם לי לעצירות וחוסר שינה בלילה לוריבן 0.5 מג בלילה ומירו 15 מג ללילה רציתי לשאול שברגע כשמתעוררת יש לי התקף חרדה אוטומטית האם לוריבן או מירו שלוקחת אותם בלילה גורמים לכך או יש סיבה אחרת?

לא ניתן לתת תשובה חד משמעית שזה מתרופות. יש לנסות לערוך שינוי בטיפול התרופתי - להעביר טיפול ב- LORIVAN בבוקר או ציפרקלס.

11/07/2020 | 16:50 | מאת: אביחי

אני לוקח אבודרט כבר יותר משנתיים(אני מזמין באינטרנט) ואני קיבלתי מזה תוצאות טובות אבל זה לא מספיק ואני רוצה שיער בלי דלילות. קראתי שעשו מחקר על מינונים שונים של דוטסטריד(החומר הפעיל באבודרט) ונמצא ש2.5 מ"ג(5 כדורים) מדכא הרבה יותר מהDHT בקרקפת וגם מצמיח יותר שיער ממינונים רגילים של אבודרט(המחקר: https://www.bernsteinmedical.com/research/dutasteride-vs-finasteride/) אז שלחתי מייל לגורם במשרד הבריאות בקשר להזמנת כמות שמספיקה למעל כדור אחד ליום ואמרו לי שם שאני יכול לקבל אישור מיוחד להזמין כמות חריגה של תרופות כמו אבודרט אם רופא יאשר לי את זה ויחתום על טופס 5(הסברים על הטופס: https://www.health.gov.il/Subjects/PharmAndCosmetics/ImportDrugsAndPreparations/Pages/PermitsToImportR29.aspx) אז איפה אני מוצא רופא שיחתום לי על זה?. אני מודע לכל התופאות לווי שעלולות להיגרם מאבודרט כמו ג'ינקומסטיה או ירידה בזקפה/פוריות אבל בסך הכל מבחינתי מדובר בבעיות שוליות, אני מעדיף להתמודד עם ג'ינקומסטיה מאשר עם שיער דליל ומסכן כזה שלא צומח, וחוץ מזה ממחקרים שקראתי הסיכויים לג'ינקומסטיה הם קטנים מאד גם עם דוטסטריד ואני לא חוויתי בכלל שום תופאות לווי משימוש באבודרט בזמן שרוב השיער שלי שנפגע מהתקרחות גברית צמח מחדש והפך לשיער נורמלי. בבקשה לא להמליץ לי ללכת לרופא עור/פרופסיה/מינוקסידיל ועוד כל מיני טיפולים לא יעילים שכל ייעודם הוא להשאיר לך כמה שיערות דלילות על הראש.

הפורום לא עוסק בשאלה בהצלחה

לפני קצת מעל חצי שנה ההיתי מעורב בתאונת דרכים . עקב מגבלות בתנועה בגב ( בלט דיסק ) טיפול לסרוגין בפרקוסט 10 מ״ג כדור 1 ביום . בן 50 לפני התאונה נטלתי סינדיאפיל של טבע חצי כדור אחת לשבוע בערב לסרוגין כעת שואל האם עפ הספרות הרפואית אי פרקטיקה יש בעיה ליטול חצי כדור בזמן הטיפול ב פרקוסט לפני שבוע ערכתי בדיקות תפקוד כבד וכליות והכל תקין תודה מראש עומרי

אין מניעה

10/07/2020 | 16:50 | מאת: ה

שלום רב, מהו המינון של אזניל 200mg/5ml עבור נער בן 15 במשקל 70 קג. תודה רבה

סליחה על האיחור בתשובה מכיוון שהפורום היה סגור

10/07/2020 | 12:00 | מאת: מרב

האם שימוש ל 3 חודשים בתרופה hiprex, הוא זמני, או שבדרך כלל צריך להמשיך עם תרופה זו?

