פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9244 הודעות
8354 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

08/10/2020 | 17:24 | מאת: חיים

האם מותר לקחת דקינט 2 מ"ג שני כדורים שזה סה"כ 4 מ"ג בבת אחת במנה אחת בבוקר או שצריך לחלק לשתי מנות ? האם אפשר לקחת כדור דקינט 2 מ"ג בערב או שזה מפריע לשינה ? עד כמה זמן נמשכת השפעת ופעולת כדור דקינט 2 מ"ג ? המון תודות !

שלום, יש לחלק לשתי מנות (08:00 ו- 14:00) כאשר כל מנה 2 מ"ג ! מתן בלילה עלול לגרום להפרעות שינה ואי שקט. רפואה שלמה,

07/10/2020 | 16:29 | מאת: שילת

האם בזמן שאני שותה אמורסי קאר אנטיביוטיקה לשיניים מותר לצרוך אלכוהול ועוד שטלה .. עם אפסיק באמצע לאותו יום אוכל יום אחרי לחזור להמשיך

אין מגבלה !

07/10/2020 | 10:13 | מאת: רוני

שלום, התחלתי לקחת ברזל פולקס 400, וויטמין B12 בצורת מתילקובלאמין תת לשוניות. אשמח לדעת: 1. האם אני יכולה לשתות מיץ תפוזים עם הברזל משום שהבנתי שזה מגביר ספיגה. 2. האם יש הגבלה של אוכל(מוצרי חלב, קפה, שוקולד וכו) בצמוד לנטילה גם עם הB12? תודה !!

שלום, 1. כן 2. יש הגבלה בנטילה פוליקס עם מוצרי חלב. אם ויטמין B12 ניתן תת לשונית אז אין מגבלה.

שלום מכיוון שלא ענית לחלק השני לשאלה ששאלתי מקודם אני שואלת שוב וסליחה על ריבוי השאלות הנושא מאוד חשוב לי האם ברגע שמרססים סטרונאז ורינולסט אל תוך האף החומר נספג אל תוך הגוף או שזה מקומי רק כלומר רק באיזור האף? ותודה מראש

כן יתכן ספיגה סיסטמתית תחת טיפול בתרסיס. Absorption: Systemic absorption may occur following intranasal administration.

מה זה ספיגה סיסטמתית? הכוונה שזה מוחדר לתוך הגוף?

06/10/2020 | 15:50 | מאת: עינבר

חמותי נטלה סלקוקס ודיאתרים.. חטפה אלרגיה קשה שהצריכה מיון. זו לא פעם ראשונה שנוטלת תרופות אלו. האם יש קשר?

ישנם דיווחים בספרות המקצועית על שוק אנפילקטי כולל תגובה אלרגית קשה ואקוטית שמתבטא בפריחה עורית וסימפטומים נשימתיים תחת טיפול בסלקוקס ולכן יש להיזהר מפני שימוש חוזר באותה תרופה בהמשך.

08/10/2020 | 18:29 | מאת: עינבר

תודה על תגובתך.. רק רוצה לחדד זו לא הפעם הראשונה שחמותי נוטלת סלקוקס. מעולם לא הייתה לה תגובה אלרגית. איך קורה שביום בהיר אחד הגוף אלרגי לתרופה

06/10/2020 | 15:02 | מאת: נומי

שלום ד"ר מחאנג'ה! בהמשך לתשובתך אחרי בדיקה לחץ הדם תקין (מעט נמוך אך לא באופן משמעותי), מה שכן הדופק מהיר מאוד במאמץ (אפילו קטן). ויש הרבה בחילות ועייפות רבה מאוד. קושי לקום. האם יש דרך להמשיך לקחת את הכדור עם פחות תופעות לוואי? או דרך להתמודד איתן? אולי וגינלית? או תצורה אחרת כלשהי? תודה רבה

שלום, נא לציין מדידות לחץ דם ודפוק ?

06/10/2020 | 00:19 | מאת: ליסה

שלום אני כבר שישה ימים עם התרסיסים סטרונאז ורינולסט פעמיים ביום תוך כמה זמן אפשר לראות הקלה ?

נא לפנות לרופא המטפל אם אין הקלה !

05/10/2020 | 23:09 | מאת: שירי

שלום, בעלון של פרינג'קט קראתי שתופעות לוואי נפוצות הן בחילה וסחרחורות. ביוטיוב נתקלתי בסרטון של מישהי שלא ברור מהי הכשרתה, שהיא ציינה שאם יש בחילה או סחרחורות חובה ישר להפסיק עם העירוי. האם זה נכון? ואם כך, איך ייתכן שזה כתוב כתופעת לוואי נפוצה? תודה מראש

לא כל תחושה של בחילה מספיקים את העירוי. ולכן זה לא מדוייק !

לאחר אשפוז ממושך באיכילוב לפני ניתוח כריתה של מעי ופיסטולה עם אבצס.למרות דה סנטיסציה שבוצעה שבועיים אחרי סיום האשפוז פריחה בכל הגוף שאובחנה כאלרגיה לפניצילין.אטופלתי באוגמנטין 875 מג פעמיים ביום. החיידק עמיד לציפרו וכדומה.מהן האפשרויות שלי? אני ללא הנקז שהוציאו בשבוע שעבר..תודה רבה

יש לדבר עם הרופא המטפל על הצמיחה ורגישות החיידק שמצח ! אם מדובר ב- E COLI עמיד ניתן לבדוק לפי הרגישות אם החיידק רגיש לאנטיביוטיקה בשם MACRODANTIN או FOSFOMYCIN

אני מצרפת את תוצאת הבדיקה של האי קולי עמיד.האם האנטיביוטיקות שהצעת לי עדיין רלוונטיות על פי התוצאה? אני מודה לך מאד על העזרה

לא צרפת את הרגישויות

כתוב לי שהקובץ נוסף בהצלחה..

