פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9244 הודעות
8354 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

02/02/2021 | 20:23 | מאת: מאיה

האם ניתן לקחת כדורי זינט בסמוך לאכילת/שתיית מוצרי חלב?

אין מניעה

02/02/2021 | 12:31 | מאת: מיקי

שלום רב .אני מטופל בכדורים 1.סימוביל.2.אספירין 3.נורמלול .4 מדבקות בוטרנס השאלה בעיקר לגבי הבוטרנס האם מותר לשתות כוס יין אדום .פעם ביום כוס קטנה .אשמח לתשובה תודה

שלום, עקרונית אין מניעה, אבל יש לשים לב למצב ההכרה ואפקט של ישנוניות יתר.

02/02/2021 | 08:19 | מאת: סיון

שלום רב, אני בת 30 סובלת בשנים האחרונות ממעי רגיז , כאבי בטן עיוותיים ושילשולים. אחת לכמה ימים לוקחת סטופיט. סובלת לאחרונה המון מגזים ונפיחות בבטן, מפריע לי מאוד מאוד בשגרת החיים , יש כדור או משהו שניתן לקחת להקלה בגזים? לוקחת אומפרדקס לא עוזר לי . יש לכם מה לתת לי עצה? קשה לי מאוד והרופאים לא מתייחסים לזה ממש

שלום, אנציפלמד כל טוב,

02/02/2021 | 08:40 | מאת: סיון

תודה על המענה המהיר!! היות ואני סובלת גם משלשולים בתדירות גבוהה , זה לא אמור להגביר את זה?

01/02/2021 | 14:59 | מאת: מאיה

במידה ושתיתי 4 לגימות של יין, הטם מסוכן לקחת סדורל בסמוך? האם יש להמתין פרק זמן מסויים בין השניים? תודה

אין בעיה, אבל עדיף להפריד מתן

01/02/2021 | 14:56 | מאת: אסי

שלום רב אני סובלת מכאבי ראש בשלושה חודשים האחרונים אני עם סכרת והרופא נתנה לי כדור אלטרולט 10 מיליגרם הייתי מעוניינת לקחת 5 מיליגרם האם ניתן לחצות את הכדור אני מאוד חוששת מתופעות לוואי האם זה בסדר להתחיל 5 מיליגרם לאט לעבור לעשר אולי אפשר להישאר רק על חמש מיליגרם וזה גם יעזור לכאבי הראש ?

שלום, לפי העלון אין לחצות את הכדור. בכל מקרה ניתן להתחיל עם מינון של 10 מ"ג [לא נחשב למינון גבוה ואין לך ממה לדאוג]. חשוב ליטול את הכדור בלילה לפני השינה. בריאות שלמה,

31/01/2021 | 19:23 | מאת: אורח

מה יותר יעיל להורדת חום גבוה אופולגין או אקמול?

שלום, שניהם טובים להורדת חום. יש לנסות אופטלגין בטיפות במקרה ואין רגישות לתרופה. בריאות שלמה,

31/01/2021 | 15:09 | מאת: בתיה

שלום רב, 3 חודשים לאחר ניתוח גב זעיר פולשני שלא צלח. צורכת משככי כאבים. אופטלגין ואקמול לא מועילים. לאחרונה אני מסתדרת עם המינון הבא: נוטלת כדור אחד פרקוסט 5 לפני השינה, בערך בחצות, בהמשך לפנות בוקר (לפחות 5-6 שעות רווח מהפרקוסט) נוטלת 10 טיפות טרמדקס. שאלתי: האם אני יכולה להמשיך במתכונת זו לטווח ארוך עד שיוחלט כיצד מתקדמים עם תוצאות הניתוח? יש לציין שכבר זמן רב אני נוטלת גם חצי כדור לוריוואן מדי יום השכם בבוקר. אגב, בטרמדקס אני במגמת ירידה במטרה לחדול ממנו לחלוטין. לפני כן נטלתי זאלדיאר אחד וכעת כאמור רק 10 טיפות טרמדקס. תודה וברכה חמה בתיה

