פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9236 הודעות
8349 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

27/08/2020 | 09:19 | מאת: אריה

קבלתי חרופה חדשה ללחץ דם DUPLEX 5MG ואני מרגיש קושי בהרדמות. האם זה נובע מהתרופה

שלום, בד"כ התרופה לא אמורה לעשות הפרעות שינה, אבל התרופה עלולה לגרום לכך באחוזים קטנים מאוד (פחות מ- 1%) ולכן פחות סביר להניח שזה מהתרופה.

26/08/2020 | 23:41 | מאת: ח

מה קורה עם לקחתי קל בטן עם קפה

לא צפויה השפעה מזיקה ! אין הגבלה לנטילה

26/08/2020 | 13:32 | מאת: ד

שלום, מעוניין לדעת אם אפשר לשלב ברקסין ו אוגמנטין ביחד

אין מניעה

25/08/2020 | 23:03 | מאת: אני

היי לוקחת מפברואר ראקוטן במשך 3 חודשים 20 מג ועוד 3 חודשים של 40 מג , נגמרו לי הכדורים ועברו 6 חודשים האם אני צריכה ללכת לרופא לייעוץ או סיימתי את הטיפול?תודה

שלום, משך הטיפול נקבע לפי חומרת האקנה והתגובה הקלינית אחרי סיום קורס טיפולי ראשון. בד"כ כן יש צורך בעוד מעקב אצל הרופא המטפל לשקילת המשך טיפול בהנחה ואין שיפור אחרי הפסקת טיפול למשך חודשיים.

23/08/2020 | 17:39 | מאת: מנשה

היי האם ניתן לקחת לקחת אקמול פוקוס מספר שעות אחרי אטנט 20 מ״ג?

אין מניעה

שלום, יש איזה תכשיר ניקוי, משחה וכו'... שאתה ממליץ לשים למנוע פצעים מהמסכה? אני בקושי עם זה, משתדלת להיות בבית. שוטפת פנים ויש לי פצעים באזור הסנטר -רק בגלל המסכה הזו. אשמח לדעת מה עושים למנוע? ומה עושים לטפל בפצעים- אדומים וגדולים ללא מוגלה. תודה

אין משחה שמיועדת למנוע פצעים ממסכה, אבל אם יש פצעים ניתן לשקול טיפול במשחה בשם - פפנטין

21/08/2020 | 22:49 | מאת: יהל

דר שלום רב, האם אתה רואה פה משהוא שעלול להיות לא בריא או מסוכן בשימוש קבוע? אילו אמורים להיות ויטמינים תודה Biotin, Xylitol, Cellulose Gum, PVP, Natural Strawberry Flavor, Beet Root Powder, Malic Acid, Silica, Stearic Acid, Magnesium Stearate, Citric Acid, Maltodextrin, Modified Food Starch.

21/08/2020 | 23:24 | מאת: יהל

אשמח מאוד אם תאמר לי גם בנוגע לרשימה הזו:לשימוש קבוע האם יכולות לצוץ בעיות: Ingredients: Rice Flour, Cellulose (capsule), Silica and Stearic Acid (vegetable source). Not manufactured with wheat, gluten, soy, milk, egg, fish, shellfish or tree nut ingredients.

לא נראה שיש בעיה, אבל חשוב לדעת שבתוספים וויטמינים המידע לגבי שימוש ארוך טווח בספרות עדיין לא מבוסס מספיק, ולכן בהיעדר אינפורמציה מספיקה לא נוכל להמליץ על נטילה.

21/08/2020 | 18:29 | מאת: סיגלית אלידד

אני שמה מדבקה של פרטינול ועדיין סובלת מכאבים חזקים. האם אני יכולה לקחת כדור טרמדקס ורוקסט פלוס ביחד ( זה הטיפטל שקיבלתי לפני המדבקה)

עדיף להימנע ככל האפשר משילוב פנטניל עם טרמדקס מחשש מאפקט סרטונרגי שעלול להתפתח. במקרה ויש כאבים חזקים נא להוסיף טיפול באופטלגין טיפות, או רוקסט פלוס.

21/08/2020 | 00:12 | מאת: הדר

דר שלום רב, לפצעים אדומים שיוצאים בעור (דומה לאקנה בפנים ) האם יש משחה שמעלימה את האדמומיות תוך כמה שעות? שמתי בפנטן ,שמן עץ הזית,ובנזאק 10 ,כל אילו עוזרים אבל לוקח ימים עד שהם מעלימים את האדומיות. תודה!

לצערנו אין משהו מיידי שיכול לעבוד במיוחד שאת מדברת על שטח פנים שזה מאוד עדין ולא כל משחה תתאים בשבילו.

