פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9252 הודעות
8362 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

15/01/2021 | 21:59 | מאת: ליסה

שלום יש תרסיס לאף או בטיפות טבעי ללא סטרואידים ואנטיהסטמים לטיפול בנזלת אלרגית ולהקלה בנשימה שאפשר להשיג בבית מרקחת?

שלום, Alrin

15/01/2021 | 20:29 | מאת: י פית

שלום רב א מה ההבדל בין סילרג׳י לסינופד בטיפול בנזלת אלרגית?

ראה יעוץ קודם

15/01/2021 | 20:26 | מאת: יפית

שלום מה ההבדל בין זילרג׳י לסינופד בטיפול בנזלת אלרגית? תודה

שלום, סינופיד הינה תרופה להפחתת גודש ע"י כיווץ כלי דם באף ובכך מפחיתה את הנזלת [ולכן יש לשים לב שהתרופה גורמת לכיווץ כלי דם ולכן עלולה להעלות לחצי דם]. לעומת כך, טיפול בזלרג'י הניו טיפול אנטי-היסטמין [המרכיב ההסטמיני בגוף הינו מתווך של ארגיה] ולכן התרופה מטפלת ומונעת אפקט זה. בריאות שלמה,

14/01/2021 | 05:32 | מאת: רואי

שלום לכם, רציתי לשאול אם חומצה אוסנית משמשת כיום כמרכיב בתרופות /משחות חיצוניות לעצירת דימום או בתרופות אחרות שאתם יודעים ?

שלום, אנחנו פחות עוסקים במוצרי טבע ותוספים, ולכן מומלץ לפנות לחניות טבע לקבלת יעוץ.

13/01/2021 | 22:49 | מאת: אביב

בני החל טיפול בפריזמה במינון של חצי כדור ליום בגלל או סי די , הוא נוטל חצי כדור כבר שבוע ןביומיים האחרונים יש לו יובש קיצוני אדום ושורף על כף היד . אני חושדת שזה מהפריזמה ורוצה להפסיק אך לא יודעת אם אני צריכה להפסיק לו בהדרגה כיוון שהוא נוטל רק שבוע ומינון נמוך או שאפשר פשוט להפסיק לאחר זמן קצר כזה? תודה רבה

שלום, יש לפנות לרופא במטפל במטרה לשלול אם אכן מדובר ברגישות שנובעת מהטיפול. לגבי הפסקה, שבוע ימים זאת לא תקופה ממושכת שמחייבת הפסקה בהדרגה, יש לציין שלפרזמה יש חומרי פירוק שיש להם פעילות פרמקולוגית דומה לפריזמה שנמשכת מספר ימים בתוך הגוף אפילו אחרי הפסקת הטיפול, ולכן מהבחינה הזו אין דאגה. בריאות שלמה,

13/01/2021 | 06:14 | מאת: רותי

שלום קניתי תרסיס לאף אלגרו במרשם של רופא עקב אלרגיה השתמשתי במשך שבועיים והייתה הקלה במצב עכשיו מרגישה קצת צורך לחזור שוב לתרסיס אבל זה כבר יושב אצלי חודש וחצי במדף האם אני יכולה להשתמש בו שוב? או שאני צריכה לקנות תרסיס חדש ?למרות שתאריך התפוגה עדיין בסדר גמור

שלום, יש להשתמש בתכשיר עד תאריך התפוגה שלו.

12/01/2021 | 21:38 | מאת: אנונימי

היי, התחלתי לקחת טרבינאפין לפטרת ציפורניים למשך 4 חודשים בטבליות כל יום. רציתי לדעת אם אפשר לשלב מולטי ויטמין של צנטרום שאני לוקח באופן יום יומי.