האם יש מייל שאוכל לשלוח אליו משום מה זה לא עולה כאן...

05/10/2020 | 16:30 | מאת: תמר

ד"ר שליש לי הפטיטיס בי כרוני, אולי אצתרך טיפול תרופתי, היום מטופלים בהפטיטיס בטנופוביר חדד שיצא ב2016. בשםtenofovir alfa fenamidone האם זה בסל הבריות? האם אני יכולה לקנות את התרופה הזה בארץ?

אם הכוונה לתכשיר בשם VEMLIDY אז לפי מאגר התרופות של משרד הבריאות אכן נכללת בסל !

05/10/2020 | 14:33 | מאת: אורח

שלום, אילו משחות יש לגרד בפי הטבעת שאינן מכילות אנטיביוטיקה או סטרואידים?

יש לפנות לרופא המטפל לשלילת סיבות לגרד ! לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה.

05/10/2020 | 13:34 | מאת: ליסה

שלום שני התרסיסים מכילים סטרואידים או רק הסטרונאז? ברגע שמרססים באף החומר נכנס ישירות לגוף או שזה משהו מקומי ?

רק סטרונאז

05/10/2020 | 12:09 | מאת: ליסה

שלום גם תרסיס לאף אלגרו מכיל סטרואידים?

כן

05/10/2020 | 08:57 | מאת: ליסה

שלום אז ברגע שאני מרגישה קוצר נשימה אני יכולה להפסיק עם התרופה ולעבור לתרופה אחרת? יש תרסיס לאף שמקל על הנשימה שהוא לא סטרואידי?

קודם כל יש לשלול סיבות אחרות ע"י הרופא המטפל לקוצר נשימה, במקרה ואין סיבה אחרת וככל הנראה זה מהטיפול אז ניתן לשקול המשך טיפול ויתכן שהקוצר הנשימה יעלם בהמשך הטיפול, במקרה ולא אז יש לשקול חלופה אחרת

01/11/2020 | 10:27 | מאת: ליסה

נכון יש שאלה דומה בפורום שאלתי אותך מזמן ולא ענית לחלק השני של השאלה בגלל זה שאלתי אותך שוב

04/10/2020 | 17:20 | מאת: ליסה

שלום בהמשך לשאלה ששאלתי מקודם האם שני התרסיסים בשילוב עם צמחי מרפא כגון תה ירוק אכינצאה עשוי לגרום לעלייה קיצונית ברמה של התרופות או לפגיעה בטיפול?

לא צפויה עליה ברמת התרופה

04/10/2020 | 16:57 | מאת: ליסה

שלום האם שני התרסיסים לאף סטרונאז ורינולאז יכולים לגרום לקוצר נשימה קלה ? מה הם תופעות הלוואי השכיחות ?

שלום, סטרונאז עלול לגרום לכאבי ראש וכאבי גרון בשכחיות גבוה. בנוסף יכול לגרום (בין 2-9%) לתסמינים דמוי שפעת אשר כוללים קוצר נשימה. אבל גם התרופה בעצמה גורמת גם לתסמינים במערכת הנשימה אשר כוללת שיעול וקוצר נשימה.

02/10/2020 | 15:14 | מאת: jako

בעניין נטילה במקביל של פרפנאן עם פלוויקס וקרטיה

שלום, לא מניעה ליטול ביחד ! אבל האם אכן יש התוויה נוכחית לקבלת טיפול ב- ASPIRIN + PLAVIX ? האם עברת צינתור בשנה האחרונה או אירוע מוחי ב- 3 שבועות שעברו ?! אני שואל את השאלות כי לפעמים חלק מהחולים ממשיכים עם השילוב מעבר לזמן הדרוש וזה מיותר ! ולכן אם אתה עונה על אחד מהמצבים שציינתי למעלה תמשיך עם הנטילה ואם לא תפנה בחזרה אלינו. בריאות שלמה,

02/10/2020 | 01:17 | מאת: שושי

שלום רב, איך נוטלים טרמדקס? מתחת ללשון או מעל הלשון? או שזה לא משנה? וזלדיאר בולעים? שכחתי את ההוראות תודה רבה!

02/10/2020 | 10:23 | מאת: שושי

והאם צריך לאכול לפני שלוקחים אצ התרופות. תודה

03/10/2020 | 21:03 | מאת: שושי

ביררתי עם רופא והוא אמר לי טרמדקס מתחת ללשון והוא אמר לי לקחת כל 4 שעות וגם אופטלגין טיפות... אבל שוב שכחתי לשאול אותו אם אחרי האוכל..? והאם זלדיאר גם מותר כל 4 שעות? סליחה על הבאלגן

שלום, טרמדקס ניתן ליטול ללא קשר לאוכל (כלומר לא משנה על או ללא אוכל). בקשר לזדליאר ניתן ליטול כל 4-6 שעות (לא יותר מ- 8 כדורים ליום).