23/08/2020 | 11:02 | מאת: מיץמץ

הדר, אדמומיות נובעת מדלקת שבזקיק השיערה. גם לי יש כרגע... צריך לטפל בבעיה עצמה ולא באדמומיות.ואז אדמומיות תיעלם. זו דלקת. אם את רוצה רק הסוואה יש מייק אפ ולפעמים יש משחות טיפוליות עם מייק אפ. לשים רק כשיוצאים החוצה ואח"כ רצוי להסיר

שלום, שאלתי שאלה ולא הבנתי את התשובה של אחד הרוקחים שענה לי. יותר את , לכן אשאל שוב. האם ניתן לאחסן את כדורי האינווגה https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%95%D7%92%D7%94_-_Invegaבתוך צנצנת קטנה סגורה עם פקק שעם או שלא ? במידה ולא ניתן את כל28 הכדורים מאחר והכדורים לחודש ימים , אם ארצה רק 7 כדורים לשבוע לאחסן בצנצנת כמו שתאירתי ליעל , אפשר? כלומר כדור כל יום במשך שבוע , מחוץ להאריזה המקורית . הכדורים מגיעים במגשים כסופים סגרום כמו בתמונה כאן : https://www.google.com/search?q=%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99+%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%95%D7%92%D7%94&sxsrf=ALeKk00OhyHOs_YdXyT1_fOJ3EWNkAMUPw:1597942417919&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiV1cOxn6rrAhUJDuwKHVu7BE8Q_AUoAXoECCwQAw&biw=1215&bih=562#imgrc=mm31gv050XlCrM תודה

נא לחדד את השאלה ?

20/08/2020 | 09:49 | מאת: יעל

בוקר טוב, שאלה לא הכי קשורה.. אשמח לדעת כמה בערך עולה אדפרין שנקנה לא בסל? חיפשתי באינטרנט לא מצאתי מחירים.. שאלה נוספת: האם אפשר לקנות שמן גליצרין ולמרוח על עור ממש יבש לאישה בת 80? הרופא נתן מרשמים לקרם כמו אקווה קרם ולא חל שום שיפור גם לא אלו של ד"ר פישר. בריאות

שלום, הפורום לא עוסק בשאלה שציינת. כל טוב,

20/08/2020 | 07:24 | מאת: לילך

ד"ר שלום אני לוקחת 5מ"ג/80 מ"ג 1 כדור EXFORGE FCT כל יום זה גורם לי לכאבי ראש וזה מציק לי . האם יש כדור אחר שיש לו פחות תופעות לוואי ואין בו תופעת לוואי של כאבי ראש? תודה

פחות אנחנו נתקלים בכאבי ראש על רקע טיפול ב- EXFORGE ! בכל מקרה, כאב הראש מחייב אותך מדידות של לחתי דם מכיוון שזה עלול להיות מחוסר שליטה על לחצי הדם (תת/ יתר לחץ דם). במקרה והמדידות בטווח הנורמה, נא לנסות להעביר את הטיפול לנטילה לפני השינה. במקרה ולא חל שינוי נא לפנות ליעוץ חוזר.

אני סובלת כבר שנתיים אחרונות מתפיסה חזקה בשכמות ובצוואר עושה עיסוי רפואה משחרר טיפה ליום יומיים ושוב חוזר תפיסה חזקה וכאבים. עוסקת בספורט כבר מעל 10 שנים עושה פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע המליצו לי על תוסף מגנזיום לפני 5 שנים ניסיתי מגנזיום של חברת מגנוקס וזה עשה לי כאבי ראש חזקים אני גם סובלת מחומציות בקיבה לכן שאלתי איזה סוג מגנזיום אתה ממליץ לי לקחת ושל איזה חברה?

אשפר לנסות מגנזיום אוקסיד במינון 520 מ"ג , כדור ליום לפני שינה

אבל זה המגנזיום שלקחתי לפני 5 שנים ועשה לי מאוד כאבי ראשי לכן שאלתי על סוג אחר ולא קיבלתי תשובה

אם כך ניתן לנסות מגנזיום ציטרט - 190 מ"ג - Anti leg Cramps

19/08/2020 | 08:14 | מאת: יעל

שלום רב,אני לוקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן לדלקת חניכיים. אתמול ראיתי שעל הקופסה כתוב שרצוי להשתמש עד 5/2020 אנחנו כבר באוגוסט. האם זה משמעותי ?להמשיך לקחת או להפסיק? תודה.

להפסיק ! זה פג תוקף ואין מידע לגבי יציבות החומרים מעל לתאריך התפוגה.

נוטלת טגרטול 400 מג ליום וניאורטין 300 מג ליום , והומלץ לי לקחת תרופה בפצעי עור ראוקוטן לא ידוע על רגישות מיוחדת . האם יכולה להיות בעיה

אין מניעה חד משמעית לשילוב, אבל השילוב מחייב אותך לעקוב אחרי רמות של TRGRETOL מכיוון שראוקוטן עלול להוריד הרמות של טגרטול. ולכן יש לעקוב אחרי רמות התרופה בדם במהלך הטיפול.

18/08/2020 | 17:54 | מאת: עודד

היי אני אמנם גבר אבל בבדיקה של חומצה פולית לפני שנתיים התגלה אצלי מחסור (חמור), הערך היה 3 ומשהו. לקחתי חומצה פולית (נוזלית, ממותגת כספיגה מעולה) במשך תקופה ובדיקה נוספת הראתה שהערך עלה ל 5 ומשהו. לאחר הפסקה, בדיקה נוספת הראתה ערך נמוך מאוד ולכן התחלתי שוב לקחת את החומצה הפולית בהנחה שהיא תיישר קו. לצערי ב 2 הבדיקות האחרונות (האחרונה הייתה שלשום), המספר חזר להיות 3 ומשהו וזה אחרי כ 4 חודשים רצופים שבהם לקחתי חומצה פולית. מה האפשרויות העומדות לרשותי? האם מדובר בבעיית ספיגה? משהו אחר? שאר בדיקת הדם תקינות מלבד HB שהיה טיפה יותר נמוך מהטווח 13.3 כאשר הגבול הוא 13.5) תודה

כנראה שהימוגלובין נמוך בגלל חוסר ברזל, ולכן צפוי שה- MCV יהיה נמוך ! אם אחרי ניסיונות של מתן דרך הפה אין תזוזה בערכי מעבדה יש לעבור למתן דרך הוריד - תרופה בשם VENOFER במינון 100 -200 מ"ג למשך שבוע ימים (משך הזלפה קצר במיוחד שלא דורש הרבה שהייה במרפאה).