אין מניעה

12/01/2021 | 18:25 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, סוכרת וי.ל.ד מאוזנים היטב. לל.ד נוטל וקטור 80 ולרקפרס 20. בעקבות ירידה במשקל קיימת ירידה בלחץ הדם ואני מתכוון לבקש מהרופא הפחתת התרופות. האם לדעתך עדיף לוותר על אחת מהתרופות הנ"ל או להשאר עם שתיהן ולהפחית את המינון שלהם? אני שואל בגלל ההגנה שהתרופות מספקות ללב ולכליות. חן חן אדוני

שלום, אכן אם יש ירידה במשקל אז תהיה ירידה בלחץ הדם [כל ירידה ביחידה אחת ב- BMI מורידה לחץ דם סיסטולי ב- 3 mmHg]. טיפול בלרקפרס איננו נותן הגנה ללב או לכליות בשונה מטיפול בוקטור, ולכן אם יש צורך בשינוי טיפולי אז הייתי מציע להפחית מינון של לרקפרס ולא וקטור. יש לציין שיעד המטרה של לחץ הדם אמור להיות מתחת ל- 130/80-85 ויש להימנע מלחצי דם נמוכים. יש לציין שטיפול בוקטור הינו מגן על הכליות בחולים סוכרתיים כאשר יש הופעת חלבון בשתן [דבר אשר מצביע על הפרעה בתפקוד הכלייתי], וההגנה על הלב כאשר יש אקו לב עם פעילות לב פחותה מ- 45%. חשוב מאוד לשים לב שכעת עם הירידה במשקל יש לערוך בדיקות דם עדכניות [לתפקוד כלייתי] ולעקוב אחרי תפקוד הכליות במיוחד שאת תחת טיפול בוקטור. בריאות שלמה,

12/01/2021 | 14:48 | מאת: אורח

האם ניתן להתחסן נגד קורונה בזמן לקחית מוקסיפן?

אין מניעה

שלום סובלת מעצירות קשה לוקחת נורמלקס בהתחלה עזר לי אולם עכשיו גם לא עוזר כל כך גורם לכאבים במעיים האם הוא מרכך צואה רק כי יש לי צואה צהובה שצפה זה לא קשור לנורמלקס אבל הנורמלקס יבש אות כל גופי ביום שלוקחת יש לי כאבים במעיים כל היום אילו תופעות לואי יש עוד מה ניתן לקחת במקומו?

שלום, לאחר שלילת הסיבות לעצירות ניתן לשקול שימוש בכדורי LAXADIN במינון 5 מ"ג ליום, או AVILAC בתמיסה לשתייה במינון 15 עד 30 מ"ל.

09/01/2021 | 23:35 | מאת: עור יבש מאוד

שלום, מה מומלץ לעור יבש,מבין כל החומרים? תוך כמה זמן אפשר לראות שיפור? האם יש טעם לקנות גליצרין נוזלי ולהכניס לסבון נוזלי?

שלום, יש להשתמש בקרם לחות אשר מכילים גליצרין, בנוסף ניתן לשקול שימוש בחומרים שמשמנים את העור כגון וזלין.

13/01/2021 | 12:37 | מאת: עור יבש

ומה זה צטומקרוגול? בסוף הרוקח נתן לי את זה.

08/01/2021 | 12:08 | מאת: שירי

שלום, אני עם אסתמה קשה שמאוזנת ועם סימביקורט 320 4 שאיפות ביום. רופא ריאות אמר לי שאולי אנסה לעבור לרלבר עם תוספת סימביקורט אם צריך כי רלבר יותר חזק. האם ייתכן שרק שאיפה אחת של רלבר ביום במינון הכי גבוה תהיה יעילה כמו 4 שאיפות סימביקורט 320? או שאין סיכוי ואצרך רק 2 שאיפות רלבר ביום כדי להשוות מינון רק שעם רלבר אסור להגיע למינון כזה? הרופא ציין שרלבר יותר

שלום, אכן רלבר הינו תשכיר שניתן בתדירות פעם ביום מכיוון שמשך ההשפעה ממושך ונחשב ליותר פוטנטי.

האם קיימת בעיה לעשות חיסון קורונה שאני מטופלת הסקסנדה להרזיה?