30/09/2020 | 17:27 | מאת: משה

שלום ד"ר, 1. אני אמור להתחיל לקחת סיאליס יומי 2.5 מ"ג. ראיתי בעלון שיכולה להיות התנגשות עם אנטיביוטיקה מסוג מקרולידים. בדיוק סיימתי לקחת אזיתרומיצין (3 כדורים של 250 מג בשבוע, למשך שבועיים). אני מבין שזמן מחצית החיים שלו הוא 68 שעות. האם יש צורך לחכות בין לקיחת כדור האנטיביוטיקה האחרון לבין תחילת הטיפול בסיאליס ואם כן כמה זמן? 2. בנוסף אני לוקח איקקלומין במינון נמוך ותוספי תזונה: אלוורה וחומצה אלפא ליפואית. האם יכולה להיות איזשהי התנגשות בין התרופות הללו ובין הסיאליס. בתודה, משה

שלום משה, אין דאגה תוכל להתחיל מייד סיאליס מכיוון שדוקא AZTHROMYCIN איננו עושה אינטראקציות בין תרופתיות בשונה משאר המקרולידים. בריאות שלמה,

30/09/2020 | 13:15 | מאת: בתיה

שלום רב תודה רבה על תשובה מלאה ונהירה (שאלה מיום 26.09.2020 על גמילה מטרג'ין). שאלתי: בזמן הגמילה האם אני יכולה להיעזר גם ברוקסט פלוס (בנוסף לאופטלגין וטרמדול בטיפות), לפי הצורך? תודה מעומק בתיה

אין מניעה בתיה, בריאות שלמה,

29/09/2020 | 15:20 | מאת: אריק

שלום רב. קיבלתי מרשם לתרופה בשם לשיאה, קראתי שמדובר בתמצית של שמן לבנדר. אני סובל מאלרגיות באביב (קדחת השחת) ויש צמחים שאני אלרגי לאבקנים שלהם. איך אוכל לדעת אם אני אלרגי ללבנדר? זה יכול להיות מסוכן? תודה

פחות סביר שזה יעשה אלרגיה לך. אבל תוכלי להתחיל טיפול בתרופה בתדירות נמוכה ולעקוב אם יש שינויים ותגובה אלרגית כי לא ניתן לדעת מראש.

29/09/2020 | 14:53 | מאת: סיגלית

התרופה נמצאת בסל לטיפול בלימפומה, רק כקו שני לאחר שהמחלה חזרה. רציתי לדעת מה עלות התרופה מחוץ לסל?

הפורום לא עוסק בשאלה שציינת. בברכה,

27/09/2020 | 00:46 | מאת: נומי

שלום ד"ר מחאנג'ה/ד"ר קב, אני מאובחנת עם פרולקטינומה ונוטלת קרבותרים (בעצם דוסתיניקס שעושה לי פחות תופעות לוואי). הכדור פועל היטב אבל יש לו תופעות לוואי שמאוד מקשות עלי לתפקד: בחילה, לח"ד נמוך, דופק מהיר, תשישות גדולה... א. האם יש דרך להתמודד עם תופעות הלוואי האלו? למשל האם אפשר להניח שמה שצריך לעשות זה להעלות את לחץ הדם? ב. האם נטילה וגינלית/בזריקה יכולה להיות אפשרית ע"מ לצמצם תופעות לוואי שקשורות למערכת העיכול? אם כן, כיצד ניתן להפוך את הכדור לכזה שניתן להזרקה או הכנסה וגינלית? תודה!!!

שלום נומי, אכן בחילות מהווה תופעת לוואי שכיחה בקרב 27-29% ממקבלי התרופה, ותת לחץ דם אורטוסטטי בעיקר (נפילת לחץ דם מישיבה לעמידה) מהווה 4% ממקבלי התרופה, כאשר זה גורם לעליה בדופק (פחפטציות ) בקרב 1% ממקבלי התרופה. חשוב לנו לדעת את ערכי לחץ הדם שיש לך אחרי קבלת התרופה ? האם עברת בירור ע"י אחות בקופת חולים לשלילת תת לחץ דם אורטוסטטי ? האחות מתדוד לך לחץ דם בישיבה, ואחרי זה תבקש ממך לעמוד ואז מודדת לחץ דם בעמידה ! האם יש מחלות רקע ? האם מקבלת עוד תרופות ללחץ דם ? ניתן בינתיים ליטול את התרופה בלילה לפני השינה במטרה לצמצם את התופעות במהלך היום ובמיוחד תת לחץ הדם. נשמח לקבל תשובות לשאלות לעיל, כולל מדידות לחץ דם. רפואה שלמה,

01/10/2020 | 20:47 | מאת: נומי

היי ד"ר מחאנג'ה ותודה על התשובה המפורטת. האחות מדדה לי לחץ דם בשכיבה ובעמידה והוא לא השתנה באופן משמעותי. מה שכן- הדופק מאוד משתנה במעבר משכיבה לעמידה. כך שאולי לחץ הדם נופל אבל לא בצורה דרמטתית- מה שכן הדופק במאמץ נהיה מאוד מאוד מהיר, ויש בחילות ועייפות... תודה!

26/09/2020 | 18:52 | מאת: הדר

דר שלום רב, שאלה לגבי לקיחת ויטמינים-אני שמה לב כי כמעט בכל הויטמינים שיש מצויין X ויטמין מסויים ולידו את מספר האחוז היומי שזה מהווה בלקיחתו. האחוז כמעט תמיד עולה על ה100,יש כאלו שאפילו מגיעים ל2000. איך ייתכן שזה אז בסדר לקחת ויטמינים שעולים בהרבה על ה100 אחוז ? תודה

שלום הדר, נא לציין את שם התכשיר שאת מתכוונת אליו ונבדוק מה רשום ולמה הכוונה ?