שלום בתיה, אין מניעה להמשך טיפול במשטר טיפול שציינת. רק יש לשים לב שטיפול בטרמדקס עלול לגרום לישנוניות, ולכן מומלץ ליטול בלילה [שוב במקרה ואת מרגישה שיש ישנוניות], ואז פרקוסט להעביר לבוקר. בקשר לוריוואן אין מניעה ליטול. אבל יש לשים לב שמהשילוב הנ"ל עלול לגרום לישנוניות ולכן יש להיזהר בזמן ביצוע פעולות שמצריכות ריכוז [כגון נהיגה או שימוש בכלים אחרים]. בריאות שלמה וכל טוב,

30/01/2021 | 20:33 | מאת: ליליאן

האם קיימת התנגשות או סיכון בנטילה קבועה של אטנט (גיל 38) לבין חיסון קורונה?

שלום, אין מניעה

שלום רב, אני בת 33 סובלת מ ptsd וגם מטופלת כבר זמן מה בשני משאפים של רלבר ואטרובנט בגלל אלרגיה אסמתית כרונית לאחרונה הפסקתי והתחלתי לקחת קלונקס שעוזר מאוד להתקפי חרדה ורוצה לחזור שוב גם עם המשאפים האם החיבור ביניהם הוא מותר מבחינת שילוב תרופות? תודה

שלום נעמה, אין מניעה. כל טוב,

שלום , אני מנסה להיכנס להיריון ונמצאת שבוע לפני בדיקת בטא. במקביל גיליתי שיש לי כלמידיה והרופאה רשמה אזניל 250 כפול 4 ביום אחד. בנוסף בעוד שבוע וקצת יש לי חיסון קורונה ראשון (במידה והבטא תצא שלילי) האם יש מניעה לנטול אזניל בשלב כה מוקדם להיריון אם יש היריון? לגבי החיסון, לא מסוכן להתחסן שבוע לאחר האנטיביוטיקה הזאת?

שלום, מבחינת משטר המתן הינו נכון - יש ליטול 1 גרם [ארבעה כדורים של 250 מ"ג בבת אחת]. לגבי אזניל - מקובל ואין מניעה ליטול לאורך כל שלבי ההריון. לגבי החיסון - אין מניעה לפי המידע שיש כעת ליטול עם אזניל. לגבי חיסון בטרימסטר הראשון - אשמח אם תוכלי להתייעץ עם הרופאת נשים שלך לגבי חיסון בטרימסטר הראשון, מכיוון שלפי נייר עמדה שפורסם לאחרונה ההמלצה להתחסן בטרימסטר השני והשלישי מכיוון שבטרימסטר הראשון הסיכוי להפלות ודימומים [ללא קשר לחיסון] הינו יותר גבוה. מצד שני יש טרטולוגים שממליצים להתחסן לאורך כל שלבי ההריון. בריאות שלמה, ובשורות טובות

30/01/2021 | 06:16 | מאת: דנה

שלום יש תרסיס לאף שנקרא סינוסין של אלטמן אפשר להשיג את זה בבית מרקחת? יכול לעזור לנזלת אלרגית?

נא לפנות לרשת פארמה או לבית מרקחת

29/01/2021 | 16:10 | מאת: צליל

האם עדיף ליטול אמלו שעשוי מאמולדיפין מלאט או עדיף אמלודיפין שמופיע כבזילייט? והאם ניתן לקחת סטטור במקביל לאמלו? בעלון של אמלו כתוב שתרופות מקב' סטטינים מעלות את רמת הסטטינים בדם אם הן בשילוב עם אמלו.

אין העדפה מיוחדת לכל אחד מהתכשירים. לגבי אינטראקציה עם סטטינים - ההנחיה הזו תקיפה עם SIMVASTATIN ולא עם CRESTOR, ולכן אין מניעה ליטול ביחד.

29/01/2021 | 15:37 | מאת: מעין

קיבלתי זריקת מטוטקרסט mtx 100מג , חד פעמי, לאור הריון מחוץ לרחם קראתיי באינטרנט שאסור לקחת חומצה פולית אך הרופאים לא אמרו לי כלום. רציתי לדעת האם ישנה בעיה לקחת מולטי ויטמין? חומצה פולית או כל ויטמינים או חלבונים אחרים? אני חודש אחרי הזריקה.

