פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9236 הודעות
8349 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

03/11/2020 | 16:14 | מאת: דן

תודה על התשובות כתבתי על קרבדקסון להגיע לדופק 55 65 .לא מגיע עם 2 כדורים ערב ובוקר 6.25 .האם אפשרי 3 כדורים כל 8 שעות.הבנתי שלוקחים גם 2 של 12.5 פעמיים ביום אנשים תודה רבה

שלום, לא ניתן ליטול שלוש פעמים ביום ! כן ניתן לקחת במינון יותר גבוה : 12.5 מ"ג פעמיים ביום, ואפילו 25 מ"ג פעמיים ביום. יש להיוועץ עם הרופא המטפל (רופא כבד) האם ניתן להעלות מינון מכיוון שלטיפול בדליות המינון המוצע הינו עד 6.25 מ"ג פעמיים ביום, אבל אם מבחינתו ניתן להעלות מינון (בהתחשב במחלות רקע שיש לך) אז אין בעיה.

01/11/2020 | 19:36 | מאת: רעות

האם ניתן לרסק כדור קלונקס למתן דרך זונדה למטופל שאינו בולע? האם יעילות התרופה נפגעת?

שלום, אין בעיה לרסק, אבל חשוב לתת מייד. יש לציין שקיים גם סירופ של קלונקס שיכול לעזור. בריאות שלמה,

01/11/2020 | 19:04 | מאת: שואל

שלום, לאחרונה לקחתי אנטיביוטיקה בהנחיית רופא שיניים מהקופה בגלל דלקת בשן. אבל חוות דעת של רופא פרטי ומקצועי יותר אמר שאין שום דלקת בשן ולא צריך אנטיביוטיקה. לגבי להפסיק באמצע אמר שיש גישות שונות בתחום. לקחתי כבר 3 ימים מוקסיפן פורטה *3 פעמים ביום. האם ניתן לוותר על 3 הימים הנותרים, בהנחה שבכל זאת הייתה דלקת בשן? (למרות שכנראה לא הייתה כזו מלכתחילה..) בתודהה

שלום, אם אין מרכיב דלקתי וזיהומי ניתן להפסיק מייד את הטיפול האנטיביוטי !! לא צריך להמשיך את הטיפול אם אין מרכיב דלקתי.

01/11/2020 | 10:33 | מאת: ליסה

נכון יש שאלה דומה בפורום אבל אין תשובה שאלתי אותך מזמן ולא ענית האם יש תרסיס לאף שלא סטרואידי משהו חילופי לסטרונאז?

בעיקרון לטיפול בפוליפ באף צריך תרסיס עם מרכיב סטרואידלי, אבל יש לבדוק עם הרופא המטפל את התכשיר Azelastine Nose אם אכן מתאים.

01/11/2020 | 06:16 | מאת: דן

רציתי לשאול אני נוטל כמו שרשמתי קרבדקסון עקב דליה בוושט וכבד שומני ונוטל עוד .גרדנס, גלוקמין ,ויטמין די,נקסיום ,וגביקסון לצרבות.ואני בדיאטה היציאות שהיו פעם ביום כבר כל 3 ימים ומתקשה האם נורמלקס מתאים לקחת פעם ביום. האם מתאים אם כל הכדורים .מתי מומלץ .ואם קיים תכשיר אחר או שזה בסדר תודה על התשובה

שלום, אין מניעה, השילוב של שאר התרופות הינו בסדר. יש לעקוב אחרי סוכר, ולהקפיד על שתיה מספיקה לאורך היום. רפואה שלמה,

01/11/2020 | 00:41 | מאת: אלי

שלום, לאדם שמקיא, האם יש מניעה לקחת קל בטן ולאחר כשעה לקחת פראמין ? תודה!

אין מניעה

31/10/2020 | 12:20 | מאת: גל

שלום אני נוטל מקרופרין באופן קבוע , עקב דלקת בברך נוטל ברקסין, במידה ואצטרך משכך כאבים על איזו תרופה אתה ממליץ

שלום, אין מניעה לשילוב, אבל מומלץ להשתמש במשככי כאבים יותר בטוחים כגון אקמול, אופטלגין טיפות במקום ליטול ברקסין עם סיכון לתופעות לוואי במערכת העיכול ונזק כלייתי. רפואה שלמה,

30/10/2020 | 18:05 | מאת: ארז

בעקבות דלקת בשן, הרופא המליץ לי לקחת מוקסיפן לשבוע. במקביל כדי לשמור על חיידקים טובים מעוניין ליטול פרוביוטיקה (מודע שצריך שעתיים לפני או אחרי). שתי שאלות לי אליך: 2. אני משתמש בסוג פרוביוטיק דייג'סט של אלטמן - עם אנזימי עיכול. האם זה מתאים לקחת בתקופה שלוקח מוקסיפן? 1. הפרוביוטיקה הזו שלי כבר די ישנה, השתמשתי בה לראשונה לפני כמעט שנתיים. אבל רשום באריזה שהיא עדיין בתוקף - עד דצמבר 2020. האם זה בטוח להשתמש בכדורים שנותרו? הכדורים נשמרו כל התקופה במקום יבש בארון. אודה לתשובותיך בתודה,