26/09/2020 | 14:44 | מאת: בתיה

שלום רב, בת 70, מפאת כאבי גב תחתון עם הקרנה קשה לרגל שמאל נוטלת 20 מ"ג טרג'ין ( 10 בבוקר ו-10 בערב). לא ממש עוזר לכאבים ואינני מעוניינת להעלות מינון. מה עוד שאני לקראת ניתוח דיסקטומיה אי שם בנובמבר. הייתי מעוניינת לרדת מן התרופה הזו שגם גורמת לי עצירות (למרות המרכיב הנוגד עצירות) וכן הרגשה של עצירת שתן. כיצד יורדים מטרג'ין? התחלתי להוריד 5 מ"ג בבוקר (וממשיכה 10 מ"ג בערב) אך אינני יודעת אם מותר לקחת מינון שונה בבוקר ובערב. אם אפשר, אז בכוונתי להמשיך לקראת 0 בבוקר ולהתחיל בירידה ל-5 מ"ג בערב עד 0. כל כמה זמן מורידים?? האם ייתכן שאני כבר בגמילה כי הרגשתי כאבים חזקים מאוד ואי נוחות בגוף באותו היום של ההורדה. ברור לי שאי אפשר לחצות כדורים אלו בגלל השחרור המושהה. יש לי בבית גם פרקוסט 5, האם להיעזר בו? וכיצד? תודה רבה ושנה טובה בתיה

שלום בתיה, אכן את יכולה לרדת במינון וזה לא חייב שהמנה של הבוקר תהיה שווה למה של הערב. תנסי בשלב הזה לרדת למינון של 5 מ"ג בוקר ו- 5 מ"ג ערב למשך שבוע ימים, ואחר מכן לרדת ל- 5 מ"ג בוקר או לילה למשך עוד שבוע (ניתן בזמן הזה להיעזר במשככי כאבים כגון אופטלגין טיפות או טרמדול טיפות ). הבעיה עם פרקוסט שהינו מכיל גם אופיאט (אוקסיקודון) בשילוב עם אקמול ולכן צפוי שהעצירות תגבר דווקא, אבל אין מניעה להשתמש כטיפול מזדמן - SOS. במקרה ואין הטבה, נא לפנות לרופא כאב בקהילה. רפואה שלמה,

01/10/2020 | 20:46 | מאת: כוכי

אני ממליצה לך לצרוך סידן אמורפי היו לאמא שלי כאבי גב נוראיים בת 73 אחרי ששמעתי המלצות קניתי לה ומאז אין כאבי גב..העור נראה נהדר אין נפילות..מרגישה חזקה

היי, לפני כיומיים עלה לי החום ל 38 והחלו כאבי שרירים, כאילו כל הגוף נוקשה ותפוס (ללא תסמינים נוספים) עשיתי בדיקת קורונה שיצאה שלילית. כשרשמתי את דברים אלו במדויק לרופא המשפחה, הוא רשם לי אזניל. האם הגיוני? לא הצלחתי להבין למה דווקא האנטיביוטיקה הזו. תודה מראש!

האנטיביוטקה הזו נותנים כאשר יש חשד או זיהום בדרכי נשימה. ולכן אם הרופא ראה שיש לך קושי בנשימה שזה גם מתבטא בכאבי שרירים בזמן שאיפת אוויר אז זה מכיוון לזיהום בדרכי נשימה. אבל חשוב גם לעשות בירור נוסף והאזנה לריאות. ולכן אין מניעה לשאול את הרופא מה היה השיקול דעת לטיפול אנטיביוטי? זכות המטופל לדעת את התוויה לשמה מקבל טיפול. רפואה שלמה,

שלום, עשיתי קולונסקופיה תחת מינון של פרופופול 100mg וmidazolam-2mg. אני ביקשתי טשטוש חלש בשל סיכון שיכול לקרות לי במינון רגיל. האם המינונים האלו ועצם העובדה שהשם השתמשו בשני חומרים שונים נחשבים למינון לא גבוה? תודה.

שלום, המינונים שקבלת מקובלים ולא נחשבים לגבוהים. מינון MIDAZOLAM הינו בטווח המקובל, ומינון פרופופול הינו לפי המשקל (וגם לא נראה שזה מינון גבוה).

23/09/2020 | 20:54 | מאת: סמי

בבדיקת דם שנעשתה לאמי בת 83, יש עליה קלה באנזימי הכבד AST 47 ALT43 GGT43 היא מקבלת סטטינים עשרות בשנים ותרופה ללחץ דם לופרסור ומקבלת משתנים ... בנוסף אספירין ...לפני שנה התחילה לקבל גלוקומין (ערך הסכרת 142) ומקבלת אלוריל .. בנוסף לוקחת אומפרדקס כדור ביום ... ומקבלת טלפסט בעת הצורך ... לבסוף היא לוקחת אקמול או אופטלגין לכאבי ראש שאלתי: האם העלייה הקלה באנזימי הכבד נגרמה מכמות התרופות? האם הטלפסט גורם לעליה כזאת? האם אומפרדקס גורם לעליה כזאת? האם אלוריל גורם לעליה כזאת? האם גלוקמין גורם לעליה כזאת? תודה