20/08/2020 | 09:45 | מאת: /

1. חומצה פולית ערך נמוך יכולה להיות או צמחונות/ טבעונות או בעיית ספיגה. 2. גם ערך נמוך יכול להיות אם אתה לוקח חומצה פולית לייט. של כל מיני חברות ויטמינים ולא חברות תרופות

20/08/2020 | 09:47 | מאת: /

שום רופא לא נותן כך סתם venofer ממש קשה לקבל את זה אלא אם אתה אישה בהריון. שנית המוגלובין יכול לרדת לא רק בגלל ברזל כל אנמיה בסופו של יום תוריד ערך..

18/08/2020 | 11:59 | מאת: אלי

הי דוקטור, בהמשך לשאלה הקודמת שלי על אינטראקציות עם רמוטיב שעומד לקחת, כותב כאן שוב כי לא ענית לי, חוץ מאומפרדקס שאמרת להמנע.. מה לגבי קלונקס, אוקמול, גביסקון נוזל לצרבות, ושתיית אלכוהול? אפשר לשתות בירה אחת בערב ביום שלקחתי רמוטיב? בתודה מראש,

יש שאר התרופות קיימת גם אזהרה שרמוטיב עלול להוריד את הרמה של קלונקס בדם !

20/08/2020 | 22:56 | מאת: אלי

התגובה שלך לא ברורה.. יש אינטראקציה עם כל התרופות שציינתי? להמנע מכולן? ולגבי קלונקס- אי אפשר אז לקחת במקביל?

18/08/2020 | 08:27 | מאת: יעל

שלום צריכה לקחת פעמיים ביום 2 כדורים של אוטרגסטן 200 באופן פומי. כתוב בעלון לקחת בין הארוחות. 1 כמה זמן לאחר ארוחה ניתן לקחת? 2. האם ניתן לקחת עם קצת אוכל? (זה עוזר לי לבלוע את הכדורים) 3. האם קפה נחשב לאוכל או שניתן לקחת אחריו את הכדורים? 4. צריכה לקחת גם אסטרופם ודופסטון. האם יש מניעה לקחת את כל הכדורים יחד? תודה מראש

יש ליטול פעמיים ביום (בבוקר אחרי 2-3 שעות מהארוחה) , וכדור שני לפני השינה. אין התייחסות למתן עם מזון , אבל במקרה וקשה ליטול ללא מזון, ניתן ליטול עם כוס מלאה של מים וזה עשוי לעזור. אין מידע לשילוב עם קפה.

שלום האם ניתן לטפל בפיסורה בצריבה בפי הטבעת בעיות של דלקת בעור בוולווה ע"י מריחת שמן קנאביס סי בי.די לקיחתו ךא עוזרת לבעיות אלו

אין מידע לגבי השמן לשימוש בהתוויה שציינת !!

שלום, הייתי רוצה לדעת אם תופעות לוואי בעקבות נטילת תרופה קבועה, יכולות להתעורר רק חודשים או שנים אחרי תחילת הנטילה או עם העלאת מינונים, וכן אם אלה יכולות להישאר למשך שנים עם המשך נטילת התרופה. מדובר בבעיות ריכוז, חולשה נמנום לפעמים, היתפסויות שרירים, פצעונים על העור ואולי עוד. תודה רבה מראש

כן יש מצבים שאנחנו רואים שהגוף מפתח תופעות לוואי נגד תרופות אחרי שימוש ממשוך, ומצד שני יש תרופות שמראות תופעות לוואי אחרי העלאת מינון מה שנקרא - dose response

17/08/2020 | 11:43 | מאת: יוסף

לאחרונה התחלתי לצרוך אטנט 20 בנוסף אני סובל הרבה מלחץ רציתי לדעת אם ניתן בנוסף ךאטנט לקחת גם גאבא 500?

לצערנו בספרות המקצועית אין מספיק מידע לגבי השילוב מכיוון שלא נבדק ולכן לא נוכל לתת תשובה מדוייקת אם מותר או אסור. בכל מקרה לא אמורה להיות מניעה מוחלטת לשילוב, ניתן לצרוך תוך מעקב הדוק אחרי מצב ההכרה והתפקוד היומיומי.

17/08/2020 | 11:14 | מאת: רועי

היי האם יש כדורים שהרופא המשפחה יכול לתת מרשם עליהם על מנת להפחית סטרס ובעיקר מחשבות שמלוות בחרדה לאישה בהיריון?

ההמלצה בד"כ על טיפול התנהגותי קוגנטיבי במטרה להימנע ככל האפשר משימוש בתרופות במהלך ההריון. במקרה והרופא המטפל רואה שיש צורך בטיפול תרופתי ניתן לשקול טיפול ממשפחת ה- SSRI כגון PROZAC. ניתן כקוו שני לשקול תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים.