שלום, 1. לגבי המלצה ליטול פרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה - אין המלצה מדעית לשילוב הנ"ל ! ולכן לא נוכל להמליץ על משהו שלא מבוסס מספיק בספרות המקצועית. 2. אם התכשיר נשמר בתנאי אחסון נאותים, אז ניתן להשתמש עד תאריך הפג תוקף. בריאות שלמה,

30/10/2020 | 12:37 | מאת: ארטיום

שלום, סיימתי שלשום טיפול בדוקסילין 100 (פעמיים ביום למשך 10 ימים) עקב בורליה שכלל גם אישפוז. יום אחרי שסיימתי את הטיפול, התחילו לי כאבי ראש מוזרים שמרגישים יותר כמו לחץ\גרד\כאב טיפה שורף בקרקפת. הכאבים נמשכים כבר כמה ימים ומוקלים מאט ע"י נורופן.. אני יודע שאחת התופעות לוואי של דוקסי היא פסאודוטומור צרברי, אך חשבתי שבד"כ זה מופיע בזמן הטיפול ולא אחרי.. השאלה אם יש מקום לדאגה או שעדיף להמתין קצת? זה אמור לעבור? תודה מראש!

שלום, אכן מדובר בתופעת לוואי של התרופה ! יש לחכות עד שהתרופה תתפנה מהגוף (מדובר בתרופה עם זמן מחצית חיים 18-22 שעות), בד"כ לוקח לתרופה 5 מחציות חיים להתפנות מהגוף ולכן אחרי (22*5=110 שעות) כלומר אחרי 5 ימים בערך הגוף יתנקה מהתרופה ולכן עד אז יש לחכות, ואם אחרי זה יהיה כאבי ראש, יש לפנות שוב ליעוץ חוזר. רפואה שלמה,

29/10/2020 | 21:57 | מאת: ליסה

שלום עקב פוליפ באף טופלתי בתרסיס סטרונאז במשך חודשיים ויש שיפור האם יש תרסיס לאף שמקל על האף שלא מכיל סטרואידים?

ראה שאלה דומה בפורום

29/10/2020 | 21:26 | מאת: שירי

שלום, עקב בקע סרעפתי וריפלוקס מאוד קשה נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום כבר לא עוזר לי כמו כעבר, והריפלוקס הוא חומצי.כשהוספתי 80 מ"ג פעם ביום נקסיום ובפעם השניה לקחתי 40 מ"ג כן היה שיפור... אבל ידוע לי שזה מינון שאסור לקחת. האם לדקסילנט יש יתרון על הנקסיום? ומהו המינון המקביל לנקיסום 40 מ"ג פעמיים ביום? והאם לוקחים גם פעמיים ביום? תודה מראש

שלום, אכן מדובר בחריגה ממינון של NEXIUM אבל לפעמים כאשר יש הטבה על מינון כזה ניתן לנסות להמשיך ביעוץ רופא גסטרו ! כי בחלק מהאבחנות ניתן לחרוג ממינון 80 מ"ג ליום. לגבי טיפול ב- דקסילנט ניתן ליטול מינון של 30 מ"ג פעם ביום ! חשוב לציין שמדובר בפורמולציה חדשה אשר משתחררת לאט לאורך 24 שעות , עם שחרור של התרופה בשני פיקים ובכך יש כיסוי לאורך היום. רפואה שלמה,

28/10/2020 | 14:51 | מאת: גלי

לקחתי בטעות שני כדורי אוגמנטין שהיו בבית, וזו לא התרופה שהייתי צריכה לקחת. הרופאה רשמה לי תרופה אחרת, לא אנטיביוטית, במקום. השאלה האם מותר לי להפסיק עם האוגמנטין לאחר שתי מנות? או שאני חייבת להמשיך, ואם כן אז לכמה זמן אני צריכה להמשיך?

אם האוגמנטין זאת לא התרופה שצריך ליטול, אז יש להספיק מייד ולקחת את התרופה שצריך ליטול. אין דאגה מבחינת האוגמנטין אם לקחת בטעות ! זאת לא תרופה מסוכנת ולכן ניתן להפסיק ולעבור לכדור האחר. רפואה שלמה,

28/10/2020 | 03:01 | מאת: משה

היי דר, כבר תקופה של כמה חודשים שאני משתמש בתרופה שנקראת אוקסיקוד לפי הצורך במרשם רופא כחלק מטיפול לכאבים שאני מקבל, המינון שאני מקבל בכל לקיחה הוא 5 מג ואני לא משתמש בזה יותר מפעם או פעמיים בשבוע (ולא בסמיכות) אך בממוצע 3 פעמים בחודש. בזמן האחרון שמתי לב שהדופק שלי נהיה איטי יחסית במנוחה גם בלי שאקח את התרופה (דופק 50 - 56 ), רציתי לדעת אם יש אפשרות לכך שהאוקסיקוד גרם לזה? אם כן האם זה משהו שהוא קבוע או שזו תופעת לוואי חולפת?

שלום, מדובר במינון נמוך ! טיפול בתרופה דווקא עלול לגרום לטכיקרדיה (עליה בקצב הלב) ! נא לשלול סיבות אחרות לדופק נמוך, תרופות נוספות שאתה מקבל בנוסף ?