שלום, בד"כ עליה באנזימי כבד קשורה יותר ל- STATIN אבל כאן לא מדובר בעלייה שמצריכה התייחסות מכיוון שמדובר בעלייה קלה שחלקה מיוחס לעליה בגיל. כן הייתי בודק האם לאמא שלך יש התוויה מחייבת למתן טיפול ב- STATIN, האם עברה צינתור או ניתוח מעקפים או אירוע מוחי וכו' שכן יש מקום לתת טיפול בליפטור, אם לא וערכי LDL תקינים אז יש מקום להספיק טיפול ולעקוב אחרי LDL (בהתחשב בגיל 83). אבל אם כן יש רקע קרדיאלי אז יש מקום להמשך טיפול ב- STATIN, רק לידיעתך מפסיקים סטטינים כאשר ערך ה- AST ו- ALT מעל פי 5 מהגבול העליון !!! ולכן אמא שלך רחוקה מזה ואין דאגה שתמשיך ליטול. תפריד מתן ASPIRIN בלפחות שעתיים ממתן של אופטלגין, כלומר יש לתת אספירין ואחרי שעתיים ניתן ליטול אופטלגין. בריאות שלמה,

24/09/2020 | 18:26 | מאת: סמי

שוקרן גזילאן ד"ר מחמוד אלחג'ה אמי אין לה מחלות ואין לה רקע קרדיולוגי לא עברה בחייה אף ניתוח היא לוקחת סימבסטטין 40 , הרבה שנים ובמשך שנים אלה בדיקות תפקודי הכבד היו תקינים , ובמסגרת הנורמה. הLDL שלה מתחת ל 100 האם להפחית מינון הסימבאסטטין ל 20 או ל 10 או אפילו להפסיק? איך זה ששנים הסימבסטטין ללא תופעות לוואי לכבד ועכשיו עם עליה באנזימי הכבד? האם אמנם כן הסיבה לעליה הקלה הוא הסטטין? תודה מקרב לב אשקורוק מן קלבי

22/09/2020 | 23:22 | מאת: קארין

אחרי ניתוח מתיחת בטן-אני לוקחת בוקר לילה גאבאנטין האם אפשר לשלב אופטלגין או אקמול אחרי שלקחתי גאבאנטין בערב? 

אין מניעה, רפואה שלמה

22/09/2020 | 16:02 | מאת: א

שלום,.אני מקבלת יוטירטקס ו to sr, וכן אומפרדקס. יש לי 2 שאלות לגבי תוספים (אני עם תת תזונה אוסטאופניה ונשירה, עקב אנורקסיה רבת שנים) האם מותר לי תוסף סולגאר hns המכיל msm, ויטמין c, סיליקה, ל-ליזין, ל-פרולין אבץ ונחושת? האם מותר לי בנוסף קומפלקס b? תודה

אין מניעה, רק יש להפריד ממתן של יוטירקס

20/09/2020 | 07:56 | מאת: אביעד

שלום, אני לוקח אספירין יומי (100 מג') וסימבלטה (60 מג'). רופא אחד אמר שבעקבות השילוב צריך לקחת גם אומפרדקס 10 מג' ורופא שני אמר שלא צריך. בנוסף הסתכלתי בכמה אתרים שהראו שבין אומפרדקס וסימבלטה יכולה להיות תגובה רצינית וכדאי לא לקחת אותן יחד. מה דעתך? כמו-כן אני לוקח את הסימבלטה עם ארוחת הבוקר ואת האספירין עם ארוחת הערב - זה בסדר? תודה רבה

שלום, אין צורך ליטול אומפרדקס ! השילוב לא מחייב מתן הגנה על קיבה. בנוסף טיפול באומפרדקס עלול ליצור תופעות לוואי בלתי רצויות (כמו כל תרופה אחרת שניטלת לא לצורך). ולכן תמשך עם הנטילה כפי שציינת ללא הוספת טיפול ב- OMEPRADEX. רפואה שלמה,

19/09/2020 | 08:50 | מאת: יעל

שלום רב,בננו בן ה22 לוקח ברינליקס 15 מ"ג כשנה. בחודשיים האחרונים החל להקריח, ובנוסף בשנה האחרונה מאד השמין. 1.האם להערכתך אלו תופעות לוואי של התרופה? 2. האם תרופה כזאת ניתן להפסיק בבת אחת או חייבים בהדרגה? תודה רבה

שלום, לא מדובר בתופעות לוואי שכיחות לתרופה. אכן יש דיווחים על עליה במשקל אבל בשכיחות נמוכה ואין דיווח על התקרחות. בכל מקרה לאור העלייה במשקל ההתקרחות מומלץ לפנות לאנדוקרילוג בקופת חולים ולקחת פרופיל הורמונים לפני הפסקת הטיפול. בריאות שלמה,

שלום, רציתי בבקשה לברר: למה בעירוי ונופר צריך לעשות בדיקת אלרגיה ובפרינג'קט לא עושים את זה? האם פרינג'קט נחשב להרבה יותר בטוח? ואם לא הייתי אלרגית לונופר, האם יש סיכוי גבוה שלא אהיה אלרגית לפרינג'קט? תודה מראש

שלום, פרינג'קט הינו ברזל בצורה כימית/ תרכובת אחרת השונה מ- VENOFER. יש לציין שהסיכוי לרגישות לפרינג'קט הינו נמוך יותר. אין רגישות צולבת מוכחת בין שני התכשירים.