אם העניין של ההריון החוץ רחמי כבר איננו, אז אין מניעה לקחת. ההנחיה בחלק ממקורות המידע בספרות שכן יש לקחת חומצה פולית אבל לא באותו יום שנוטלים MTX - במקרה שלך לא מדובר במתן כרוני ולכן אין מניעה.

28/01/2021 | 18:45 | מאת: עליזה

בת 75 לאחרונה נטלתי במשך 16 יום אנטיביוטיקה חזקה 3000 מ"ג ליום עקב דלקת תוספתן . נאמר לי שלאחר מכן לקחת כדורי פרוביוטיקה ביו 25 שאלתי כמה זמן מקובל לקחת כדורים אלו .

אין לנו מידע בספרות המקצועית אשר תומך במתן פרוביוטיקה עם אנטיביוטיקה. המידע הדל בספרות לא מאפשר לנו להמליץ על מתן של פרוביוטיקה.

28/01/2021 | 16:09 | מאת: דן

כמה זמן אפשרי ומומלץ לעצור כדור כמו קרבדקסון בשביל לעשות בדיקות דם לראות אם הוא מעלה תפקוד כבד האם יומיים מספיק לעצור בשביל לראות אם קיים שינוי או יותר תודה

מה אמר שצריך להפסיק טיפול בקרבדקסון ?! נא לפנות לרופא המטפל במטרה לבדוק תפקוד כבדי בבסיס ולשלול סיבות אחרות לעלייה באנזימי כבד במידה ויש עלייה. מאוד חשוב להיזהר מהפסקה של קרבדקסון מכיוון שאסור להפסיק בבת אחת !!! הפסקה בבת אחת עלולה לגרום לעלייה חדה בדופק ולחץ דם, ולכן לא מובן לנו מאיפה ההמלצה הזו שיש להפסיק את הטיפול לבדיקת דם !

28/01/2021 | 15:02 | מאת: אורח

האם ניתן לקחת קרדילוק אחרי חיסון קורונה? והאם חיסון קורונה עלול לעורר פעימות מוקדמות?

אין מניעה

28/01/2021 | 13:19 | מאת: אילנה

איפה להשיג את התרופה tamoxifen 20 mg?"

שלום, נא לפנות לקופת חולים או רשתות פארמה- הפורום לא עוסק בשאלה. כל טוב,

27/01/2021 | 22:28 | מאת: אלי

היי התחלתי ליטול היום איטרנול בגלל פטריה שהופיע לי בגב.  אני אמור להתחסן לקורונה בעוד יומיים (מנה ראשונה) וזה כאמור חופף לזמן נטילת התרופה. האם זה בסדר להתחסן בזמן נטילת תרופה זו? תודה רבה,  אלי.

שלום, אין מניעה בריאות שלמה

27/01/2021 | 19:18 | מאת: אורח

איזה כדור שינה הכי מתאים לטיסה של 12-15 שעות? והאם יש כדור שהוא גם מרדים וגם מרגיע שניתן לקחת בטיסה?

שלום, tonight

27/01/2021 | 15:14 | מאת: דן

האם מותר לקחת ויטמין די לאנשים עם כבד שומני והצטלקות .ואם זה לא מפריע אם נוטלים אבילק שתיה בסמוך

אבילק עלול להפחית ספיגה של ויטמין D. אין מניעה חד משמעית לנטילת ויטמין ד בחולי שחמת כבד [אבל לא בגישה של שתיה של בקבוק שלם] - ניתן ליטול תוך מעקב אחרי תפקוד ואנזימי כבד.

26/01/2021 | 21:20 | מאת: עדי

שלום שלשום התחסנתי לקורונה. האחות לקחה מזרק חדש והכניסה לתוך בקבוקון שהיה פתוח ושאבה את הנוזל. ומיד הזריקה לי אותו..בלי לטפוח על המזרק על מנת להוציא אויר או בועות מה מטרת הטפיחה? להוציא אויר ובועות כדי לוודא שיש נוזל במידה מספיקה או שבזמן ההזרקה זה מסוכן להזריק אויר? אני לחוצה מאד שחלילה זה יכול לגרום לנזק.. העובדה שהוזרק לי אויר/בועות בעת מתן החיסון תודה

כאן מדובר בהזרקה תת עורית ולא לתוך הוריד ולכן אין דאגה.