אין מניעה בריאות שלמה

06/01/2021 | 22:55 | מאת: אנונימית

היי נטלתי אנטיביוטיקה צפוויט פורטה למשך 10 ימים יום ראשון ה-3.1 זה היה היום האחרון של האנטיביוטיקה לפי מועד הביוץ שלי הוא היה גם בתאריך 3.1 אני וחבר שלי שכבנו בתאריך 5.1 בשעות הערב האם אני נחשבת למוגנת? יש לציין שאני לוקחת גלולות כל יום ביומו אך השאלה שלי האם האנטיביוטיקה פגעה באיכות של הגלולה? האם אני צריכה לקחת ליתר ביטחון פוסטינור? אשמח לעזרה!

שלום, לא כל אנטיביוטיקה פוגעת ביעילות הגלולות. לדוגמה ציפוויט פורטה לא אמורה לפגום ביעילות הגלולה.

04/01/2021 | 22:01 | מאת: יעל

שלום, אם נעקצתי על השפתיים.- והם ממש התנפחו גם מפנים. או לחלופין על העפעף.. האם מותר למרוח פניסטיל ג'ל? תודה

שלום, יש להימנע ממריחת הג'ל באזור העיניים ורקמות רכות. הג'ל מכיל פרופילן גליקול שעלול לגרום לגירויים מקומיים. בריאות שלמה,

תודה

04/01/2021 | 12:12 | מאת: טוביה

שלום ברצוני לשאול האם מותר לשלב אקמול 1000 מ"ר עם וולטר דהיינו אני מצונן לוקח אקמול ויש גם רגישות בגב תחתון תודה

אין מניעה, אבל להקפיד על שתייה מספקת

04/01/2021 | 10:40 | מאת: מיכל

בן 12 8 חודשים על פריזמה 20 מ"ג. אתמול ולפני 3 ימים סירב לקחת. האם הגיוני שיש חזרת חרדות מצבי רוח באותו היום? או שזה לא קשור? תודה רבה

שלום, חשוב להקפיד על צריכה רציפה לתרופה ולא להפסיק בפתאומיות. פחות סביר שהתופעה הזו מדילוג על שתי מנות מכיוון שהתרופה וגם תוצרי הפירוק שלה שוהים מספר ימים במחזור הדם, ז.א שעדיין יש לתרופה אפקט.

03/01/2021 | 13:36 | מאת: ללוש

אני נוטלת למיקטל וסרוקל וגם סרוקל xr האם יש לי בעיה לעשות את החיסון נגד קורונה?

לא אמורה להיות בעיה ולא צפויה התנגשות

03/01/2021 | 05:48 | מאת: איתן

אמי לוקחת מזה מספר חודשים פריזמה. לאחרונה סובלת מדפיקות לב חזקות ולעיתים גם מדופק מהיר. יש לציין שברקע מחלת סרטן וחרדות. אקו לב תקין. אקג שנעשה זמן קצר לאחר התחלת נטילת פריזמה- תקין. האם יש קשר לתרופה או לחרדה? והאם צריך לעשות שוב אקג?

שלום, זה עלול להיות כתופעת לוואי של פלפטציות [דופק מהיר] שלפעמים התרופה גורמת לכך. אם מדובר בתופעת לוואי אז אין דאגה, חשוב לעקוב אחרי אק"ג [במיוחד מקטע QT]. רפואה שלמה,

02/01/2021 | 17:23 | מאת: בן 30

שלום רב אני משתמש פעם בשבוע בתרופת methotrexate האם שימוש בתוסף תזונה כמו מגנזיום עלול לגרום לתופעות לוואי עם ה MTX ?

שלום, אין בעיה עם השילוב, רפואה שלמה,

ד"ר שלום רב, אני רוצה להבין למה יש תרופות המחייבות בשתיית כוס מלאה? (למשל צפרודקס? ולמה יש תרופות, כמו ריבון, שבנוסף לכוס המלאה אסור לקחת אותן עם תרופות נוספות או עם אוכל? האם חיוב הכוס המלאה היא בגלל שרוצים שהן יתפרקו עמוק יותר במערכת העיכול? בתודה מראש גילי

שלום, כוס מלאה של מים על מנת להבטיח את התמוססות התרופה בצורה מספיקה באתר המיועד לספיגה במערכת העיכול. הפרדת חלק מהתרופות מאוכל, בגלל שאוכל עלול להפריע לספיגת התרופה ממערכת העיכול או לפעמים התרופה עלול להגיב עם מרכיבי התזונה ואז יש הפרעה בספיגת התרופה.