17/09/2020 | 19:32 | מאת: zohar

שלום, לפני כחודש התחלתי ליטול אקספורג' 160/5 מ"ג עקב עליה בלחץ דם. הכדור מחליף את הלוסרטן 50 מ"ג שלקחתי ומתווסף לקרדילוק 2.5 מ"ג שאני לוקחת זה מכבר. לחץ הדם אמנם ירד אבל בימים האחרונים הקרסוליים מתנפחים. אני יודעת שזו אחת מתופעות הלוואי של האקספורג'. האם יש תחליף יעיל לכדור הזה, שאינו גורם לנפיחות ובצקת? תודה וחג שמח, זוהר

שלום, אכן מדובר בתופעת לוואי של אחת התרופות המרכיבות את ה- EXFORGE והתרופה נקראת : AMLODIPINE ! ולכן יש לשקול הפסקת טיפול ב- EXFORGE ולתת רק VALSARTAN (אחת מהתרופות בשילוב של EXFORGE) תוך מעקב אחרי לחצי דם. במקרה ולחצי הדם לא התאזנו ניתן לשקול הוספת טיפול בתרופה שנקראת VASODIP (מאותה משפחה של AMLODIPINE) אבל פחות גורמת לבצקות ברגליים. ניתן במקרה הצורך לשקול שילוב אחר שנקרא VECTOR PLUS אשר מכיל VALSARTAN + DISOTHIAZIDE. אבל קודם כל יש לנסות לרדת מ- EXFORGE ולנסות VALSARTAN (שניתן להעלות את המינון שלו) ולעקוב אחרי לחצי דם, ובמקרה ויש צורך בהוספת טיפול יש מבחר רחב ולכן אין דאגה. בריאות שלמה,

18/09/2020 | 08:45 | מאת: zohar

תודה רבה לך דוקטור מחאג'נה ושתהיה שנה טובה לכולנו.

15/09/2020 | 15:53 | מאת: רותם

היי האם אפשר לקחת רלקסין - ולריאן בהיריון? לא בהיריון אבל מתכננת. תודה

The very limited animal and human data do not allow a conclusion as to the safety of valerian during pregnancy. Moreover, as a natural, unregulated product, the concentration, contents, and presence of contaminants in valerian preparations cannot be easily determined. Because of this uncertainty and the potential for cytotoxicity in the fetus and hepatotoxicity in the mother, the product should be avoided during pregnancy. Other authors have arrived at the same conclusion (1,2). The risk to a fetus from short-term or inadvertent use during any part of gestation, however, is probably low, if it exists at all.

12/09/2020 | 13:10 | מאת: ולד

האם יש קשר בין נקסיום לאין אונות ? נלקח כשבוע ימים ומאז אין תפקוד מיני כלל. מצליח לעלות זקפה בכוח אבל מרגיש שאין חשק מיני בכלל. לא הייתה לי בעיה לפני כן.

אין קשר

10/09/2020 | 22:21 | מאת: ענבר

שלום רב חולת קרוהן עם איליאוסטומי אבחנה אבצס אגני ופיסטולה בין לולאות מתחת לאיליאוסטומי.הייתי מאושפזת 12 יום עם קלינדמיצין דרך הוריד וציפרו בבליעה 2×500. הגעתי הביתה ולמרות הנקסיום 40 מג אני מתפתלת מכאבים בקיבה אחרי הקלינדמיצין. בנוסף אני לוקחת 9 מג בודסון. חייבת למצוא תחליף לקלינדמיצין האם טאבאניק ממטפלת בחיידקים אנאירוביים?בבקשה עזרתך אני סובלת. תודה ענבר

שלום, לא ניתן לשלב CIPRO עם TAVANIC מכיוון שמדובר באותה משפחה פרמקולוגית. יש לבדוק את האפשרות ל- TINIDAZOLE או DOXYLINE בריאות שלמה,

13/09/2020 | 09:48 | מאת: ענבר

אני עדיין מאושפזת באיכילוב ואציע את זה לרופאים.כמו כן שלחתי מייל לפרופ בן עמי מומחה לזיהומולוגיה..בתקווה לקבל תשובה. תודה רבה לך עזרת לי כבר כמה פעמים ואני מודה לך מכל הלב. הרבה תודה

09/09/2020 | 10:50 | מאת: רום

שלום רב, האם יש לך המלצה לאנטיביוטיקה חליפית לקלינדמיצין..? אני רגיש לפניצילין ולפלג׳יל. בתודה מראש רום

לאיזו אבחנה אתה רוצה טיפול אנטיביוטי ?

09/09/2020 | 12:01 | מאת: רום

אבצץ אגני עם פיסטולה

08/09/2020 | 20:07 | מאת: מיכל

רכשתי מספר אריזות של אלטרוקסין בקשתי מהרוקח את הפורמולה הקיימת לא החדשה. בשלושה שבועות האחרונים יש לי תופעות שונות ועלתה בי המחשבה שאולי רכשתי בעצם את הפורמולה החדשה והתופעות הן מהשינוי. כיצד אזהה על גבי האריזה אם זו הישנה או החדשה (2020) אשמח לעזרתך מיכל

אם יש לך את האריזה המקורית (אריזות שהיו לך ונגמרו) - תסתכלי בחומרים הפעילים (ובעיקר בחומרים הלא פעילים), ואם ההרכב דומה אז מדובר באותה פרמולציה. דבר נוסף ניתן אם מתעורר חשד לשינוי במצב, יש לעשות בדיקת דם להורמוני בלוטת התריס ולוודא שלא חל שינוי באיזון תפקוד הבלוטה.