שלום ד ר מחאג נה רקע : טופלתי בעבר בנקסיטם למשך כמה שבועות בגלל כיב תריסריון שהחלים ובשבועיים האחרונים בהמלצת רופא מטופל שוב בנקסיום 40×2 ליום בגלל דלקת קיבה , אודה לך מאד לתשובות הבנתי שאסור ליטול אסיוול בעת טיפול בנקסיום , האם זה נכון לכל הבנזודיאזפינים שאני נזקק מדי פעם ? שאר התרופות שאני נוטל בקביעות הן , מטפורמין לסוכרת וליפיטור 20 וגם פבוקסיל , האם יש מניעה או התנגשות בין אלה לנקסיום ? רב תודות מראש

שלום, אין מניעה לשלב נקסיום על התרופות שציינת כולל אסיוול והתרופות האחרות הכרוניות. בריאות שלמה,

תודה על התשובה מה שרציתי להבין למה בעלון לצרכן של נקסיום רשום שיש להמנע מאסיוול דיאזפם עם נקסיום , להתעלם מזה ? תודה מראש

16/08/2020 | 23:05 | מאת: זיו

היי אני נוטלת 25 מג סרנדה (שוקלת מעט והפסיכיאטרית המליצה לי להתחיל בהדרגה) ראיתי שיש איסור על שתיית אלכוהול אבל עוד מעט יש לי מועד שאני רוצה לחגוג בו וארצה ככל הנראה לשתות האם מעבר לסיכון בהחמרה בחרדה יש איזשהו סיכון בריאותי ממשי באיסור על נטילת התרופה יחד עם אלכוהול (ברמת הרעלה הכוונה שלי? חומרים שאסור להם להיות יחד?) או שהאזהרה היא בעיקר מפני החמרת תופעת לוואי ? תודה

הסיכון בשילוב הינו בינוני ולא באיסור מוחלט, מכיוון שהשילוב עלול פגוע במצב ההכרה שלך. Concurrent use of SERTRALINE and ETHANOL may result in an increased risk of impairment of mental and motor skills.

16/08/2020 | 22:52 | מאת: רוני

אני בגמילה מכדור קסנקס. לוקח אסיוול, ואמור אח"כ לקחת טיפות ריווטריל 2.5 כ -20 טיפות ביום. שאלתי, כמה מ"ג יש ב 20 טיפות? ואחרי שבוע להפחית בטיפה. כמה מ"ג יש בכל טיפה? תודה.

בד"כ 20 טיפול זה 1 מ"ל (CC) , ולכן תסתכל בריכוז שיש לך על הבקבוק

16/08/2020 | 19:43 | מאת: ריטה

שלום האם אפשר לקחת ציפרלקס בהיריון? אם כן, האם זה יכול לפגוע בעובר? תודה

שלום, טיפול בציפרלקס במהלך ההריון תלוי בסיכון מול תועלת מהטיפול. כלומר האם התועלת מהטיפול עולה על הסיכון מהדיכאון במהלך ההריון (וזה לשיקול דעת הרופא המטפל). מבחינת טיפול בציפרלקס יש לציין שאם מחליטים ליטול במהלך ההריון אז יש להימנע מהפסקה פתאומית של הטיפול מכיוון שזה עלול לגרום לתסמיני גמילה שעלולות לסכן את העובר אפילו יותר מהטיפול. מבחינת טיפול בתרופות מהמשפחה הזו SSRI ובעיקר ציפרלקס הסיכון בעיקר בטרימסטר השלישי ופחות בטרימסטר הראשון והשני. Human Data Suggest Risk in 3rd Trimester אם מדובר באבחנה של דיכאון אז יש להיוועץ עם הרופא לגבי החלפת הטיפול ל- LUSTRAL (מאותה משפחה של ציפרלקס) אבל עם נסיון יותר בהריון. ולכן לסיכום, אין מניעה מלהשתמש בתרופות הנ"ל בהריון, אבל צריך מעקב ושיקול דעת מקצועית שהתועלת מהטיפול עולה על הסיכון הכללי באוכלוסיה שעומד על 1-3% למומים מולדים (זה הסיכון הכללי באוכלוסיה למומים ללא קשר לטיפול שלך).

ניתן לשקול טיפול חילופי ב- PROZAC

שלום רציתי לשאול אם אני רגישה ללקטאז האם מותר לי לקחת תוסף לקטאז עם רזולור תרופה לעצירות שיש בה בכדור 150 גרם לקטאז או שלייבת לחכןת שעתיים צפונה ודרומה ואז השאלה אפ יכול לעזור ולנטרל הלקטאז שבתרופה

נא לחדד את השאלה ? האם את רגישה ללקטוז ואת שואלת שאת רוצה ליטול כדור בשם לקטאז לנטרול הרגישות ? אם זאת השאלה ? אז התשובה כן.

16/08/2020 | 00:19 | מאת: אמיר

הי, הומלץ לי על התרופה אבל שמעתי שהיא עלולה לגרום לנשירת שיער מהראש.. עד כמה זה נכון, ומה הסבירות שיקרה לי מנטילה ממושכת של מספר חודשים? אני לא רוצה להיות קירח בגלל תרופה.. בתודה,

זה לא מהתופעות לוואי השכיחות שיש לתרופה ! אכן התרופה עלול לגרום לרגישות לאור, ולכן ניתן להתחיל להשתמש תוך מעקב. חשוב לדעת שאם אתה נוטל עוד תרופות עם רמוטיב אז יש לקחת בחשבון שהתרופה עושה הרבה יחסי גומלין בין תרופות (אינטראקציות) ולכן תצטרך לבדוק האם מותר לשלב כן או לא.