01/01/2021 | 17:21 | מאת: מרי

שלום אני מקבלת צפורל לדלקת בדרכי השתן.האם אני יכולה להתחסן לקורונה?

אין מניעה

31/12/2020 | 19:38 | מאת: יוסי

אמא סובלת מאי ספיקת כליות ומתנפח לה הרגליים עד שנהיות קשות ממש וכואבות היא שותה בן 3/4 כדורי פוסיד וזה לא עוזר לה, מה עוד אפשר לעשות היא ממש סובלת.

שלום, נא לברר את הטיפול הקבוע שאמא מקבלת [מכיוון שיש תרופות שעלולות לגרום לנפיחות ברגליים]. דבר נוסף יש להיות במעקב אצל הנפרולוג שלה ולעשות איסוף שתן לחלבון במטרה לתגבר טיפול תרופתי כולל תרופות ללחץ דם ומשתנים. ניתן לפנות שוב עם התרופות הקבועות שאמא מקבלת ונשמח לעזור. בריאות שלמה,

31/12/2020 | 16:26 | מאת: אילנית

שלום ד"ר מחאג'נה, קיבלתי את החיסון הראשון (חב' פייזר). יש לי כבר תור לחיסון השני , אם הוא יהיה של חב' "מודרנה" , הוא מכיל את אותו המרכביב כמו בחיסון של פייזר? כלומר המרכביב בשני החיסונים הוא אותו מרכיב? בתודה ובברכה, אילנית

אשתי סובלת ממחלרה אוטואימונית ומטופלת אחת לחצי שנה / שנה (תדירות משתנה) בקוקטיל תרופתי בשם מפתרה המוכנס בעירוי בתהליך אשפוז חד יוני. אני מבין שהחיסון אינו מזיק, אולם השאלה היא האם החיסון בכלל מועיל, או שהטיפול של אשתי דוחה כל יכולת (אפילו באחוזים בודדים) של בניית נוגדנים לנגיף. לדברי הרופאה של אשתי החיסון הוא "בזבוז", אבל לא ברור לי למה חיסונים אחרים (למשל שפעת) אינם נחשבים "בזבוז" בהיבט זה והאם בכל זאת יש אפשרות שהחיסון יועיל במשהו. הרי המשמעות של הטענה שלא יעיל כלל היא שאשתי תהיה נאלצת להיות ב"ריחוק חברתי" ואולי לחבוש מסיכה כל הזמן (היא מעל גיל 60)

תודה אבל רוצה לשואל האם יגרם נזק אני לא רוצה לתת לה עוד אבל רציתי להירגע אם יגרם נזק שנתנתי פעמיים קצת יותר מהמינון לא השתמשתי הרבה זמן רק שבוע

אין צורך בדאגה, יש להקפיד על שתייה מרובה לילד.

30/12/2020 | 22:51 | מאת: אמא לחוצה

שלום נותנת לבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים תוספת ויטמין סי עם אבץ כבר שבוע כתוב על קופסה מנת הגשה של 5 מ"ל ויטמין סי 100 מ"ג אבץ 10 מ"ג (כאבץ סופלאט) המינון של גיל 1 עד 3 חצי כפית ואני יודעת שחצי כפית היא 2.5 מל במזרק את הבעיה שאני קצת לא שמתי לב שכתוב חצי כפית חשבתי שזה כפית רוב הפעמים נתנתי לה 2.5 אבל כמה פעמים קרה שנתנתי 3 מל או 4 מל במזרק כמה פעמים לא זוכרת כמה אני כל כך נחלצתי שמתי לב שכתוב חצי כפית ולא כפית האם יקרה נזק כל שהו מה עלי לעשות האם לקחת תוספת ויטמין סי בלי אבץ יותר בטוח אני נותנת לה לחיזוק ובמרקחת המליצו עליו קוראים לו זינקי כדי לא לחטוף ויריסם בחורף כל כך נלחצתי שטעיתי