01/11/2020 | 21:03 | מאת: משה

במרשם גאבאפנטין 1200 מג ביום, לפי הצורך בקלופן (15 מג) אך לא בימים שאני משתמש בהם באוקסיקוד, שימוש כמעט יום יומי של אופטלגין (בין 1000 ל 2000 מג ביום תלוי בכאב), לפעמים שילוב של נקסין עם אופטלגין.

27/10/2020 | 12:37 | מאת: אבנר

לוקחים כדור ביום של 1 מ"ג. בבוקר או בערב? לפני או אחרי אובל?

שלום, ניתן לבלוע את התרופה עם אוכל או בין הארוחות. אין הגבלה מבחינת זמן מתן.

בס"ד השבוע עלי להיבחן מבחן חשוב ומהותי הדורש ריכוז. לחץ הדם שלי עלה וגם קצב הלב. רוצה לקחת רגיעון שעזר לי בעבר, אך פוחדת להוריד את קצב הלב שמגיע בזמני רגיעה ל53 פעימות בדקה.

שלום, אין לנו מספיק מידע ספרותי לגבי התכשיר מכיוון שמדובר בתכשיר טבעי מתמציות צמחים ? לא מדובר בתרופה ולכן אין בספרות המקצועית מספיק מידע לגבי תופעות לוואי של תכשירים אלו ! ולכן אנחנו לא יכולים להמליץ על נטילה !

שלום עקב פוליפ באף בנחיר ימין וקונכה מוגדלת בנחיר שמאל השתמשתי בסטרונאז ורינולסט פעמיים ביום במשך חודש בבדיקה חוזרת אצל הרופא אמר לי שאין פוליפ עכשיו אבל אמר לי להמשיך עם אחד התרסיסים לעוד חודשיים אז בחרתי להמשיך עם סארונאז אז לרסס פעם ביום או פעמיים היום כמו שהייתי בוקר וערב? לכמה חודשים אפשר להיות עם סארונאז אני חוששת אם אפסיק הפוליפ יצמח שוב האם סטרונאז מכיל כמות גדולה של סטרואידים שיכול להזיק לגוף? החומר שמוחדר לאף נכנס גם לשאר האיברים או רק באיזור האף? אשמח אם תתייחס לשאלות ששאלתי ותודה מראש

שלום, עדיף לא למשוך עם הטיפול יותר זמן מכיוון שעלולה להיות ספיגה סיסטמית ! תמשיכי עם הטיפול במשך חודשיים הבאים ועד לביקורת הבאה אצל הרופא. אם אין צורך בטיפול יש להפסיק ובמידת הצורך ניתן להחזיר אבל לא ליטול תרופה כאשר אין התוויה מחייבת !

25/10/2020 | 13:18 | מאת: בוריס

שלום רב רציתי לדעת בבקשה מה המינון המומלץ של ספריי פליסונז לאף נגד אלרגיה ושאלה שניה רופאת המשפחה אמרה לי כי אין מניעה להשתמש בו באופן רצוף ללא הגבלה האם נכון? תודה

שלום, בד"כ המינון התזה אחת לכל נחיר פעם ביום, ואם אין הקלה ניתן לעלות לשתי התזות לכל נחיר ליום. אין הגבלה לגבי למשך טיפול.

24/10/2020 | 19:53 | מאת: דן

תודה על התשובות 3 שאלות ברשותך. 1 עד איזה מינון מותר ביום קרבדקסון. עליתי כבר ל 2 כדורים וממש הדופק 90 לא עוזר ועוד שאלה.אני נוטל גלוקמין .גרדנס . ויטמין די ואת הקרבדקסון האם זה בסדר. ושאלה אחרונה האם קיים כדור שתואם לקרבדקסון שמתאים לדליות ולדופק יותר משפיעה תודה רבה

שלום דן, אין דאגה ! ניתן להעלות כמו שציינתי בתשובה הקודמת : 6.25 מ"ג פעמיים ביום, אבל חשוב לעקוב אחרי לחצי דם במקביל ! מכיוון שהתרופה גם מורידה לחץ דם. יש לתת קצת זמן לתרופה לעשות את האפקט, במקרה ואין הורדה של הדופק ליעד המטרה יש להציע לרופא המטפל טיפול בתרופה בשם - PROPRANOLOL שיכולה להתאים גם למצבך. בקשר לשאלה האם קרבדקסון מתנגש עם שאר התרופות שציינת ? התשובה היא לא ! אתה יכול ליטול ללא דאגה. בריאות שלמה,

24/10/2020 | 16:56 | מאת: שרונה

איזה פרוביוטיקה הכי חזקה מומלצת המכילה הכי הרבה לקטןבצילוס מסוגים שונים..לטיפול מונע לדלקות שתן חוזרות. האם יש משהו נוסף מומלץ ? תודה רבה

אנחנו לא יכולים להמליץ על תרופה שאין לנו מספיק מידע ספרותי ומוכח לגבי יעילות שלה !