26/01/2021 | 15:48 | מאת: ענת

שלום את התרסיס לאף אבאמיס ניתן לקנות רק דרך כללית מושלם רק? אם אין לי כרטיס מושלם אני יכולה לקנות בפרטי? אני אמורה להישתמש לתקופה ארוכה

הפורום לא עוסק בשאלתך. נא לפנות לקופה.

25/01/2021 | 00:16 | מאת: מורן

שלום, האם יש סיכון לקחת ורמוקס בזמן שנוטלים רואקוטן? תודה רבה

שלום, אין מניעה, כל טוב,

24/01/2021 | 13:59 | מאת: ג'ודי

האם אפשר לקחת ליפיטור 20 מ"ג כאשר לוקחים איקקור 40 מ"ג,האם יש תגובות תרופתיות ביניהם? תודה מראש על התשובה.

שלום, שאלה טובה, עיקרונית ניתן לשלב ביחד, אבל עדיף להימנע ולשקול חלופה אחרת במקום ליפטור [ניתן להחליף ליפטור לקריסטור במינון אקוולנטי]. טיפול באיקקור עלול לעכב מטבוליזם של של ליפטור ולהעלות את הסיכון לתופעות לוואי מליפטור [וההפוך גם אפשרי - שליפטור מעכב מטבוליזם של איקקור ולכן נראה יותר אפקט מאיקקור]. ולכן אין מניעה להמשיך עם השילוב אבל לעקוב אחרי תופעות לוואי. אפשרות אחרת להמיר טיפול מ- LIPTOR ל- CRESTOR במינון אקוולנטי - כלומר אם אתה נטול LIPITOR במינון 40 מ"ג אז זה שווה ל- CRESTOR במינון 20 מ"ג, ואם אתה נוטל LIPITOR במינון 20 מ"ג, אז זה שווה ל- 10 מ"ג של CRESTOR. בברכה,

23/01/2021 | 21:04 | מאת: ט

שלום, אינני מסתדרת עם ssri ולא מעוניינת לנסות עוד (ניסיתי הרבה במשך השנים) . סובלת בין היתר מחרדה ולחץ. שמעתי מהרופאה על סורבון אך קראתי שעלולה להיות תופעת לוואי של אי שקט. האם התרופה מרגיעה או להיפך? אני לוקחת sos תרופות מרגיעות אך זקוקה למשהו קבוע ולא ממכר שירגיע לחץ חרדה עצבים. נמנעת הרבה פעמים מהsos כי הן מרדימות ומפריעות לתפקוד. לא מעוניינת בתרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך להרגעה. אשמח לשמוע על סורבון ואם יש עוד משהו שעשוי לסייע. (קנאביס? ) תודה

שלום, לגבי סורבון אכן מדובר בתרופה נוגדת חרדה. היתרון שלה שאינה גורמת לעלייה במשקל, פגיעה בתפקוד המיני, או הפרעות שינה משמעותיות, לעומת כך היא פחות יעילה מ- SSRI לטיפול בהפרעות חרדה. לגבי האי שקט - בד"כ ברוב התרופות שעובדות על מערכת העצבים המרכזית יתכן ויהיה תופעה לוואי כזו, אבל לא בהכרח ואם כן אז באחוזים נמוכים. ניתן לנסות ובמקרה ויש תופעת לוואי ניתן להפסיק ללא דאגה. רק יש ליידע את הרופא המטפל שהתרופה גם משפיעה על סרטונין, ולכן יש לבדוק טוב את השילוב עם התרופות הקבועות שלך [במיוחד עם SSRI] מכיוון שיש חשש לאפקט סרטונרגי - שוב אין מניעה אבל מחייב מעקב. בריאות שלמה,

23/01/2021 | 17:00 | מאת: יפית

שלום רב מה ההבדל בין קולדקס טבע קולד לסינופד בהתקררות ועם נזלת אלרגית. מה יעיל יותר? תודה

שלום, ניתן לעיין באתר של כללית ולראות את ההרכב של קולדקס קולד : 1. פנילאפרין - תרופה סימפטומימטית (המגרה את מערכת העצבים הסימפתטית) המקילה על הגודש באף ובאוזניים ומרחיבה את הסימפונות). 2. כלורפנירמין - תרופה אנטי־היסטמינית מדור ישן המונעת עיטוש, נזלת, גרד ועיניים דומעות. 3. פרצטמול - לשיכוך כאבים ולהורדת חום. 4. קפאין - למניעת תופעות טשטוש שעלולות להיגרם מהחומר האנטי־היסטמיני כלורפנירמין. לעומת כך סינופיד הינה תרופה אשר רק מפחיתה גודש ע"י כיווץ כל דם - כלומר רק עובדת על המערכת הסימפטיתית.