30/12/2020 | 23:29 | מאת: אמא

כלומר זה היום השישי שאני משתמשת רוב הפעמים נתנתי לי 2.5 סיסי אבל קרה שכמה פעמים נתנתי 3 ופעם אחד 4 אני לא אתן מחכה לתשובה שלך

שלום, ממליץ לפנות לרופא ילדים המטפל, ולא לתת תוספים ללא התייעצות עם הרופא המטפל, מכיוון שלתופסים האלה יש גם תופעות לוואי ואם אין צורך אז אין לתת. אינני יודע את הרקע של הילד ולכן לא נוכל להמליץ על מתן תוסף.

30/12/2020 | 07:52 | מאת: תותי

היי בת 43 לאחר הפסקה בנטילת ציפרלקס חזרתי ליטול ) חרדת נהיגה( מתחילת החזרה לתרופה היו עקצוצים בגוף ואזלאחר העלאת מינון ל10 מג החלו תופעות של גרד בגוף וצריבה בכל מיני מקומות ... האם זה יכול להיות מהכדור? בעבר זה לא קרה בדיקות דם תקינות לוקחת חודש ...

שלום, אם כבר השתמשת בתרופה מקודם ולא היה תופעות לוואי או רגישות לתרופה אז אין סיבה שעכשיו יהיה. תופעות שאת מתארת מתאימות לרגישות לתרופה, אבל מכיוון שהשתמשת בתכשיר מקודם אז פחות מתאים. בכל מקרה יש להמשיך בנטילת התכשיר ואם התלונות ממשיכות יש לדווח לרופא המטפל ולשקול לקחת בילירובין ותפקוד כבד.

29/12/2020 | 14:43 | מאת: נעים הליכות

האם משקה אלוורה יכול לסייע בטיפול מעי רגיז? המשקה כול 96% אלוורה ,ממתיק סורביטול,מווסת חומציות -חומצה ציטריתE 330 חוצה אסקורבית E300, נתרן בנזואט,E211, וE211,מסמיך-גומי קסנתאן E415, טוקופרולE$206 מה סיכונים מול תןעלת

שלום, אין מספיק מידע בספרות המקצועית לגבי טיפול באלוורה לטיפול במעי רגיז ולכן לא נוכל להמליץ.

28/12/2020 | 22:33 | מאת: יעל

שלום, האם מיקרופרין יכול לגרום לטנטון? תודה

שלום, כן, לעיתים נדירות עלולה נטילת אספירין לגרום לצפצופים באוזניים. בריאות שלמה,

30/12/2020 | 18:42 | מאת: יעל

תודה רבה לך. יש אולי תרופה חליפית שלא עושה את זה?

28/12/2020 | 19:30 | מאת: דניאל

שלום רב דוקטור מזה חודשים ספורים אני סובל מאלפי פעימות מוקדמות חדריות ביממה. חשדתי בתרופות שאני לוקח לסוכרת וללחץ דם והפסקתי לסירוגין ללא הצלחה. עד שהפסקתי להשתמש במשחה שבנדון ותוך יממה פסקו הפרעות הקצב. ואכן ההפרעות תואמות גם את זמן הטיפול. היתכן שחומר הלידוקאין במשחה גורם להפרעות הקצב? מקדים תודה לתשובתך.

שלום, יש דיווחים על כך בספרות המקצועית אבל בשכיחות נמוכה מאוד ! אבל בכל מקרה אם אכן יש קשר להופעת התופעה סמוך למתן התרופה אז יש לקול הפסקת המתן. בכל מקרה יש לשלול סיבות אחרות לכך. בריאות שלמה,

27/12/2020 | 20:41 | מאת: שירלי

אני סוכרתית עם תרופות מטפורמין ו xigduo xl התחלתי אמיטריפטילין (לדלקת עצבית) האם אני יכולה לקחת לל.ד ramipril?