23/10/2020 | 09:40 | מאת: דן

תודה

בריאות שלמה,

22/10/2020 | 15:42 | מאת: דן

תודה על התשובות מאז הקרבדקסון והורדה של הרדיולק הדופק מהיר מעל 100 האם אפשר לשלב בין שניהם תודה

22/10/2020 | 19:18 | מאת: דן

או שכדאי להוסיף עוד קרבדקסון בערב.ואם אפשר לחצות את הכדור תודה

בד"כ נהוג ליטול את הכדור פעמיים ביום (ולא פעם ביום), ולכן ניתן לחצות את הכדור וליטול פעמיים ביום, ז.א 3.125 מ"ג פעמיים ביום) ואם עדיין הדופק + לחץ הדם לא נשלטים אז ניתן להעלות את המינון בהתאם. חשוב לשים לב שהתרופה הזו גם מורידה לחץ דם, ולכן חשוב לעקוב אחרי לחצי דם במקביל לדופק.

לא, אסור לשלב ביחד, כפי שציינתי מקודם ניתן להעלות מינון. בהתחלה תנסה לפצל את המינון ל- 3.125 מ"ג פעמיים ביום, ואם עדיין הדופק גבוה ניתן לעלות ל- 6.25 מ"ג פעמיים ביום, ואם עדיין הדופק לא נשלט ניתן לעלות ל- 12.5 מ"ג פעמיים ביום. כפי שציינתי מקודם, תעקוב במקביל אחרי לחץ דם !! יתכן שהדופק גבוה כי לחץ הדם נמוך !

לא, אסור לשלב ביחד, כפי שציינתי מקודם ניתן להעלות מינון. בהתחלה תנסה לפצל את המינון ל- 3.125 מ"ג פעמיים ביום, ואם עדיין הדופק גבוה ניתן לעלות ל- 6.25 מ"ג פעמיים ביום, ואם עדיין הדופק לא נשלט ניתן לעלות ל- 12.5 מ"ג פעמיים ביום. כפי שציינתי מקודם, תעקוב במקביל אחרי לחץ דם !! יתכן שהדופק גבוה כי לחץ הדם נמוך !

22/10/2020 | 10:51 | מאת: דן

תודה על התשובות האם קרבדקסון שתנו לי במקום קרדיולק בגלל הדליות גם מוריד דופק כי אצלי הדופק קצת מהיר לפי הרופא צריך להגיע לדופק 55 אם במשך שבוע שבועיים לא מגיע לדופק 55 אפשר להוסיף עוד כדור קרבדקסון 6.26 תודה

כן בטח ! התרופה חוסמת בנוסף beta 1 ולכן מורידה דופק. אין דאגה הבחירה מאוד נכונה. כל טוב,

21/10/2020 | 22:50 | מאת: לילך

יש לי גירודים בקרקפת ונשירה והרופא רשם לי שמפו קוטוזול , עכשיו קראתי ששמפו זהמטפל הדלקות פוריות בקרקפת אך אין לי דלקות או פטריות בקרקפת רק גירודים ונשירה אז האם שמפו זה מתאים לי ? ואני לוקחת ויטמין די האם אפשר לקחת ויטמין די עם שמפו זה ?

נא לפנות לרופא עור ליעוץ

21/10/2020 | 17:23 | מאת: הדר

דר שלום רב, קניתי מולטי ויטמין האחוזים פר ויטמין במולטי לא מגיע למה שאני רוצה שיגיע להבדיל מחברת כדורים אחרת. 2 שאלות-1-האם יש מניעה לקחת 3 כדורים בבת אחת? 2-האם זה הגיוני להרגיש בחילה כשלוקחים יותר מאחד ולמה זה קורה (לוקחת אחרי אוכל..)? תודה

הדר שלום רב, לנו אין מידע מספיק ומהימן לגבי תכלות הויטמינים בתכשיר שקניית !! כי תהליך אישור של ויטמינים במשרד הבריאות שונה מהתהליך של תרופות ! ולכן זה לא מקצועי להמליץ על העלאת מינון או שינוי תדירות מתן של התוספים כאשר אנחנו לא בטוחים בתכלות התכשיר !! והאם העלאת תדירות המתן לא נגרום לנזק כי אנחנו לא יודעים בדיוק מה יש בתכשיר !!

21/10/2020 | 13:53 | מאת: דן

היי האם הקרדיולק זה לא אותה פעילות של קרבדקסון

נכון הטיפול מאותה משפחה פרמקולוגית, אבל הטיפול בקרבדקסון חוסם רצפטור ביתא נוסף שנקרא beta 2 שאנחנו נרצה לחסום כאשר יש דליות, שקרדילוק לא חוסם את הרצפטור הזה. ולכן הבחירה היתה מאוד נכונה להחליף טיפול לקרבדקסון. בריאות שלמה דן,

מתי לוקחים אמוקסי קארי פורטה 500 לפני עם או אחרי האוכל?

אפשר עם או בלי אוכל

20/10/2020 | 20:10 | מאת: דן

היי הרופא החליף לי קרדיולק 2.5.לקרבדקסון 6.25 שזה קרוודילול הבנתי גם .עקב דליות קטנות האם הכדור מתאים למי שיש כבד שומני

כן הטיפול שקבלת יותר מתאים לדליות מאשר קרדילוק. ולכן אין דאגה !

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתן לשתות אלכוהול לאחר שעשיתי הבוקר זריקת וולטרן בערך לאחר 8 שעות מהזריקה?