23/01/2021 | 15:57 | מאת: נורית

שלום,אודה לך אם תוכל להדריך.אילו התרופות שאני לוקחת: בוקר-נורמיטן ערב-בדכ לפני שינה-קומדין,ליפיטור,סידן!! יש לי גם פלאקווני וכדורי ברזל-שאני לא מצליחה לשלב במשך היום. מתי כדאי לקחת במשך היום,האם יחד,בשר?חלב?אפשר יחד?יהיה לי פשוט יותר. תודה רבה. נורית

שלום, צורת הנטילה נכונה ולא בעייתית. ברזל ניתן ליטול בבוקר או בצהריים -אבל חשוב להפריד ממוצרי חלב מכיוון שהספיגה עלולה להיפגע.

24/01/2021 | 13:16 | מאת: נורית

תודה. ופלאנקויל בצהריחם ,עם אוכל?

23/01/2021 | 13:43 | מאת: גלית

האם יש ץרופות המחלישות את השפעת החיסון? לדוגמא, שתיתי מוסקול לאחר החיסון. האם יכול לפגוע ביעילות?

בשלב הזה עדיין אין לנו מידע מספיק, אבל לא אמורה להיות בעיה.

21/01/2021 | 10:14 | מאת: ד.מ

שלום רב, ביתי קיבלה 2 כדורים של פלוקנול 150 לפטריה בנרתיק כיצד לקחת אותם? יום אחרי יום או אחרת? תודה

שלום, Complicated or severe: Oral: 150 mg every 72 hours for 2 or 3 doses

21/01/2021 | 05:24 | מאת: רועי

האם לקחתי סבוטקס וזה לא עוזר לי אני רוצה לחזור לפנטניל ועבר 12 שעות מהשימוש בסבוטקס האם יש בעיה של אינטרקציה שלילית

שלום, זמן מחצית חיים של סבוטקס הינו 24-42 שעות. ולכן עדיין האפקט נמשך. מצב שני אם אנחנו מדברים על פנטניל במדבקות אז לוקח בערך 12-24 שעות עד להתחלת אפקט, ולכן ניתן להתחיל עם פנטניל אחרי 12 שעות מסבוטקס.

שלום סובלת מעצירות קשה לוקחת נורמלקס האם יתכן שהוא גורם לגזים אינסופיים בריח רע? כמו כן נותן צואה צהובה שצפה ובגודל של 10 סמ בקבוצות ולא יציאה אחת רכה בצבע חום או שענין הצבע מראהעל בעיות בכבד בכיס המרה ? זה לא שלשול זה מרקם רך מתפצל בצבע צהוב וצף לא שוקע

המצב שמתואר מצריך בירור דרך רופא מטפל, כולל ספירת דם, מעקב אחרי אנזימי כבד, וגם לשלול זיהומים במערכת העיכול כגון CDI. ולכן נא לפנות לרופא המטפל.

20/01/2021 | 09:16 | מאת: שרון

מה ההבדל בבקשה בין בודזון גרגירים לבין כדור? מלבד נוחות השימוש האם התרופה מתפרקת במקומות שונים. שואלת כי אננ מקבלת את התרופה בודזון בגרגירים ורוצה להחליף

שלום, צורת מתן של גרגירים נספגת בצורה יותר מהירה לעומת כדורים, אבל בסופו של דבר לא מדובר בהבדל משמעותי באפקט שמתקבל בסופו של דבר.