אין הגבלה חד משמעית, אבל חשוב במשך הטיפול שיילקחו דגימות שתן לבדיקת יעילות הטיפול

10/07/2020 | 08:56 | מאת: דנה

שלום, הנני בת 29, במשקל תקין-רזה, לא עושה ספורט, עם רקע של חולי סוכרת (אמא), בעלת שחלות פוליצסטיות עם תסמינים של מחזור לא סדיר, ואקנה. לפני 10 שנים התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון (דיאנה וכרגע מרסילון) ששיפרו את מצבי, אך עם זאת הביאו לעליית רמת השומנים בדם כ-210 מ״ג. אני חוששת מיזה ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד הגלולות עוזרות לי למחזור ולאקנה אל מצד שני מעלות לי את רמת השומנים בדם. לאור זאת שיש לי גם רקע משפחתי של חולי סוכרת וכולסטרול גבוה במשפחה. מה המלצתך בבקשה? ומה הנזק שעדיף מביניהם?

שלום, יש לנסות פעילות גופנית למשך 3-6 חודשים ולאחר מכן לעשות בדיקת דם ל- LDL ואם עדיין מעל גבול הנורמה יש להתחיל ביעוץ הרופא שלך טיפול בסטטינים במיוחד שיש רקע משפחתי.

10/07/2020 | 00:28 | מאת: רעות

היי, נוטלת ציפרלקס וקלונקס. סובלת מעייפות בשעות הבוקר והצהריים וחוששת מצריכה של קפה עם קפאין שמא יגרום להתמכרות. אני אוהבת קפה מר על בסיס מים בלבד. מחפשת סוג קפה שיוכל להתאים לי ולא יגרום להתמכרות ולחרדות כי הבנתי שקפאין עשוי לעוררן. וכן לא יכיל חומרים לא בריאים ושאולי יעזור לי עם העייפות. תה מעדיפה לשתות בערב לפני השינה. אשמח להמלצה, רעות.

שלום, הפורום לא עוסק בשאלה

09/07/2020 | 17:42 | מאת: ליאל

היי רמוטיב עוזר להשתיק מחשבות טורדניות וחרדות?

שלום, התרופה בעיקר משפרת מצב רוח בחולים עם דיכאון

09/07/2020 | 13:59 | מאת: דן

תודה על התשובה הקודמת.עוד שאלה בבקשה לאחר שלחתי נקסיום כמה זמן אחרי אפשר לקחת ויטמין די.

חצי שעה עד שעה

09/07/2020 | 08:04 | מאת: עדן

האם יש השפעה של אוגמנטין 875 מ"ג על יעילות גלולת יאז ?

אין מניעה לפי הספרות העדכנית. האיסור לשילוב גלולות עם אנטיביוטיקה קיים לסוגים אחרים של אנטיביוטיקה.

08/07/2020 | 18:12 | מאת: איילת

לאחר ביובפסיה התברר שיש לי וטיליגו. בא לידי ביטוי בכתמים קשים בפנים בלבד. רופא המליצה על מריחה של פעמיים ביום את המשחה שנקראת protopic למשך חודשיים. וחשיפה לשמש של חצי שעה בכל יום. שאלותיי: 1. כשקראתי קצת על המשחה ועל הוטיליגו, הבנתי שיש איסור חמור ומפורש לחשיפה לשמש. האם הבקשה של הרופא לאחר המריחה נכונה וטובה? 2. האם צריך לישון עם המשחה גם בלילה, או שרצוי לשטוף טוב את הפנים ו"לתת לעור לנוח בלילה"? 3. הוראות השימוש במשחה הם לשבועיים גג שלוש, האם אפשר להמשיך להשתמש במשך חודשיים כפי שהרופאה נתנה? *****גילוי נאות. אני מתגוררת בגליל העליון. פה באזור שלנו לקבוע תור לרופא עור יכול לקחת גם חודשיים ימים של המתנה... אל הרופאה הזו נסעתי מרחק של שעה נסיעה. לכרמיאל.....***** מודה מראש למי שישיב לי בברכת בריאות טובה

שלום, אכן יש אסור לחשוף את העור המטופל לקרינת שמש ולקרינה של מיטות שיזוף. אם נאלצים להיחשף לשמש, יש להגן היטב על האזור המטופל באמצעות ביגוד מתאים ומסנני קרינה. ולכן יש לברר למה התכוון הרופא המטפל לחשיפה לשמש (אולי הכוונה לא באותו זמן שאת כבר עם המשחה על הפנים). לגבי שימוש במשחה, יש להשתמש עד 3 שבועות אבל רופא עור יכול להאריך את משך הטיפול לפי שיקולו הקליני. בד"כ משחה על הפנים בלילה זה לא נעים בעוד שאסור שהמשחה תהיה במגע עם העיניים ולכן בזמן שינה זה לא בשליטה, ולכן אפשר להוריד לפני שינה ולחדש יום למחורת .