אין מניעה

19/10/2020 | 00:20 | מאת: טל

היי,אני לוקחת ויואנס 70 לבעיות קשב וריכוז זה טוב לי מאוד אבל זה עושה לי רגישות בקיבה.. מה יכול לעזור לי ? מרגישה שריפה בקיבה ומציק.. כאילו רעבה לא רעבה.. האם יש משהו שיכול לבטל את הרגישות בקיבה שזה עושה לי? כשאני לא לוקחת את הכדור אין לי את ההרגשת שריפה והמציק בקיבה.. האם זה מסוכן? ממה זה נובע? ואיך אפשר לטפל בזה?

שלום, על מנת להתגבר על התופעה הזו יש לנסות לערבב את התרופה עם יוגורט או מעדן או מזון אחר וליטול ביחד עם האוכל !

25/10/2020 | 03:15 | מאת: טל

אני לוקחת את הכדור אחרי אכילת צנימים עם ממרח כלשהוא ותמיד אחרי אוכל.. ההרגשה מלווה אותי כל היום עד שהשפעת הכדור יורדת.. כאילו מרגיש שהכדור מתסיס את הקיבה והיא כאילו יוצאת מאיזון.. חשוב לציין שכשאני לא לוקחת את הכדור אין לי את ההרגשה הזו.. חשבתי לקחת כדור לחומציות יתר אבל הבנתי שזה משפיע על הספיגה של הכדור. הכדור עוזר לי מאוד השאלה מה ניתן לעשות.. בנוסף רציתי גם לשאול אם זה בסדר לשלב פרוביוטיקה בזמן ההשפעה של הכדור או שזה יכול לפגוע ביעילותו..?

18/10/2020 | 10:30 | מאת: אביב

שלום רב, תינוקת בת 7 חודשים סובלת מבעיה מבנית בדרכי השתן (מערכת מאספת כפולה), רציתי לדעת האם ישנה אפשרות בגיל כזה ליטול d mannose בכדי לסייע. חשוב לציין הפעוטה מטופלת עי נפרולוגית ואורולוג, אך הייתי מעוניינת גם בפתרונות אחרים. במידה ו d mannose לא מומלץ האם ישנם דברים אחרים שיכולים לסיע בגיל בזה כמו מיץ חמוציות למשל? אשמח לתשובתכם. תודה

אין מספיק מידע לגבי התכשיר בתינוקות ולכן מומלץ להימנע משימוש. ממליץ בגיל כזה להיות במעקב הרגיל (נפרולוג + אורולוג) ולהימנע משימוש בתכשירים שיעילותם/ בטיחותם אינה מוכחת מספיק בספרות המקצועית. בריאות שלמה,

17/10/2020 | 22:23 | מאת: אורלי

שלום רב, איזה טיפול יעיל יותר להליקובקטר? דוקסילין+קל בטן+פלג'יל+נקסיום או לבו+פלג'יל+ נקסיום.. גם מבחינת פחות תופעות לוואי.. שאלה נוספת, האם יש הבדל בין לבו לבין טבאניק מבחינת יעילות ותופעות לוואי ( בייחוד כשיש ברקע סכרת ומדובר באדם מעל גיל 60)? תודה מראש על המענה

שלום, אם מדובר באבחנה חדשה אז יש להתחיל עם משטר משולש : מוקסיפין 1000 מ"ג פעמיים ביום + KLACID במינון 500 מ"ג פעמיים ביום + נקסיום במינון 40 מ"ג ליום. (יש אפשרות להוסיף למשטר הזה Tinidazole במינון 500 מ"ג פעמיים ביום). אם אין תגובה תחת משטר זה אז ניתן לעבור למשטר המרובע. בקשר לשאלה על טבאניק - אין הבדל בין טבאניק לבין LEVO -זו אותה תרופה ! יש להיזהר משילוב טבאניק עם תרופות אחרות (אם מקבלת) שעלולות לגרום לשינויים באק"ג כגון הארכת מקטע QT ! יש להיוועץ עם הרופא או הרוקח שיסתכל ויבדוק אם התרופות שאת מקבלת (אם מקבלת) מתנגשות עם TAVANIC או LEVO בשם אחר. רפואה שלמה,

16/10/2020 | 20:10 | מאת: סגלית

אימי לקחה תקופה ארוכה טוביאס 8 מג, אך פעולתו כבר לא יעילה. לאחרונה הוחלף בספזמקס 30. יוצר פרקי זמן בהם אין דליפת שתן אך מרגישה ממש מיובשת בפה ותחושה לא טובה. אך במהלך הלילה לקראת בוקר האפקט עובר ויש דליפה. מה ניתן לעשות? לוקח 30 בבוקר. האם לחצות כדור? האם לקחת לקראת הצהרים ולא בבוקר? בעיית הדליפה גדלה, כיון שנדרשת גם לקחת פוסיד. אולי גם הסינכרון שלהם לזמנים מסוימים נדרש? בתודה מראש