20/01/2021 | 08:28 | מאת: יוליה

שלום רב.איך יורדים נכון ממינון קבוע של 40 מג ליום? מהם מרווחי הזמן והמינונים עד להפסקה מוחלטת. תודה

שלום, אין צורך לרדת במינון באופן הדרגתי אם משך הטיפול לא ממושך ! אם משך הטיפול היה ממושך, אין הנחיות מיוחדות לגמילה מהתרופה, אלא ההנחיה הינה לרדת במינון באופן הדרגתי ממינון 40 מ"ג ל- 20 מ"ג ולאחר מכן 10 מ"ג עד להפסקה ובהתאם לתגובה.

19/01/2021 | 16:45 | מאת: שרון

היי, אני צריכה ליטול 9 מג בודזון. כתוב בבוקר חצי שעה לפני האוכל. האם זה אומר שאסור לשתות כלום לפני ואחרי חצי שעה? הכוונה לקפה ואולי משהו קטן כי מאוד קשה לי להתעורר ולא לשתות ולאכול כלום כל יום אני ממש מתעוררת רעבה. מה בעצם הסיבה שעל קיבה ריקה.

שלום, המטרה מנטילת על קיבה ריקה הינה להבטיח ספיגת התרופה ממערכת העיכול אל הדם ללא הפרעה ע"י מזון או מאכלים נוספים. אכן יש ליטול את התרופה בבוקר על קיבה ריקה ואחרי חצי שעה ניתן לאכול. חשוב להפריד מכל סוגי המזון. בריאות שלמה,

19/01/2021 | 07:38 | מאת: הלן

בוקר טוב, אמא שלי סיעודית ולוקחת הרבה תרופות. סידן בדם נמוך ולא עוזרים 4 כדורי סידן ביום. מבינה שזה שייך לאיזה שתרופה שלא נותנת ספיגה. האם אפונוטין יכול לעשות תופעה הזאות או איזה תרופות בדרך כלל לא נותנות ספיגה לסידן. תודה

שלום, רמת סידן בדם מושפעת מרמת אלבומין נמוכה, ולכן לא מסתכלים רק על ערך של סידן לבד אלא מתכננים את הרמה לפי רמת אלבומין בדם, כלומר אם רמת האלבומין נמוכה זה יגרום לסידן להיות נמוך, ואם אלבומין יעלה אז סידן יעלה. ולכן מקווה שההיפוקלצמיה אכן אמיתית ולא כתוצאה מאלבומין נמוך, ולכן נא ליידע את הרופא המטפל לעשות את החישוב הנכון במטרה לקבוע האם אכן יש היפוקלציה. בקשר ל- אפונוטין - בד"כ ההמלצה שלנו שחולים תחת טיפול כרוני בתרופה אמורים לשעות מבחן לצפיפות עצם ולפי זה לשקו תוספת של סידן מכיוון שהתרופה עלולה להשפיע על צפיפות העצם. בריאות שלמה,

האם מותר לשלב בין טיפול לויואנס לכדורים נגד כאבי מחזור כגון נורופן אופטלגין?

שלום, אין מניעה, כל טוב,

19/01/2021 | 02:53 | מאת: שמרית

נוטלת אלטרולט כשנתים במינון של 25 מג עבור כאבי ראש כרונים. האם אפשרי להתחסן לקורונה גם כשנוטלים את התרופה הזו? או שיש צורך לא להשתמש בה קודם לאיזה תקופת צינון? תודה

שלום, לא אמורה להיות מניעה להתחסן. בריאות שלמה,

18/01/2021 | 19:50 | מאת: טל

שלום רב, אכלתי כמות גדולה של חטיף מסוג אפונת ווסאבי ואז הבנתי שיש בו שורש חזרת/ שורש ווסאבי (תלוי בחברה המייצרת), שאני מבינה שיש להם כל מיני תכונות אנטי חיידקיות/ אנטי ויראליות/ מחדשות את זרימת הדם וכדומה. האם הם יכולים לפגוע ביעילות החיסון נגד קורונה שאני עתידה לקבל מחר בבוקר? תוך כמה זמן הם מתעכלים? תודה.

לא אמורה להיות השפעה ! נא לשים לב שאין לנו מספיק מידע לגבי יחסי הגומלין של החיסון עם תרופות /מאכלים.