היי, אני מוגדר כחולה אפילפסיה מזה מעל 12 שנה, אין התקפים מאז הפעם הראשונה שנטלתי trileptin. רציתי לשאול אם ניתן לקחת כדורי שינה טבעיים בעת הצורך -דורמינול לילה כאשר אני נוטל ב-טרילפטין 1200 מ"ג ביום? זה בטוח ? אין תופעות לוואי או תגובות נוגדות? תודה רבה.

אין מניעה

15/08/2020 | 23:06 | מאת: אלי

שלום, הרופא שלי המליץ לי להתחיל לקחת רמוטיב כדור של 500 מ"ג כל בוקר, למשך כמה חודשים (כי אני לא רוצה ציפרלקס ודומיו) לסטרס ומתח. העניין הוא שיש לי גם דלקת כרונית בקיבה אז לוקח לפעמים אומפרדקס, וגם בלילה לפני השינה לפעמים קלונקס. מפעם לפעם גם אוקמול כשכואב. האם יש לרמוטיב אינטרקציה בעייתית עם אחת התרופות שציינתי? ומה לגבי אלכוהול? אפשר לשתות בירה אחת בערב ביום שלקחתי רמוטיב? בתודה מראש,

אסור לשלב רמוטיב עם אומפרדקס. מכיוון שרמוטיב מגביר את הפירוק של אומפרקדס ואז אתה לא מקבל תועלת מהתרופה. ולכן יש להימנע !! וטוב ששאלת

16/08/2020 | 11:45 | מאת: אלי

תודה ד"ר.. ומה לגבי יתר התרופות שציינתי? והאלכוהול? לא הגבת על כך..

15/08/2020 | 15:04 | מאת: שיר

שלום, האם מותר לשלב ציפרלקס 10 מ"ג עם דיקלטין למניעת בחילות והקאות בהריון? תודה

אין מניעה לשילוב, אבל יש לשים לב למצב ההכרה ובפעילויות שמצריכות ריכוז

14/08/2020 | 14:17 | מאת: דוד

חצי מירו(15) בערב. 1.האם אמורה להיות בעיה "התנגדות" בין כורכומין לתרופות הנ"ל. 2.לגבי חברות הכורכומין יש הבדל באיכויות?

אין מניעה

14/08/2020 | 12:51 | מאת: תרופות ואלכוהול

בת 54 גלל לופוס ויתר לחץ דם משטר התרופות היומי שלי הוא: בוקר: 10 מג ציפרלקס ו 5 מג טריטייסט צהרים: פלקווניל וואלטרקס ( מניעת הרפס) אחהצ: 10 מג אמילודיפין 20.00 : אספירין 22.00: טריטייסט 5 מג בערך ב 02.00 כשאני מתעוררת קבוע באמצע הלילה, נוטלת 0.5 מג קלונקס. האם ניתן לשתות כוס יין אחת לבן או אדום בשעות הערב עם כל הרכב התרופות הזה? האם יש משהו שניתן לשנות כדי לאפשר את זה? השבוע שמתי לב במקרה שיש ליין אפקט מצויין על הורדת הסוכר בצום שהיא מאוד גבוהה אצלי בשעות הבוקר והייתי שמחה אם האפשרות לשתות כוסית בשעות הערב היתה פתוחה בפני. תודה מראש על העזרה!

שלום, אין מניעה לשילוב. אבל ניתן להקל עליך מבחינת נטילת תרופות. אין צורך בהפרשי הזן שאת עושה מכיוון שיש תרופות שעובדות למשך 24 שעות ואפילו יותר ולכן זה לא משנה אם לוקחת בבוקר או בערב. תוכלי להעביר גם אספירין לבוקר, וגם הטרייטס (הכדור השני לבוקר ואז לקחת 10 מ"ג), גם פלווקניל, וגם וואלטרקס. חשוב לציין שיין עלול להשפיע על לחצי הדם, ולכן נא לדאוג למדידות ובמקרה ויש עלייה בלחץ הדם יש להגביל שתייה.

16/08/2020 | 09:27 | מאת: סיגל

ד״ר מחאג׳נה, המון תודה על התשובה המפורטת והמהירה. בהתאם לעצתך אעשה את השינויים שהמלצת. יש לי רק חשש גדול מלקחת את שתי מנות הטריטייסט בבוקר הפחד הוא שההשפעה של שתי מנות ביחד תהיה גדולה.... בנוסף, כשאני לוקחת את מנת הטריטייסט בערב, זה גם משרה עלי שינה ( אני חושבת שזאת הסיבה, לא בטוחה...) ואז השאלה היא אם יש סכון בשתיית כוסית אחת בסמוך לטרטייסט ובסמוך ל0.5 מג קלונקס שנלקח בסביבות 02.00 לפנות בוקר... תודה מראש על עזרתך

14/08/2020 | 10:03 | מאת: אלכס

היי האם ניתן להעיר בן אדם שנוטל בונדורמין?? זאת אומרת אם נוגעים בו הוא ירגיש?

כן

14/08/2020 | 04:52 | מאת: סגלית

האם מותר לקחת באותו היום גם וגם? והם ניתן להוסיף להם מגנזיום נגד העצירות?

אין מניעה בהנחה והתפקוד הכלייתי תקין. חשוב להגביל את השילוב מבחינת זמן מתן, ז.א יש להגביל את משך הטיפול באתופן מכיוון שיש לתרופה תופעות לוואי כולל פגיעה כלייתית. מבחינת מגנזיום אין בעיה.