שלום, התופעות שמדווחת עליהן הן תופעות לוואי של המשפחה הפרמקולוגית לתרופות שאמא מקבלת ! כלומר טיפול ב- TOVIAZ או SPASMEX הינן תרופות אנטיכולנרגיות שיש להן תופעות לוואי כמו יובש בפה, טשטוש ראיה, אצירת שתן ועוד. יש לציין ש- SPASMEX פחות גורם לתופעות לוואי לעומת שאר התרופות במשפחה מכיוון שפחות חודר מוח ופחות גורם לתופעות לוואי מרכזיות אבל עדיין יש. בנוסף חשוב לציין שתרופות כאלה מומלץ להימנע מהן באוכלוסיה גריאטרית מכיוון ששימוש בתרופות אנטיכולנרגיות כאלה עלול לגרום לפגיעה קוגניטיבית ומעלות סיכון לדלריום ונפילות לאורך זמן. ההמלצה לבקש הפנייה לאורולוג ולהעלות את ההצעה לשימוש Betmiga שיותר נסבלת באוכלוסיה גריאטרית ופחות סיכון לתופעות לוואי. בריאות שלמה,

15/10/2020 | 20:02 | מאת: רונן

ד"ר שלום, לקחתי מעל ל-8 שנים SSRI עקב התקפי פאניקה והפרעות חרדה. התחלתי לאחרונה להרגיש יותר יציב והפסיכיאטר ייעץ גם שאפשר להפסיק עם התרופה עקב תופעות לוואי. אני כבר שבועיים ללא הכדורים, סה"כ לא מרגיש החמרה בחרדות אך סובל מאוד מהפרעות שינה הכוללות קושי רב להירדם, והתעוררות כל חצי שעה-שעה בערך. ההתעוררות היא למספר שניות עד מספר דקות אבל מאוד מפריעה לי ואני גם קם סחוט בבוקר. האם שווה לי לנסות כדורי שינה לתקופה של שבוע-שבועיים לראות אם הפרעות השינה יעברו מכיוון שהן סינדרום של הפסקת ה-SSRI? האם במידה וההפרעות שינה לא ייפסקו אהיה חייב לחזור ל-SSRI? אני יודע שהתרופות שינה מאוד ממכרות, ולכן אם מצב השינה שלי לא יהיה יציב עדיף לחזור ל-SSRI מאשר להתמכר לתרופות שינה כדי לתפקד. אשמח לשמוע דעתך.

שלום, אכן היה צורך בירידה הדרגתית מהתרופה אבל כעת זה מאחוריך, ולכן אין לחזור ליטול SSRI בחזרה, אלא מה שצריך לעשות הוא לשפר את איכות השינה, ללכת למיטה לישון רק כאשר אתה עייף ולא להיות במיטה לפני זה, כי כך תוכל להיכנס לשינה בצורה יותר מהירה. דבר נוסף, אין לשתות קפה/ תה או כל משקה מעורר אחרי שעה 18:00 . בנוסף ניתן להיעזר בתכשירים להשריית שינה ולטיפול בהפרעות שינה (ללא מרשם) כגון : Dorminol Night או Tonight שניתן כחצי כדור עד כדור כחצי שעה לפני הכניסה לשינה. בריאות שלמה,

14/10/2020 | 21:20 | מאת: הודיה

האם מותר לעשן סיגריות כשלוקחים פרדניזון? אני לא רוצה לסכן את עצמי , קיבלתי שיתוק בחצי פנים לפני כמה ימים ואני ממש רוצה לעשן האם מותר??

אין מניעה אם משך הטיפול הינו קצר, אבל יש לציין שאם טיפול בסטרואידים הינו ארוך, אז השילוב עם עישון עלול להגביר את הסיכון לקרישיות יתר בדם וזה עלול להיות מסכן חיים.

13/10/2020 | 20:44 | מאת: סוניה

שלום, אני רוצה להתחיל לקחת מולטיויטמינים כי הבנתי שזה מומלץ לנשים שנוטלות גלולות. אני לוקחת אומגה 3 כי יש לי פסוריאזיס, והשאלה שלי אם אני יכולה לשלב בין מולטיויטמינים ואומגה 3?

אין מניעה

12/10/2020 | 14:11 | מאת: סוזן

שלום רב, בבדיקת צואה גילו אצלי חיידק בשם:Dientamoeba fragyPCR שגורם לכאבי בטן ואני רוצה לשאול אם יש אולי טיפול טבעי לחיידק הזה?או תזונה שיכולה לעזור?מה דעתך? בתודה מראש סוזן

שלום, ה- Dientamoeba fragy הינו טפיל/ פרזיט ולכן מצריך טיפול כאשר יש סימפטומים כמו שציינת מכיוון שזה עלול להציק לך במהלך היום. אני מציע לקבל טיפול תרופתי באחת מהתרופות הבאות : טיפול ב- Paromomycin או Iodoquinol בנוסף ניתן להציע לרופא המטפל אחת מהאופציות הבאות : There are several regimens that may be used to treat D. fragilis infections, including ●Metronidazole (500 to 750 mg three times a day for 10 days) ●Paromomycin (25 to 35 mg/kg per day in three divided doses for 7 days) ●Iodoquinol (650 mg three times a day for 20 days) ●Tetracycline (500 mg [10 mg/kg] orally four times daily for 10 days) or doxycycline (100 mg [2 mg/kg] orally twice daily for 10 days)

שלום ד"ר, אני מתקשה מאוד בבליעת כדורים ואלרגית לאופטלגין. אשמח לדעת איזה מבין התרופות לשיכוך כאבים ניתנות לריסוק? אני סובלת בעיקר ממיגרנות. תודה, רוני

שלום, יש לנסות אקמול, אקמול בנוסף קיים בסירופ/ תמיסה

13/10/2020 | 15:23 | מאת: רוני

אקמול רגיל לא תמיד משפיע לצערי

11/10/2020 | 23:52 | מאת: וי

שלום, האם יעילות גלולות מינס נפגעת כשלוקחים אוגמנטין?