שלום, אין מניעה. חשוב לציין שהתחלת טיפול ב- RAMIPRIL מחייבת מעקב אחרי תפקוד כלייתי ומלחים בדם בעיקר בתחילת הטיפול(אחרי שבועיים וחודש מתחילת הטיפול) כולל [ BUN, SCR, Na, K] ובהמשך לעקוב לפי צורך.

27/12/2020 | 14:00 | מאת: מני

שלום, מקבל באופן קבוע 1 גרם פנטסה (כדור), ו 3.5 גרם סלזופירין. לאחרונה התחלתי גם אומפרדקס 20 מ''ג ואספירין (קרטיה 100 מ''ג)- שניהם פעם ביומיים. האם מותר לי גם להשתמש מדי פעם בקרם אנטרולין, ובפרוקטוגליבנול קרם? בעיקר אני שואל לגבי שילוב האספירין יחד עם האנטרולין, כי ידוע לי שאנטרולין מרחיב כלי דם. תודה.

שלום, אין מניעה וניתן לקחת ביחד. בריאות שלמה,

24/12/2020 | 06:55 | מאת: אילנית

שלום , בת 83 ריאה. אלרגית ליוד,סולפה ואספירין . מותר לי לקבל את החיסון נגד קורונה ? תודה אילנית

לא אמורה להיות רגישות צולבת עם התרופות שציינת, אבל בכל מקרה נא לעדכן את הצוות המחסן בתחנת החיסון

24/12/2020 | 18:38 | מאת: אילנית

תודה ד"ר מחאג'נה, על תשובתך המהירה . אני לא מבינה למה רופא המשפחה בקופת חולים, לא יכול מסביר את זה כמוך. זה התפקיד שלו ! ושוב תודה רבה לך על תשובתך . בברכה,אילנית

23/12/2020 | 06:30 | מאת: שה

שלום, אני נוטלת 20 מ"ג רסיטל, לאחרונה שמתי לב שאני מזיעה בלילה ופתאום הופך להיות לי ממש קר. האם יש קשר לתרופה? עשיתי לפני חודש בדיקות דם מקיפות והן היו תקינות סך הכל. אני קצת מודאגת כי הבנתי שההזעה יכולה להיקשר למחלות קשות. אשמח למענה. תודה מראש.

שלום, זה לא אמור להיות כתופעת לוואי של הטיפול, במקרה ותסמינים אלו ממשיכים (לא כאירוע חד פעמי) נא לפנות לרופא מטפל.

22/12/2020 | 08:33 | מאת: ס

שלום, יש לי רגישות לאורבנין, פניצלין, אדרנלין - ניתן לי בזמן טיפול שיניים והרגשתי שאני מתעלפת ובנוסף רגישות לארקקוקסיה. בנוסף יש לי כאבים נוירולגיים/נוירופטיים בפנים ובגולגולת שכנראה מוקרנים מעצב שנתפס בצוואר האם אוכל לעשות חיסון עם כל הרגישויות הללו והכאבים הנוירולגיים?

לא אמורה להיות רגישות צולבת עם התרופות שציינת, בכל מקרה נא לעדכן את הצוות המחסן בתחת החיסון לגבי רגישיות אלו

30/12/2020 | 18:42 | מאת: יעל

לגבי פנצילין את צריכה לבדוק את זה עם הרופא שלך...

לאחרונה מרגישה דיכאון האם להעלו את המינון של הסרוקוואל או לקחת פלוטין שהרופאה נתנה לי בזמנו

שלום, לא ניתן להמליץ על שינוי בטיפול התרופתי כל עוד שאנחנו לא מכירים את הרקע הטיפולי שלך. ולכן ההמלצה שיש לפנות לרופאה המטפלת במטרה לערוך שינוי בטיפול במידת הצורך. רפואה שלמה,

16/12/2020 | 12:11 | מאת: ברוך

שלום על אריזה של משחה Antrolin לטיפול בפיסורה כתוב שאחרי הפתיחה הראשונה ניתן להשתמש במשך 30 יום. האם צריך להקפיד על הורעה הזאת? האם אפשר להשתמש במשחה הזאת גם אחרי 30 יום

שלום, יש להשתמש כפי שכתוב, מכיוון שיציבות החומרים מעבר לתקופה זו נפגעת וזה עלול להשפיע על האפקט שמתקבל מהתרופה.