היי, שאלתי היא האם ניתן לשלב בין ציפרלקס לתרופה צמחית בשם ג׳ינקו בילובה.

שלום, קיימת אזהרה לגבי השילוב בכך שיש סיכון בעליה בסיכון לדמם. ציפרלקס עלול לגרום לדמם (כחלק מתופעות הלוואי הזה), בנוסף גנקו בילובה עלול לגרום לדמם. ולכן יש להיזהר מהשילוב.

07/07/2020 | 23:16 | מאת: נינה

לוקחת 75 מג סרוקוואל ו50 מג טרזודיל מרגישה טוב ויציב. אך פעילה מאוד ומדברת קצת הרבה ועצבנית. מה כדאי לעשות . הטרזודיל הוציא אותי מדיכאון האם לחזור ל100 מג סרוקוואל

שלום, נא להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי העלאת מינון של סירוקוואל. מדובר בתרופה שיחסית בטוחה עם פרופיל תופעות לוואי שנסבל יחסית לשאר התרופות.

08/07/2020 | 14:34 | מאת: נינה

להעלות סרוקוואל לכמה והאם להשאר עם הטרזודיל זה אפשרי

האם כדאי להעלות סרוקוואל ל100 מג מ-75 מג. לוקחת אותו המון שנים ולהשאיר את הטרזודיל על 50 מ"ג . נראה שהטרזודיל הוציא אותי מהדיכאון.

נא לחדד את השאלה ?!!

מרגישה לאחרונה טוב ומצב רוח יציב אך מתעצבנת מהר ומדברת קצת יותר מהרגיל. האם כדי להעלות מינון סרוקוואל או טרזודיל. אציין שהטרזודיל הוציא אותי מדיכאון

07/07/2020 | 18:51 | מאת: שירה

היי:) אחרי סופש בצפון כולל שהייה בשמש בבריכה יצאו לי בכתפיים פטריות שמש קטנות בצבע לבן. קיבלתי מהרופא שמפו סיבוסל ומשחה אבל עבר שבוע וחצי ולא רק שאין שיפור אלא גם נהייתה לי כמות יותר גדולה ממה שהיה..יש משהו טבעי שיכול לעזור ולשפר את המצב?

עדיף לפנות לרופא עור ולא להשתמש במוצר טבעי אם יש החמר במצב

האם מותר לשתות חצי כוס יין אדום ביום כדי להוריד רמת כולסטרול אם לוקחים גם וואזודיפ להורדת לחץ דם ? תודה רבה

אין מניעה, אבל יש לעקוב אחרי לחצי דם

תודה רבה

07/07/2020 | 16:27 | מאת: דן

שלום האם אפשרי במקום נקסיום 40 לקחת 2 של 20

אין מניעה

07/07/2020 | 14:13 | מאת: קטיה

האם אפשר לשתות קפה כשלוקחים אוגמנטין. תודה על התשובה.

אין מניעה

07/07/2020 | 12:03 | מאת: ליאת

שלום רב עקב שבר בכף הרגל , חשבתי לקחת דנסיטי קפליות סידן אמורפי שמכילות - סידן פחמתי אמורפי, צלולוז מיקרוקריסטלין, פוליוינילפירולידון, מגנזיום סטאראט.קלציום קרבונט אמורפי, פובידון, חומצה סטארית, נתרן כלורידי, סיליקה. האם מותר לי לקחת במידה ויש לי G6PD ? והאם זה מומלץ לאיחוי השבר? תודה

אין מניעה

06/07/2020 | 17:45 | מאת: בן 32

אני לוקח ביום ריספונד 20 מ"ל, רסיטל 40 מ"ל ולאחרונה הורדתי את הרידזין מ- 100 מ"ל ל- 50 מ"ל ( כי הבנתי שעוד מעט בכלל לא תהייה את התרופה הזאת על כן כדי לא " להיפטר " מהתרופה הזאת בבת אחת ). כבר 3 וחצי שנים שאני סובל מאין אונות. הפסיכיאטר שלי מתעקש שזה לא בגלל הכדורים. הוא לא מוכן לשנות לי את מינון הכדורים וגם פסיכיאטר אחר שהלכתי אליו לפני כשנה לא מוכן. האם האין אונות זה כתוצאה מהכדורים האלה או שזה צירוף מקרים ? מה לעשות כדי שאני אוכל לחזור לקיים יחסי מין בלי להיזדקק לויאגרה וכדומה ?