אין מניעה

12/10/2020 | 07:44 | מאת: וי

כלומר יעילות הגלולה לא נפגעת?

11/10/2020 | 23:44 | מאת: אביבה דומנוביץ

קיימת בעיה של כאב בברך ימין איני מצליחה לקפל את הרגל ולהתכופף להערכתי משבריי מאמץ ומפעילות ספורטיבית -הכאב החל לפני חודשיים אורטופד המליץ לי ליטול מגה גלופלקס אך אין תיקון למצב .רופאת המשפחה רשמה לי אמוקסי קאר פורטה 500 לטיפול בדלקת האם זה יכול לעזור לי לשיכוך הכאב וטיפול בדלקת שהיא אפשרית?

טיפול באמוקסי קאר פורטה הינו טיפול אנטיביוטי ! אשר מטפל בזיהום חיידקי. האם מהסתכלות רופאת המשפחה רואה שיש זיהום חיידקי בגלל זה רשמה אנטיביוטיקה ? טיפול באנטיביוטיקה אינו מטפל בכאב, אבל אם אכן יש זיהום ונותנים אנטיביוטיקה אז הכאב יורד. נא לוודא עם הרופאה את האבחנה. ניתן לשקול כעת מתן טיפול לשיכוך כאב רגיל במקרה ואין התווית נגד קלינית. רפואה שלמה,

18/10/2020 | 10:48 | מאת: שרית פשה

ביתי לוחמת בשירות קרבי וסבלה מאוד משברי מאמץ. בהתייעצות עם רופא המשפחה והרופא הצבאי התחלנו שימוש בסידן האמורפי מה שהקל מאוד על התופעות וכעבור כשלושה ארבעה חודשי שימוש חשה בהטבה סופר משמעותית .

11/10/2020 | 22:18 | מאת: דליה

קיבלתי קלונקס 0.5 3 פעמים ביום למשך 10 ימים ויחד עם זה אני לוקחת אסטו פעם ביום, האם יש בעייה לקחת את שתי התרופות יחד?

אין מניעה ליטול את שני הכדורים ביחד, רק יש לשים לב למצב הערנות שלך. רפואה שלמה,

12/10/2020 | 15:29 | מאת: דליה

כשלקחתי את הקלונקס הראשון בלילה ישנתי נפלא, בבוקר לקחתי אחד נוסף יחד עם אסטו, והתחילה לי קצת סחרחורת ,האם זה בגלל הקלונקס או השילוב של שניהם , בצהריים לקחתי שוב מקווה שלא תהייה סחרחורת חמורה יותר, בינתיים אני נחה, תודה

12/10/2020 | 20:33 | מאת: דליה

שאלה נוספת - יכול להיות שהסחרחורתוקצת חוסר שיווי משקל נובע בכלל מרוקסט + שאני לוקחת גם 3 פעמים ביום יחד עם הקלונקס

11/10/2020 | 03:03 | מאת: רעות

מפחדת להפסיק את הקלונקס 0.5 מג ליום, נוטלת אותו כמעט שנה ולפני כמה שבועות התחלתי טיפול בסרוקסט וכעת נמצאת על 40 מ"ג שבועיים בערך. כל פעם שניסיתי לרדת בהדרגה, גם בפירור!!!! התחילו מחשבות אובדניות או דיכאוניות רעידות ותחושה שאני עומדת לפרכס והפתרון הוא לקחת מיד את הכדור. אני מאוד רוצה להיגמל אבל יש לי טראומה מפעמים קודמות שניסיתי. גם עם הקלונקס יש לי אי שקט והתקפי חרדה לפעמים. אציין שיש לי נטייה לקרוא תופעות לוואי ואני חוששת שאני כבר הכנסתי לעצמי לראש שאני אובדנית בשעה שאני לא. כל פעם שאני מנסה להיגמל יש רגיעה לכמה ימים ואז תוקף אותי גל של חרדות ודיכאון!!!! פשוט לא מצליחה להתמיד בגמילה כי זה בלתי אפשרי זה ברמה שאני רוצה שיקחו אותי למיון וישגיחו עליי. מטופלת עי פסיכיאטרית ועושה לפי הנחיותה, נכון לעכשיו היא הציעה שארד ברבע אבל אני מפחדת ששוב אחווה את הטראומה של הפסקת הקלונקס ושזה יגרום לי לתחושת אובדנות.