07/09/2020 | 10:30 | מאת: איתי

היי מה המשמעות של ההגדרה בעלון תרופה לגבי תופעת לוואי "שכיחות לא ידועה" לעומת נדירות הופעת תופעת הלוואי? מתייחס לציםרלקס בהקשר של התקפי אפילפסיה שם רשום שכיחות לא ידועה. אודה לתשובה

שכיחות לא ידועה זאת אומרת שאין מספיק מידע ואינפורמציה לגבי קצב התרחשות תופעות הלוואי. (חשוב לציין שכאן הכוונה לא שהתופעה שכיחה אלא שכיחות = קצב התחרשות). מבחינת אפילפסיה מדובר בתופעת לוואי שנצפתה אצל כמה חולים אחרי שיווק התרופה (ולא בשלב פיתוח התרופה). אבל מבחינת בטיחות של ציפרלקס מדובר בתרופה בטוחה עם מספיק נסיון קליני שלא היה לנו דיווחים על מקרי אפלפסיה תחת טיפול בתרופה. ולכן יש מקום להתחיל עם מעקב וללא דאגת יתר.

07/09/2020 | 09:38 | מאת: תרופות

שלום ד"ר(: התייעצתי אתמול עם רופאת העור שלי עקב נשירת שיער חמורה בתקופה האחרונה. הרופאה נתנה לי תוסף תזונה ביוטין למשך 3-4 חודשים, ובנוסף לרסס על הקרקפת תמיסה שנקראת מינובסי 5 (הבנתי שזה רק לגברים) אני בת 18, לא יודעת אם באמת מותר לי להשתמש בזה. בנוסף, קיבלתי תרופה בשם מינוצקלין, האם יש לה תופעות לוואי קריטיות כמו פגיעה בכליות או בכבד? בנוסף, האם מותר לקחת את התרופה הזו יחד עם ברזל ועם תוסף התזונה שהזכרתי מקודם? סליחה ותודה רבה!

שלום, אם מדובר בקצף או אירוסול אז מותר להשתמש ב- 5%, אבל מדובר בתמיסה אז מותר 2%. מבחינת מינוצקלין אז יש תופעות לוואי קלות (שלא בהכרח יופיעו) כגון פריחה עורית (ולכן מומלץ לא להיחשף לשמש), עייפות, חולשה. מבחינת כבד וכליות - אין דאגה כל עוד שאין מחלת כבד או כליות ברקע. מבחינת שילוב עם ברזל - אכן קיימת מניעה לשילוב עם ברזל - ולכן יש ליטול ברזל שעתיים לפי המינוצקלין או 4 שעות אחרי נטילת המינוצקלין. (כל זה שבהנחה ואת מקבלת מינוצקלין בכדורים). רפואה שלמה,

09/09/2020 | 17:58 | מאת: תרופות

ממש ממש ממש תודה!!

06/09/2020 | 20:02 | מאת: סולפה

אני רגישה לפניצילין ! האם סולפור הוא סוג ממשפחת הפניצילין? האם תכשיר או תרופה שמכילים סולפור יגרמו לתופעות לווי בגין רגישותי לפניצילין?

שלום, אין קשר בין שני החומרים מבחינת אלרגיה צולבת ! אבל הדבר החשוב יותר האם אכן את רגישה לפניצילינים ? האם האבחנה שאת רגישה נקבעה ע"י רופא מומחה אלרגיה כן או לא ? רגישות זה לא אומר שאם פעם לקחנו תכשיר והיה נפיחות או אדמומיות או גרד !!! ובחלק מהמצבים רגישות לתרופות עוברת עם הזמן, או שהיא לפעמים לא קשורה לפניצילין עצמו אלא לאחד החומרים הלא פעילים שהיו בתכשיר שנטלת. ולכן חשוב מאוד לקבוע אבחנה של רגישות ע"י רופא אלרגולוג. בריאות שלמה,

07/09/2020 | 11:22 | מאת: סולפה

בתשובה להערתך. אינני יכולה ליטול אוגמנטין, מוקסיפן וכו' כי אני מרגישה מאד לא טוב, חולשות וכו' זה לא עניין של גרד או אדמומית בעור. תודה על תשובתך

05/09/2020 | 17:16 | מאת: מיכל

שלום, יש לי אסתמה קשה ואלרגיה לאבק ועצים. עליי לעבור לראשונה עירוי ברזל פרינג'קט באשפוז יום. קראתי בעלון באנגלית שבחולי אסתמה ואלרגיה עלולים להיות סיבוכים מסכני חיים כמו שוק אניפלקטי או תגובה מסוכנת. הם מציינים בעלון לאחר העירוי גם אם הכל היה בסדר להשאר בהשגחה לפחות 30 דקות. האם ידוע לך מהי רמת הסיכון ובכמה אחוזים זה עלול לקרות באסתמה קשה? בעירוי הזה לא עושים טסט לאלרגיה כנו בונופר. האם עדיף לבקש קודם שיעשו לי טסט לאלרגיה? ואם כן, האם זה במרפאת אלרגיה ולא באשפוז יום? וכמה זמן אחרי העירוי עוד עלולה להיות תגובה? האם זה יכול להיות גם כשאהיה בבית ועדיף שיהיה לי עט אפיפן? תודה מראש

בד"כ אם הטיפול ניתן במסגרת אשפוז יום אין לך דאגה מכיוון שיש ניטור הדוק במהלך ואחרי טיפול. מומלץ רק לציין את הרקע שלך ברגע נכנסת לאשפוז יום

04/09/2020 | 15:39 | מאת: אורח

אמי סובלת מלוקמיה (cll)ויש לה פריטין ברמה גבוהה בעקבות עירויי הדם שקיבלה. האם היא יכולה להשתמש בדפראסירוקס (קושר מתכות) כדי להוריד את רמת הפריטין?