13/08/2020 | 20:24 | מאת: אור

שלום,אני בת 31 חולת פסוריאזיס ופסוריאזיס ארטריטיס. מטופלת בתרופה ביולוגית-סטלרה. לפני מספר ימים בביקור אצל הרופאה המטפלת שלי במחלקה הראומוטולוגית, קיבלתי המלצה לביצוע חיסון לדלקת ריאות ואכן חוסנתי ביום שני. מאז כבר 3 ימים מרגישה כאבים ביד וקיימת נפיחות רבה במקום. בנוסף מרגישה כאבי שרירים במספר מקומות בגוף. מציינת שעד החיסון מצבי היה מעולה ללא דלקת פרקים פעילה. האם זאת תגובה סבירה לחיסון ופשוט להמתין עוד מספר ימים כי הגוף מפתח נוגדנים בעצם? או שעליי לפנות לבדיקת רופא? תודה מראש

אכן זאת יכולה להיות תגובה רגילה לחיסון שלא מצריכה התערבות. ולכן קצת סבלנות. במקרה וחלה החמרה יותר ואין הקלה לאחר מספר ימים יש לפנות לרופא המטפל.

13/08/2020 | 15:51 | מאת: מיטל

קיבלתי את המשחה הזו אזומד ג'ל במרשם היום. הרופא עור אמר למרוח פעם אחת ביום הרוקח אמר בלילה ובהוראות כתוב פעמיים ביום בוקר ולילה. מאוד מבולבלת מה נכון לעשות? בנוסף האם להישאר עם זה זמן מסויים ולשטוף או שזה נספג בעור אשמח לעזרה. תודה.

שלום, אכן ניתן למרוח פעמיים ביום, אבל תתחילי עם פעם ביום (לפני השינה), כי צפוי שיפור גם עם פעם אחת לפני השינה (ובכך פחות מציק לך). במקרה ואחרי שבוע לא היה שיפור, תעברי למרוח פעמיים ביום (בוקר + ערב).

13/08/2020 | 18:14 | מאת: מיטל

תודה רבה

12/08/2020 | 18:01 | מאת: אליה

הייתי אצל רופא עור, על מרשם אחד לא שם חותמת. על מרשם שני נתן לי משחה אדפרין אבל נתן ג'ל ולא קרם. נכון זה אותו דבר אבל אני רוצה קרם@ האם יתנו לי קרם בבית מרקחת? אם לא, אם אבקש מרופא משפחה לתקן?

ניתן לפנות לבית מרקחת

12/08/2020 | 11:50 | מאת: יעל

שלום, האם תרופה זו יעילה/ ניתנת לפטרת הצייפורן הרגל? פשוט קראתי שהיא ניתנת לבעיות אחרות. האם כשאי לקנות את המרשם? לא בא לי להיות שפן הניסיונות של הרופא... כשרשם את המרשם אמר אם זה לא יעבור/ יהיו בעיות תאשימי אותי ולא הבנתי... עד שקראתי למה זה טוב.

יש לפנות לרופא ולדון איתו בהחלפת הטיפול ל- TERBINAFINE במינון 250 מ"ג פעם ביום. בסיום הטיפול כמו כל טיפול אנטיפטרייתי יש לעשות בדיקת דם ולעקוב אחרי אנזימי כבד (חשוב לדעת שזאת המלצה גורפת ואין דאגה)

12/08/2020 | 11:05 | מאת: ענבר

חולת קרוהן עם איליאוסטומי אופשזתי עם מצב דלקתי לפני אבצס בבטן.באישפוז קיבלתי אינוונס ושלחו אותי הביתה עם קלינדמיצין וציפרודקס.אני רגישה לפניצילין והקלינדמיצין גורם לי להקאות במה אפשר להחליף אותו ?

מהמידע שספקת אין לנו מספיק אינפורמציה למה נבחרו שתי האנטיביוטיקות האלה דווקא. אבל במצב הזה תוכל לפנות לרופא, ולדון איתו (בהתחשב במכתב שחרור שלך ) בהחלפת קלינדאמיצין ב- FLAGYL.

12/08/2020 | 10:38 | מאת: ךיאת

אני בשלב ה Durvalumab, אחרי שלפנ שנה קיבלת הקרנות וכימו, שהקטינו את הנגע בריאה האונקולוג רשם לי גם פרדניזון (5 מ"ג) ולוסק, (לטווח ארוך) לשיפור הרגשתי הכללית. עוד הרבה לפני הסרטן סבלתי מדי פעם מכאבי גב, וארקוקסיה 90 מ"ג במשך יום-יומיים הקלו את הכאבים. ו ה ש א ל ה: האם אין בעיה לקחת ארקוקסיה כאשר אני בהתקף גב, למרות הטיפול האימונולוגי והסטרואידים. תודה.

אין מניעה, אבל לא מומלץ שימוש בארקוקסיה לטווח הארוך במיוחד שאתה תחת טיפול בסטרואיד. טיפול בארקוקסיה עלול לגרום לעלייה בלחצי דם, פגיעה כלייתית ועוד. ולכן ההמלצה שאין מניעה ליטול, אבל תצמצם את התקופה ככל האפשר, ואם המטרה טיפול בכאב אז יש חלופות יותר בטוחות במצב שלך.

13/08/2020 | 09:25 | מאת: ךיאת

תודה רבה, ממילא לוקחת ארקוקסיה באופן נדיר ולזמן קצר.