שלום רעות, לרדת ברבע כדור פחות סביר שתחווי תופעות לוואי ותסמיני גמילה. במקרה ואכן היה תסמיני גמילה ניתן לחזור למשטר הקודם ולעדכן את הפסיכיאטרית. רפואה שלמה,

10/10/2020 | 01:34 | מאת: א

שלום, אני סובלת מיובש בפה ובלוטות רוק נפוחות(הפרעות אכילה chsp). רציתי לדעת אם אשתמש בג'ל ביוטן נגד יובש בפה (מכיל ככל הידוע לי אנזימים) האם זה עלול להזיק/להפריע לייצור הטבעי של הרוק או שעשוי לסייע במצב שהן נפוחות? תודה

שלום, הג'ל מכיל אינזימים ייחודיים הנמצאים ברוק ואשר יכולים לעזור להשלים את ההגנה האנטיבקטריאלית הטבעית של הרוק החסרה בפה יבש. ביוטן אורל באלנס-ג'ל נותן הגנה לריריות הרגישות. רפואה שלמה,

08/10/2020 | 17:24 | מאת: חיים

האם מותר לקחת דקינט 2 מ"ג שני כדורים שזה סה"כ 4 מ"ג בבת אחת במנה אחת בבוקר או שצריך לחלק לשתי מנות ? האם אפשר לקחת כדור דקינט 2 מ"ג בערב או שזה מפריע לשינה ? עד כמה זמן נמשכת השפעת ופעולת כדור דקינט 2 מ"ג ? המון תודות !

שלום, יש לחלק לשתי מנות (08:00 ו- 14:00) כאשר כל מנה 2 מ"ג ! מתן בלילה עלול לגרום להפרעות שינה ואי שקט. רפואה שלמה,

07/10/2020 | 16:29 | מאת: שילת

האם בזמן שאני שותה אמורסי קאר אנטיביוטיקה לשיניים מותר לצרוך אלכוהול ועוד שטלה .. עם אפסיק באמצע לאותו יום אוכל יום אחרי לחזור להמשיך

אין מגבלה !

07/10/2020 | 10:13 | מאת: רוני

שלום, התחלתי לקחת ברזל פולקס 400, וויטמין B12 בצורת מתילקובלאמין תת לשוניות. אשמח לדעת: 1. האם אני יכולה לשתות מיץ תפוזים עם הברזל משום שהבנתי שזה מגביר ספיגה. 2. האם יש הגבלה של אוכל(מוצרי חלב, קפה, שוקולד וכו) בצמוד לנטילה גם עם הB12? תודה !!

שלום, 1. כן 2. יש הגבלה בנטילה פוליקס עם מוצרי חלב. אם ויטמין B12 ניתן תת לשונית אז אין מגבלה.

שלום מכיוון שלא ענית לחלק השני לשאלה ששאלתי מקודם אני שואלת שוב וסליחה על ריבוי השאלות הנושא מאוד חשוב לי האם ברגע שמרססים סטרונאז ורינולסט אל תוך האף החומר נספג אל תוך הגוף או שזה מקומי רק כלומר רק באיזור האף? ותודה מראש

כן יתכן ספיגה סיסטמתית תחת טיפול בתרסיס. Absorption: Systemic absorption may occur following intranasal administration.

מה זה ספיגה סיסטמתית? הכוונה שזה מוחדר לתוך הגוף?

06/10/2020 | 15:50 | מאת: עינבר

חמותי נטלה סלקוקס ודיאתרים.. חטפה אלרגיה קשה שהצריכה מיון. זו לא פעם ראשונה שנוטלת תרופות אלו. האם יש קשר?

ישנם דיווחים בספרות המקצועית על שוק אנפילקטי כולל תגובה אלרגית קשה ואקוטית שמתבטא בפריחה עורית וסימפטומים נשימתיים תחת טיפול בסלקוקס ולכן יש להיזהר מפני שימוש חוזר באותה תרופה בהמשך.

08/10/2020 | 18:29 | מאת: עינבר

תודה על תגובתך.. רק רוצה לחדד זו לא הפעם הראשונה שחמותי נוטלת סלקוקס. מעולם לא הייתה לה תגובה אלרגית. איך קורה שביום בהיר אחד הגוף אלרגי לתרופה

06/10/2020 | 15:02 | מאת: נומי

שלום ד"ר מחאנג'ה! בהמשך לתשובתך אחרי בדיקה לחץ הדם תקין (מעט נמוך אך לא באופן משמעותי), מה שכן הדופק מהיר מאוד במאמץ (אפילו קטן). ויש הרבה בחילות ועייפות רבה מאוד. קושי לקום. האם יש דרך להמשיך לקחת את הכדור עם פחות תופעות לוואי? או דרך להתמודד איתן? אולי וגינלית? או תצורה אחרת כלשהי? תודה רבה

שלום, נא לציין מדידות לחץ דם ודפוק ?

06/10/2020 | 00:19 | מאת: ליסה

שלום אני כבר שישה ימים עם התרסיסים סטרונאז ורינולסט פעמיים ביום תוך כמה זמן אפשר לראות הקלה ?

נא לפנות לרופא המטפל אם אין הקלה !

05/10/2020 | 23:09 | מאת: שירי

שלום, בעלון של פרינג'קט קראתי שתופעות לוואי נפוצות הן בחילה וסחרחורות. ביוטיוב נתקלתי בסרטון של מישהי שלא ברור מהי הכשרתה, שהיא ציינה שאם יש בחילה או סחרחורות חובה ישר להפסיק עם העירוי. האם זה נכון? ואם כך, איך ייתכן שזה כתוב כתופעת לוואי נפוצה? תודה מראש

לא כל תחושה של בחילה מספיקים את העירוי. ולכן זה לא מדוייק !