18/01/2021 | 15:34 | מאת: שושי

שלום אימי מטופלת בברקסין לאחר ניתוח ברך האם יכולה לקבל חיסון קורונה (מנה שנייה) מנה ראשונה קיבלה שבוע לפני שהחלה טיפול בברקסין תודה רבה

שלום, אין מניעה בריאות שלמה

18/01/2021 | 15:12 | מאת: ליסה

שלום בהמשך לשאלה ששאלתי אלרין זה כמו אוטריווין עושה את אותו הפעולה? שמעתי מרופאים שאסור להישתמש באוטריווין להרבה זמן כי זה פוגע ברירית האף גם אלרין זה כך? או שבטוח לשימוש לתקופה ממושכת?

שלום, אכן שימוש כרוני באלרין עלול לגרום לכיווץ של כלי הדם באף ולהזיק למבנה של רירית האף. בעוד ששימוש כרוני עלול לפגוע ביעילות הטיפול ולגרום להחרפת הנזלת. אלרין ואוטריווין עם אותו מנגנון פעולה

18/01/2021 | 11:27 | מאת: אמא

שלום נותנת לתינוקת שלי בת שנתיים וארבעה חודשיים תוספת ויטמין סי בהמלצה רופא ילדים שלה כהגנה וחיזוק בחורף קניתי של הדס עם פקעות ורדים כתוב על קופסה גיל 3 עד 6 כפית ביום שהיא 5 מל אחד( מכילה 300 מג ) אני נותנת לה חצי מהימנון כלומר 2.5 מל ואפילו רק 2 מל כאילו מינון לגיל שנה וחצי אבל לפעמים אני מרגישה כאשר נותנת לה הסירופ עם האוכל הקקי הופך לרך לא שלשול אבל רך כזה וזה רא כאשר היא עושה קקי כאילו אין לה יציאות מיותרת האם זה מהסירופ האם צריך להפחית מינון ?או להחליף חברה הסירופ נראה לי קצת שומני

שלום, כל עוד שלא מודבר בשלשול אז אין דאגה, במקרה ואכן מדובר בשלשול יש להפסיק את התכשיר.

18/01/2021 | 03:03 | מאת: שי

שלום רב!!! אני לוקח תרופה בשם פאקסט וגלוקומין לסוכרת האם מותר לי לשלב את הפאקסט עם ריטלין\אטנט ? האם מותר לשלב פאקסט עם תוסף אומגה 3 \ פופטידיל סרין\ אקטיב בריין?

שלום, אין מניעה לשילוב פאקסט עם גלוקומיון , רק יש לעקוב אחרי מדידות סוכר ובמיוחד ערכי סוכר נמוכים. אין מניעה לשילוב פקסט עם ריטלין, רק יש לשים לב שהשילוב עלול להעלות אפקט סרטונרגי של פאקסט אשר כולל רעד, עלייה בחום הגוף ועוד, שוב אין בעיה עם השילוב אבל יש לשים לב אם מתפתחות תופעות לא רגילות כפי שציינתי .. Monitor for signs and symptoms of serotonin syndrome/serotonin toxicity (eg, hyperreflexia, clonus, hyperthermia, diaphoresis, tremor, autonomic instability, mental status changes)

15/01/2021 | 21:59 | מאת: ליסה

שלום יש תרסיס לאף או בטיפות טבעי ללא סטרואידים ואנטיהסטמים לטיפול בנזלת אלרגית ולהקלה בנשימה שאפשר להשיג בבית מרקחת?

שלום, Alrin

15/01/2021 | 20:29 | מאת: י פית

שלום רב א מה ההבדל בין סילרג׳י לסינופד בטיפול בנזלת אלרגית?

ראה יעוץ קודם

15/01/2021 | 20:26 | מאת: יפית

שלום מה ההבדל בין זילרג׳י לסינופד בטיפול בנזלת אלרגית? תודה

שלום, סינופיד הינה תרופה להפחתת גודש ע"י כיווץ כלי דם באף ובכך מפחיתה את הנזלת [ולכן יש לשים לב שהתרופה גורמת לכיווץ כלי דם ולכן עלולה להעלות לחצי דם]. לעומת כך, טיפול בזלרג'י הניו טיפול אנטי-היסטמין [המרכיב ההסטמיני בגוף הינו מתווך של ארגיה] ולכן התרופה מטפלת ומונעת אפקט זה. בריאות שלמה,

14/01/2021 | 05:32 | מאת: רואי

שלום לכם, רציתי לשאול אם חומצה אוסנית משמשת כיום כמרכיב בתרופות /משחות חיצוניות לעצירת דימום או בתרופות אחרות שאתם יודעים ?