16/12/2020 | 07:50 | מאת: אמא

תודה לך על המענה המקצועי והמהיר לגבי המשך שיחה למינון ויטמין סי האם לא מזיק לכבד וכליות התוספות של ויטמין האם זה בטוח לתת לילדים שלי כל יום לפי מינון המתאים בני 9 ו 11 שתי גומיות של ויטמין ביום ובת 2.3 שלוש סיסי ביום האם בטוח לתת כל יום או לתת יום אחרי יום האם זה לא מזיק להם ? בגלל שלא יחוטפו ויוריסם בקלות יחזק את מערכת החיסונית אשמח לחוות דעת שלך

שלום, שוב חשוב לציין שהעדיפות היא לתוספת ממאוכל ותזונה יומיומית. לתוספים יש תופעות לוואי, ולכן ההמלצה לתוספת מהמזון וכל עוד שהילדים יכולים לשתות ולאכול מזונות עם תכולת של ויטמין סי אז עדיף.

שלום. מודה ך מאד על תשובתך המהירה. היות וכבר התחילו לחסן, אז איך לא ידוע מה המרכיבים של החיסון ? איך אפשר לברר ? ושוב תודה ויום טוב . ALMA

ההרכב ידוע, נבדוק ונעדכן בהמשך. בכל מקרה אם מתכוונת להתחסן היום תוכלי לפנות לתחנות החיסון ויתנו גם מענה. ההרכב כתוב על התווית של החיסון ובעלון שמגיע איתו.

14/12/2020 | 05:59 | מאת: סיגל

האם טיפול בפרדניזון במשך כחודש ובמקביל טיפול בדאודרט להקטנת הערמונית (מזה שנים רבות), יכול לגרום לעלייה ב psa?

שלום, יש לפנות לאורולוג לגבי עלייה ב- PSA כי דווקא צפויה ירידה ב- PSA תחת הטיפול. אבל יש לציין שלדוגמה יש תרופות שמעלות ערך PSA כגון סטטינים, משככי כאבים כמו נירופן, וגם סטרואידים (מדווח בספרות על טיפול ב- BETAMETHASONE). Dutasteride reduces prostate specific antigen (PSA) by ~50% within 3 to 6 months of use. Addition of tamsulosin did not effect changes in PSA; changes expected are similar to dutasteride monotherapy. If following serial PSAs, re-establish a new baseline ≥3 months after treatment initiation; monitor PSA periodically thereafter. If interpreting an isolated PSA value in a patient treated for ≥3 months, then double the PSA value for comparison to a normal PSA value in an untreated man. PSA increases while on dutasteride should be considered suspicious; obtain serial PSA measurements and evaluate (Andriole 2006). Patients on a 5-ARI with any increase in PSA levels, even if within normal limits, should be evaluated; may indicate presence of prostate cancer

13/12/2020 | 23:09 | מאת: ענת

האם יש מניעה לאכול ולשתות מוצרי חלב בסמוך לנטילת אנטיביוטיקה מסוג צפוויט פורטה?

אין מניעה

13/12/2020 | 20:11 | מאת: רונית

שלום לאימא שלי יש מד לחץ דם מזה שנים היא רוצה לקנות חדש היא צריכה מרשם מרופא משפחה או שהיא יכולה לקנות באופן פרטי?

לא

14/12/2020 | 13:52 | מאת: רונית

לא הבנתי את התשובה היא לא יכולה לקנות באופן פרטי?

13/12/2020 | 14:01 | מאת: ALMA

שאלתי לגבי מרכיב החיסון נגד קורונה אני אלרגית ליוד אספירין וסולפה. אחד המרכיבים כלול בתרכיב של החיסון ? תודה ALMA

נתייחס בהמשך

שלום , אני אלרגית ל יוד אפירין וסולפה. רציתי לדעת אם אחד המרכיבים האלה כלול בתרכיב של החיסון נגד קורונה. אני בת 83 בריאה ולוקחת רק כדורים נגד לחץ דם . האם עלי לעשות בדיקת קורונה לפני החיסון? בתודה ALMA

שלום, ברגע שיתחיל גל החיסונים נשמח לתת תשובה שנראה את ההרכב של החומרים הלא פעילים.