11/08/2020 | 21:51 | מאת: גשם

שלום לפני בדיקה של מוביפריפ... לקחתי פרמין. מרגישה חולשה וראיה מטושטשת ומוזרה. האם זה שכיח ויעבור מעצמו או שעלי לפנות לרופא? תודה

כן זה עובר עם הזמן. טיפול בפרמין עלול לגרום לתופעות לוואי אקסראפרמידליות שכוללות חלק מהתופעות שציינת.

11/08/2020 | 20:28 | מאת: אבי

בעבר לפני הקורונה לקחתי ציפרלקס 10 מג כבר לא לוקח 5חודשים רוצה להתחיל שוב האם אפשר ישר להתחיל 10 מג כל יום

כן אין מניעה

11/08/2020 | 19:24 | מאת: מאי

שלום קיבלתי אנטיביוטיקה ofloxacin לדלקת בדרכי השתן, פעמיים ביום שעתיים לפני אוכל. אני נוטלת גם גלולות יאז פלוס לא הסבירו לי את ההשפעה של האנטיביוטיקה על היעילות של הגלולות ואמרו לי ליטול את האנטיביוטיקה שעתיים אחרי שנטלתי גלולה אבל לא הסבירו לי למה ומה יכול לקרות וממה להמנע. אשמח לתשובות

אין מניעה לשלב את ה- OFLOXACIN עם גלולות יאז. ההגבלה שקיימת לשילוב גלולות קיימת עם אנטיביוטיקות אחרות ממשפחות אחרות, ולכן במקרה שלך אין דאגה. כל טוב,

לוקח נקסיום פעמיים ביום אמור להתחיל אנטיביוטיקה זטו האם ניתן לקחת במקביל? במידה ולא כמה זמן צריך להפסיק את הנקסיום לפני לקיחה של זטו?

אין מניעה

בת 67, אסטמה מילדות. כ 45% תפקודי ריאות. שוחה ומתרגלת יוגה בקביעות. תרופות מגוונות לאסטמה מילדות. התקפים החמירו אחרי הלידות. שימוש ארוך טווח בסטרואידים, כולל זריקות ארוכות טווח. אינטובציה אחרי התקף חמור בעקבות שימוש בנר נקסין. יתר לחץ דם אובחן בסביבות גיל 30. מזה 20 שנה שוחה וחל שיפור משמעותי מבחינת ההתקפים. אך תפקודי הריאות עדיין מראים על מחלה משמעותית וקשה. תרופות: * משאף פוסטר 2×2 ביום * ואלסרטן 80 מ ג ×2 ביום ( לפני כ 3 חודשים ירדתי מ 160/80 מ ג בבוקר, ועוד 80 מ ג בערב, עקב כל התחושות שעוד אפרט ולחצי דם נמוכים יחסית. עדיין קיימות תנודות מסויימות בלחצי הדם). * לורסטן, לאחרונה, עקב ריבוי צרבות. אתמול עברתי גסטרוסקופיה, עקב הצרבות ותחושת לחץ ברול הבטן וקשיי נשימה, בעיקר בישיב ושכיבה - נמצא בקע סרעפתי. בנוסף מזה כ 5 שנים טרמור בידיים ותנועות לא קלות בראש. מורגש יותר בבוקר מרגיש גם כדפיקות לב. לא מפריע לתפקוד. לא אובחן כפרקינסון. בדיקות קרדיולוגיות ללא ממצא. איכות חיי נפגעת מאד מהתוךעות. אני נשלחת מרופא לרופא, ללא מענה והטבה. לא מצאתי מי שיכול להתייחס לתמונה הכוללת. השפעות בין תרופתיות? אודה ואשמח מאד להתייחסותך ולהפנייתך לגורם מומלץ, אם צריך. המון תודות,

שלום, בהסתכלות כוללנית על התרופות והאבחנות אין יחסי גומלין בין תרופתיות אשר מראות על בעיה כלשהי. יש לציין שכן חשוב להימנע משימוש בתכשירים כמו נקסין , נירופן, אספירין ועוד מכיוון שעלולות לגרום להתקפי אסטמה. בנוסף יש לציין שטיפול במשאף פוסטר מכיל חומר בשם Formoterol אשר יכול להפעיל חלק מהקולטנים בלב ואז לגרום לעלייה בדופק הלב, בנוסף לרעד. אם הסיבות לרעד כבר נשללו מסיבות אחרות, אז יתכן שזה נובע מהמשאף (ואם את משתמשת גם בוינטולין אז יותר). ולכן ההמלצה להמשיך להשתמש במשאף מכיוון שהוא מכיל חומרים אשר שולטים במחלת האסטמה ומונעים ממנה להתקדם (טיפול חיוני) ובבירור הבא שלך אצל רופא ריאות תצייני את התופעות הלוואי שאת מרגישה. מבחינת לחץ דם, יש לעשות מדידות לחץ דם באופן רציף, ולנסות לשנות בהרגלי חיים כולל פעילות גופנית, פחות צריכה של קפאין ועוד במטרה לנסות לרדת ככל האפשר מהתרופות/ או להוריד מינוני התרופות. טיפול בואלסרטן מחייב אותך לעשות בדיקת דם אחרי חודש- שלושה חודשים מתחילת הטיפול על מנת לראות שמצב המלחים בגוף תקין בנוסף לתפקוד כלייתי. יש לציין שטיפול בואלסרטן נחשב לטיפול יעיל עם הרבה יתרונות בשונה מתרופות אחרות, ובדומה לשאר התרופות מחייב מעקב. בריאות שלמה,