04/09/2020 | 16:07 | מאת: אורח

האם השימוש בדבפראסירוקס עלול לפגוע ברמת ההמוגלובין או שהוא מטפל רק בעודפי הברזל?

שלום, עודף של פריטין לא אומר שזה בהכרח עודף מתכות ולכן עדיף להיוועץ עם המטולוג לגבי המשך טיפול.

04/09/2020 | 11:02 | מאת: אמיר

שלום. אני בחור בן 27 בריא באופן כללי, מתמודד עם חרדות ודכאון מזה מספר שנים. הייתי מטופל בציפרלקס מספר שנים ולאחר שהשפעתו של הכדור עליי דעכה רופאת המשפחה המליצה בתחילה על כדור "מירו" שהשפעתו לא תרמה אלא רק להפך, ומיד אחריו הכדור הוחלף לוונלה 75 מ"ג. לאחר תחילת נטילת כדור הוונלה התחלתי להרגיש שהחרדות ואיתם הדיכאון גוברים בצורה חזקה, מה שגרם לי לסגת מהכדור ולהפסיק מיד את הטיפול. אז רציתי לשאול קודם כל האם 75 מ"ג לכדור זה לא המון? אפילו אם אחצה אותו לחצי זה עדיין נחשב מ"ג גבוה. וגם רציתי עוד לשאול האם תופעות הלוואי שציינתי לכדור נורמליות, ועשויות לעבור אם אמשיך בטיפול?

קודם כל חשוב לציין לרופא המטפל שרשם לך את הטיפול את התלונות שלך. אכן צפוי שיהיו תופעות לוואי כאלה בעיקר בתחילת הטיפול (מספר שבועות) שבד"כ חולף אבל חשוב לדווח לרופא המטפל. מינון של 75 מ"ג לא נחשב למינון גבוה, אבל אם עדיין התלונות ממשיכות להיות אז יש לשקול הפחתת מינון ל- 37.5 מ"ג ואז לטטר את המינון למינון גבוה יותר. בד"כ נהוג להתחיל עם מינון 37.5 מ"ג ואז מעלים את המינון במטרה לתת לגוף להתרגל לתרופה.

03/09/2020 | 14:42 | מאת: מיכל

בת 62. יש לי תת פעילות ולכן לוקחת יוטירוקס אחד ביום.הבלוטה מאוזנת. מותר לי לקחת מגנזיום על בסיס יומי? תודה

ראה יעוץ מקודם

03/09/2020 | 14:40 | מאת: מיכל

בת 62. יש לי תת פעילות ולכן לוקחת יוטירוקס אחד ביום.הבלוטה מאוזנת. מותר לי לקחת מגנזיום על בסיס יומי? תודה

כן מותר ! אבל יש להפריד ממתן של יוטרוקס. יש ליטול בהפרש שעתיים.

03/09/2020 | 01:36 | מאת: רעות

הייי, אני עוברת מציפרלקס לתרופה בשם סרוקסט. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת את המקורי או את הגנרי בשם פרוטין ובשום אופן לא פאקסט. אני בקופח כללית ואין להשיג שם בכלל בכלל את הסרוקסט המקורי ואני חוששת שהגנרי לא ישפיע כמו המקורי. כמו כן האם טיפול זה עוזר במקרים שציפרלקס לא השפיע כבר?

כן יעזור עשוי לעזור, וחוסר תגובה לציפרלקס לא בהכרח שלא יהיה תגובה לתרופה אחרת אפילו מאותה משפחה פרמקולוגית. יש להיוועץ עם הפסיכיאטרית לגבי זמינות התכשיר.

מי שנוטל פלאוויקס(כפרוטוקול לגילאי 50+ ושאינם לוקחים אספירין בשל בקע סרעפתי),אילו משכחי כאבים יכולים לקחת עם פלאוויקס?קבלתי ארקוקסיה לשיכוח כאבי גב.ארקוקסיה יש בו אלמנט של דילול דם.במה אפשר להחליפו?בינתיים לקחתי רוקסט פלוס.למותר לציין שאני לוקחת גם אסטו 10.זהו.אלו כל התרופות שאני לוקחת.בת 69 ללא כולסטרול,סוכר,לחץ דם

שלום, אין דבר כזה פרוטוקול לגילאי גיל 50 +. רישום מדללי דם לא מסתמך רק על גיל, אלא תלוי בריבוי גורמי סיכון קרדיוסקולרים נופים ! ולכן יש לדון עם הרופא המטפל האם אכן אתה צריך את הפלביקס או שלא ?!!! כי זה לא ניתן לכל חולה מעל גיל 50+ במיוחד שמדובר במדלל דם שיותר חזק מאספירין עם סיכון לתופעות לוואי, ובמיוחד שאתה נוטל ESTO שיכול להגביר את הסיכון לדמם עם פלביקס או שאתה צורך משככי כאבים ממשפחת ה- NSAIDS כגון נירופין או ולטרין שיכולים להגביר את הסיכון לדמם עם פלביקס. ולכן יותר חשוב ממשכי הכאבים זה לבדוק האם אתה צריך באמת את הטיפול בתרופה.

02/09/2020 | 14:01 | מאת: אלמונית

שלום, יש ברשותי גונאל F שתוקפו 8/20. מהרכישה ועד כה הוא נשמר בקירור. הבנתי שיש עוד מספר חודשים שניתן להשתמש בתרופה למרות שפג תוקפה במידה ונשמרה בקירור. האם זה נכון? אם כן עד מתי אפשר להשתמש בתרופה? תודה

אין להשתמש בתכשיר שפג תוקפו.