14/12/2020 | 09:41 | מאת: יוסי

בוקר טוב, כבר מחסנים בעולם נגד קורונה, אז איך אפשר לברר מה המרכיב של החיסון ? איזה חומרים פעילום בו ? תודה. יוסי

13/12/2020 | 10:34 | מאת: אמא מודאגת

שלום אחרי יומיים של גירוד בטוסיק בלילה וסבל לבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים גילנו שיש לה תולעים הרופא נתן לנו ורמוקס מנה של 5 מ"ל ואחרי שבועיים עוד מנה ואמר לי אם מרגישה שעדיין יש לתת לה עוד מנה אחר שבועיים מהמנה השנייה וגם לקחת כל בני המשפחה שבבית מנה אחד של 5 אשמח לחוות דעת שלך האם לתת לבת שסובלת עוד מנה שלישית אחרע השניה תודה

שלום, כן זה אפשרי לחזור על הטיפול כל שבועיים במקרה ואין הטבה

13/12/2020 | 09:52 | מאת: זיוה

האם האנטיביוטיקה הזו מתאימה לדלקת גרון?

כן

12/12/2020 | 15:23 | מאת: אבי

שלום רב ,אני רואה אזהרות קשות לגבו איבופן וניגזרותיו לגבי מבוגרים בגיל השלישי.אני בן 63 האם הכדור הזה באמת כ"כ מסוכן עד כדי שבנטילה של כדור 1 כל כמה ימים אני מסתכן בכל מה שרשום ?דימומים , ניקוב המעי שבץ מוחי וכד'?אני אדם בריא ועם מעט לחץ דם גבוה. תודה.

12/12/2020 | 15:35 | מאת: אבי

נ.ב הכדור הזה דרוש לי לשם כאבי שלד ושרירים ועמוד שידרה וכד' ומסייע די טוב! .אם אכן מסוכן עבורי ,אודה על המלצה על תחליף יעיל שיעשה את העבודה .תודה .

שלום, טיפול בתרופה זו כן מלווה בתופעות לוואי שלפעמים קשות כולל בעיקר פגיעה כלייתית, עלייה בלחץ דם, וכיב קיבה. ולכן ההמלצה שבגיל שלך להימנע ככל האפשר משימוש בתכשיר זה. יש לדון העם הרופא המטפל לגבי חלופה לטיפול בכאב כולל טרמדול או זלדיאר, ואם מדובר בדלקת אז לשקול תחליף סטרואידלי. במקרה ואין ברירה ויש להמשיך עם הטיול אז יש להקפיד על שתיית מים בכמות מספקת, ואם חל שינוי בלחצי הדם או הרגלי יציאות או מתן שתן יש לפנות לרופא המטפל. בריאות שלמה,

11/12/2020 | 10:45 | מאת: אמא

שלום בתי בת שנתיים ושלושה חודשים שוקלת 12 קילו קניתי סירופ ויטמין c של חברת הדס בגלל שהיא חוטפת בקלות וירוסים ובגלל כל מחלות החורף אז כתוב על קופסה שמגיל שלוש כפית מכילה 5 מ"ל שמכילה 300 מ"ג הרוקח אמר לי לתת לה 3 מ"ל האם מינון בסדר נתנתי לה כבר יומיים אבל רציתי לוודא ממך שזה מינון מתאים והאם ויטמינים גורמות לפגיעה בכליות או כבד אשמח לתשובה

שלום, תסתכלי בבקשה ביעוץ קודם. כן זה בטווח המינונים שציינתי. בריאות שלמה,

10/12/2020 | 11:47 | מאת: מיכל

בין רזין ללוסטרל?

שלום, זה לא משנה הזמן, הכוונה שתוך כדי הטיפול יש לעקוב אחרי הסימנים שהזכרתי ביעוץ הקודם. ההפרדה בזמנים לא תתגבר על הבעייתיות.