11/08/2020 | 06:44 | מאת: רוני (שם כינוי)

ב"ה לאחרונה אמא מראה סימנים של בעיות זכרון , על מנת לנסות להמנע כמה שיותר מכדורים המוכרים כ בעלי תופעות לוואי לגבי זכרון , אשמח אם תוכלו לומר אם יש משהוא חלופי שאוכל לבקש מרופא המשפחה 1 ) אמא משתמשת בכדורים להורדת כולסטרול , סימבסטטין וראיתי ברשת שבחלק מהדיווחים אלו שנטלו , דיווחו על בעיות זכרון , האם יש כדור חלופי לסימבסטטין שאוכל לבקש מרופא המשפחה, שאין לו תופעת הלוואי לזכרון ? 2) אמא קיבלה בעבר ומאז ממשיכה בצורה קבועה לקחת נורמטין 25 ( נוטלת חצי כדור בבוקר וחצי בערב) לצורך האטת דופק לב ולסיוע בהורדת לחץ דם , וראיתי ברשת שחלק מהתופעות לוואי של נטילת חוסמי ביתה , היא זכרון והפסקת נטילת הכדור לגמרי הביאה לחזרת הזכרון , האם יש כדור חלופי לנורמטין שאוכל לבקש מרופא המשפחה , שאין לו את תופעת הלוואי לזכרון?

שלום, קיים ויכוח בספרות המקצועית האם אכן סטטינים גורמים לפגיעה בזיכרון (כן או לא), מכיוון שהיה דיווחים על כך בספרות אבל מצד שני תהליך הדימנציה וירידה בזיכרון היה גם קשור מבחינה פיזיולוגית בעודף שומנים בדם ותהליכים דלקתיים שהסטטינים מפחיתים אותם. ולכן ההמלצה היום שאם בגיל מבוגר יש הצדקה למתן סטטין אז יש להמשיך ולקחת (כלומר אם החולה עבר צינתור לב, אוטם מוחי, סוכרת עם פגיעה באיברי מטרה וכו') אבל אם אין הצדקה, וערך ה- LDL בטווח הנורמה אז אפשר לוותר על הטיפול. יש לציין שטיפול בסימוביל איננו נחשב למספיק יעיל היום לטיפול בהיפרליפדמיה, וניתן לשקול חלופה אחרת כגון CRESTOR ולתת מינון נמוך עם יעילות יותר מסימוביל. מבחינת הנורמטין אין מספיק הוכחות בספרות שאכן גורם לירידה בזיכרון. יש לציין שירידה בזיכרון הינו תהליך שמתפתח בהדרגה על עלייה בגיל, ולכן יש לנסות ככל האפשר להעסיק את האמא בכל מיני פעילויות שתשמר את הזיכרון שלה. רופא המשפחה שלכם אמור בנוסף לעשות בירור נוסף לשלילת סיבות אחרות לירידה בזיכרון ולאבחון MCI כולל : בדיקה תפקוד בלוטת התריס, בירור אנמיה אם יש, ויטמין B12, ויטמין D, בנוסף לשליטה במחלות רקע אם יש כגון יתר לחץ דם, היפרליפדמיה, השמנה סוכרת. בריאות שלמה,

10/08/2020 | 15:17 | מאת: יובל

שלום רב, ברצוני לברר האם התרופה גביסקון (מיועדת להקלה במערכת העיכול) טבעונית או מכילה רכיבים מן החי. תודה

גביקסון איננה תרופה טבעית אלא מכילה חומרים כימיים רגילים בדומה לכל תרופה אחרת. התרופה מכילה מלחים של סודיום וקלציום בצורות שונות.

12/08/2020 | 08:38 | מאת: יובל

שלום רב, שאלתי לא הייתה האם התרופה טבעית, אלא האם היא טבעונית, כלומר, האם אין בה רכיבים מן החי. אשמח על מתן מענה, תודה

10/08/2020 | 13:44 | מאת: רעות

האם מותר להשתמש ברולים להרגעה למריחה חיצונית על פרקי כף היד וברקות  המכילים את שמנים אתריים בזמן נטילת תרופות פסיכיאטריות כגון ציפרלקס וקלונקס? רעות

אין מניעה מוחלטת למרוח שמנים כל עוד שמדובר בשטח קטן עם ספיה מנימאלית לתוך הגוף.

09/08/2020 | 09:41 | מאת: רפי

האם תופעת הלוואי של כאבי שרירים יכולה להופיע לאחר שימוש של 5 שנים בסימבקור-10 מ"ג ?

מדובר בתופעת לוואי שעלולה להופיע גם אחרי זמן מנטילת התרופה. בשלב הזה יש לקחת בדיקת דם, כולל אנזימי השריר - CPK ולראות אם חלה עלייה כן או לא. יש לציין שהיום טיפול בסימבקור 10 לא נחשב לטיפול יעיל להורדת רמת השומנים בדם, וגם מלווה בתופעות לוואי. ולכן יש לברר מה הרמה של LDL בדם, ואם עדיין מוגברת (כתלוי בגורמי סיכון שיש לך) יש לשקול חלופה יותר יעילה עם פחות סיכון לתופעות לוואי, או אפילו לשקול הפסקת טיפול במקרה ואין גורמי סיכון ורמת LDL בטווח הנורמה. ניתן לשקול מתן טיפול בקריסטור במינון 5 מ"ג כל יום , ובמקרה ויש עדיין תופעת לוואי של כאבי שרירים ניתן להעביר ליום כן , ויום לא.