שלום, טיפול בריספונד - decreased libido (<4%) רסיטאל - Decreased libido (1% to 4%)

06/07/2020 | 16:40 | מאת: רעות

מתי מומלץ לקחת ציפרלקס וחצי קלונקס בערב על מנת לא לקום רדומה ומנומנמת? העברנו את זמן לקיחת הכדור מהבוקר לערב כי בבוקר השילוב של הציפרלקס עם הרבע קלונקס מרדים אותי. לוקחת 15 מג ציפרלקס+ רבע קלונקס בערב רבע קלונקס בבוקר ורבע קלונקס בצהריים. ניסיתי לקחת את הקלונקס והציפרלקס ב22:00-23:00 ואני עדיין מתקשה לקום בבוקר. בנוסף אציין כי יש לי חלומות מוחשיים. ישנה רציף, אך קמה בחרדה. את ה15 מג לוקחת שבועיים.

שלום, אכן מומלץ ליטול שני הכדורים בערב. אם עדיין יש חרדה בבוקר אז יש לנסות ליטול קלונקס בבוקר, וציפרלקס בערב ולראות אם יחול שינוי בהרגשה. תרופות כאלה נחשבות כתרופות סדיטיביות ולכן מומלץ ליטול בערב (למרות שלפעמים קיים ענייןן אנדיוואלי ויש חולים שנהנים מהטיפול בפיצול לבוקר וערב). רפואה שלמה,

שלום רב, האם זה נכון המיתוס שצריך לשמור במקרר את המשחה פנסטיל גל לטיפול בעקיצות וגירודים?האם המשחה חייבת להישמר במקרר או שאפשר לאחסן אותה רגיל בארון התרופות כמו כל שאר התרופות?תודה

יש לאחסן את התרופה בטמפרטורת החדר (עד 25 מעלות צלזיוס).

האם מוקסיוויט מטפל בדלקת גרון או רק בדלקת ריאות ודרכי הנשימה?

שלום, מוקסיוויט מטפלת בזיהומים בדרכי נשימה כולל ריאות וגרון.

04/07/2020 | 21:27 | מאת: מנחם

משתמש בדרמקומבין בגלל סבוראה בפנים. כל טיפול 3-4 ימים. אסור להשתמש לאורך זמן. האם הפסקה של 4-5 ימים בין שימוש לשימוש קוטעת את מה שנקרא שימוש ממושך ?

יש לפנות לרופא עור לבחירת טיפול אחר, ומתן יעוץ לגבי המשך טיפול.

04/07/2020 | 21:09 | מאת: כרמלה

שלום רב, לפני כחודשים התחלתי לקחת טריטאס, בשבוע האחרון החלו כיבים וצריבות על הלשון, בשפתיים ובחניכיים - היש קשר? האם עלי להפסיק לקחת את הכדור? התור לרופא רק בעוד 4 ימים, אשמח לסיוע, כרמלה

שלום, פחות סביר שזה נובע מטיפול בטריטס מכיוון שהתרופה לא שוהה זמן ומגע עם רירית חלל הפה, ובמיוחד שהתחלת ליטול את התרופה מלפני חודשים. יש לפנות לרופא לשלילת סיבות נוספות.

05/07/2020 | 08:23 | מאת: כרמל

תודה רבה, לא סימנתי גם יובש וצמא כבד, האם כדורי שינה זודורם 10 יכולים לגרום לכך??

04/07/2020 | 20:26 | מאת: חן

היי האם הכדור רמוטיב עוזר נגד חרדות ובעיקר מחשבות טורדניות? האם הוא באמת מצמחים? תודה

הבסיס הינו מצמחים, אבל מוגדרת כתרופה בעוד שהתרופה הזו מחייב אותך לשים לב לתרופות אחרות שאתה נוטל, מכיוון שהתרופה עושה אינטראקציות בין תרופתיות.