שלום, אנחנו פחות עוסקים במוצרי טבע ותוספים, ולכן מומלץ לפנות לחניות טבע לקבלת יעוץ.

13/01/2021 | 22:49 | מאת: אביב

בני החל טיפול בפריזמה במינון של חצי כדור ליום בגלל או סי די , הוא נוטל חצי כדור כבר שבוע ןביומיים האחרונים יש לו יובש קיצוני אדום ושורף על כף היד . אני חושדת שזה מהפריזמה ורוצה להפסיק אך לא יודעת אם אני צריכה להפסיק לו בהדרגה כיוון שהוא נוטל רק שבוע ומינון נמוך או שאפשר פשוט להפסיק לאחר זמן קצר כזה? תודה רבה

שלום, יש לפנות לרופא במטפל במטרה לשלול אם אכן מדובר ברגישות שנובעת מהטיפול. לגבי הפסקה, שבוע ימים זאת לא תקופה ממושכת שמחייבת הפסקה בהדרגה, יש לציין שלפרזמה יש חומרי פירוק שיש להם פעילות פרמקולוגית דומה לפריזמה שנמשכת מספר ימים בתוך הגוף אפילו אחרי הפסקת הטיפול, ולכן מהבחינה הזו אין דאגה. בריאות שלמה,

13/01/2021 | 06:14 | מאת: רותי

שלום קניתי תרסיס לאף אלגרו במרשם של רופא עקב אלרגיה השתמשתי במשך שבועיים והייתה הקלה במצב עכשיו מרגישה קצת צורך לחזור שוב לתרסיס אבל זה כבר יושב אצלי חודש וחצי במדף האם אני יכולה להשתמש בו שוב? או שאני צריכה לקנות תרסיס חדש ?למרות שתאריך התפוגה עדיין בסדר גמור

שלום, יש להשתמש בתכשיר עד תאריך התפוגה שלו.

12/01/2021 | 21:38 | מאת: אנונימי

היי, התחלתי לקחת טרבינאפין לפטרת ציפורניים למשך 4 חודשים בטבליות כל יום. רציתי לדעת אם אפשר לשלב מולטי ויטמין של צנטרום שאני לוקח באופן יום יומי.

אין מניעה

12/01/2021 | 18:25 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, סוכרת וי.ל.ד מאוזנים היטב. לל.ד נוטל וקטור 80 ולרקפרס 20. בעקבות ירידה במשקל קיימת ירידה בלחץ הדם ואני מתכוון לבקש מהרופא הפחתת התרופות. האם לדעתך עדיף לוותר על אחת מהתרופות הנ"ל או להשאר עם שתיהן ולהפחית את המינון שלהם? אני שואל בגלל ההגנה שהתרופות מספקות ללב ולכליות. חן חן אדוני

שלום, אכן אם יש ירידה במשקל אז תהיה ירידה בלחץ הדם [כל ירידה ביחידה אחת ב- BMI מורידה לחץ דם סיסטולי ב- 3 mmHg]. טיפול בלרקפרס איננו נותן הגנה ללב או לכליות בשונה מטיפול בוקטור, ולכן אם יש צורך בשינוי טיפולי אז הייתי מציע להפחית מינון של לרקפרס ולא וקטור. יש לציין שיעד המטרה של לחץ הדם אמור להיות מתחת ל- 130/80-85 ויש להימנע מלחצי דם נמוכים. יש לציין שטיפול בוקטור הינו מגן על הכליות בחולים סוכרתיים כאשר יש הופעת חלבון בשתן [דבר אשר מצביע על הפרעה בתפקוד הכלייתי], וההגנה על הלב כאשר יש אקו לב עם פעילות לב פחותה מ- 45%. חשוב מאוד לשים לב שכעת עם הירידה במשקל יש לערוך בדיקות דם עדכניות [לתפקוד כלייתי] ולעקוב אחרי תפקוד הכליות במיוחד שאת תחת טיפול בוקטור. בריאות שלמה,