פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9244 הודעות
8354 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

שלום לוקחת מירו 15 מג ו0.5 מג לוריבן לשינה כתוב שלא מומלץ לשלבם מדוע? כמו כן לוקחת גם ציפרלקס 5 מג כל בוקר שאינו עוזר לדכאון וחרדה יש לי בעיות הליכה אולי מהתרופות האלו? אי יציבות סחרור חוסר שווי משקל עייפות חולשות טרום עילפון כאבי תופת במעיים בקיבה סותריי חומצה לא עןזרים יש קשיי בליעה גם סותריי חומצה לא עוזרים אילו מהתרופות גורמות לכל זה

שלום, אין מניעה רפואית לשלב בין התרופות שציינת. לגבי אם התרופה יעילה אצלך, יש לפנות לרופא המטפל לציין שאינן מקבלת תועלת מטיפול בציפרלקס במינון של 5 מ"ג - הוא יכול להעלות מינון ל- 10 מ"ג, ולשקול להעביר את הטיפול לשעות הערב בכך שלא יהיה לך עייפות ורדימות. מירו חשוב ליטול בלילה מכיוון שיש לו שמשרה שינה. חשוב לציין שהשילוב אינו אסור, אבל מעלה את הסיכון לחוסר שווי משקל ועייפות במהלך היום, ולכן חשוב לערוך מחדש את הטיפול בשיתוף עם הרופא המטפל. רפואה שלמה,

06/06/2020 | 19:35 | מאת: יוחאי

אני לוקח עשרה ימים אנטיביוטיקה אוגמנטין פעמיים ביום בשביל עקירה שיש לי לעשות. רציתי לדעת האם יכולה להיות תופעת לוואי של נשירת שיער מאוגמנטין? בעלון של התרופה לא מצויין תופעה זו .... (כי אני יודע שאנטיביוטיקה יכולה לגרום לזה) תודה רבה על העזרה....

שלום, פחות סביר להניח שזה מאוגמנטין. נא לעשות בדיקת דם מקיפה לזיהוי סיבת הנשירה.

06/06/2020 | 15:10 | מאת: אודי

אני לוקחת 5 מג אליקוויס פעמיים ביום .האם מותג לקחת תוספים כגון חומצה אלפא ליפואית ,ויטמין סי או אבץ ביחד על אליקוויס .מאיזה תרופות כדאי להימנע ?תודה

שלום, לגבי צמחים וטיפול באליקוויס עדיין אין לנו מידע מספיק בספרות המקצועית. עיקרונית אין בעיה עם ויטמין סי ואבץ ואלפא ליפואית לפי בדיקה במאגרי מידע.. אבל בכל מקרה חשוב לעקוב אחרי סימני דם עם השילוב. רפואה שלמה,

06/06/2020 | 12:18 | מאת: רום

שלום רב, האם יש הבדל בין כדורי ויאגרה לכדורי תרים. מודה לתשומת הלב, רום

אותו חומר פעיל

מבקש לדעת אם מותר לי להשתמש בתוסף-צמח הלבונה/שרף - האלה. הכדורים שאני בולע בוקר- לופרסור,פרומיניקס,מטפורמים. צהרים- מיקרופירין ,אמריל, ערב - מטפורמין- פרומיניקס-אקספור'ג. תודה על שיתוף הפעולה-

שלום, לגמי צמחים המידע בספרות הינו דל מבחינת אינטראקציות בין תרופתיות ולכן לא ניתן לתת ייעוץ חד משמעי ספרותי. עיקרונית ניתן ליטול את התרופות שלך ללא דאגה, ולהפריד מצמחי המרפא, בנוסף לעקוב אחרי סוכר ולחץ דם תוך כדי הטיפול. רפואה שלמה,

ד"ר מחגנ'אה תודה , האם הבנתי נכון שאני יכול להשתמש בלבונה , אחרי או לפני נטילת התרופה בהפסקה של שעתיים. ולעקוב אחר הערכים של הסוכר , ויתר לחץ הדם. בתודה

05/06/2020 | 18:08 | מאת: מירי

היי דר אני סובלת מחרדה ופחד שמישהו הרדים אותי ופגע בי. אין לכך שום בסיס.ישנו רק פחד וסרטים בראש. אני לא בדיכאון. אבל כן מרגישה מאוד מפוחדת ומבולבלת ממש, ופעמים שזה קצת יותר רגוע אצלי. חשוב לציין שאני בטיפולי פוריות ומשתמשת בזריקות כגון גונאל , אורגלוטרן, אוביטרל. וכן, נוטלת על בסיס יום יומי יוטירקס לבלוטת התריס. שמעתי שיש כדורים בשם רמוטיב. האם זה באמת טבעי?מפחדת להתמכר האם זה בסדר ליטול את הכדורים הללו בזמן טיפולי פוריות? והאם זה יעזור להשתיק את החרדות "והרעש" בראש? תודה

05/06/2020 | 18:52 | מאת: המשך

המשך- האם יש כדורים טבעים עם צמחים חזקים שמשתיק חרדות בראש? לא מעוניינת בציפרלקס וכדומה..

רימוטיב יעזור לשיפור מצב רוח ודיכאון. נא לפנות לפסיכאטר ליעוץ

05/06/2020 | 16:33 | מאת: אמנון

יש לי כאב זמן רב ממוקד בחזה משמאל למעלה. הכאב נרגע כשלוחצים באצבע באזור. לאחר שנשללה סיבה לבבית עולה אצלי החשד שתרופת קרסור 10 שאני לוקח זמן רב היא זו הגורמת לי לכאב. האם יש מצב שזו הסיבה כדברי הרוקחת שלי?

שלום, בד"כ אם זה קשור לקריסטור אז מדובר בכאבי שרירים באיברים גדולים כמו שוקיים, ידיים. אבל בכל מקרה נא לעשות בדיקת דם ולבדוק אנזימי כבד ושריר - CPK. יש לפנות לרופא לשלילת גורמים אחרים בנוסף. במקרה ואכן זה קשור לקריסטור יש לפנות אלי בחזרה לייעוץ חוזר. רפואה שלמה,

05/06/2020 | 11:52 | מאת: מוטי

אני בן 80 סבלתי הרבה זמן מהפרעות קצב ולפני שלושה שבועות עשיתי צריבה . והרופא נתן לי פרוקור 200 מג +קרדילוג2.5 מג פעם ביום. אני גם לוקח אוקסר + ואילקביץ וליפיטור . לאחר בעיות קיבה ועיכול במשך הרבה זמן הלכתי לרופא פרטי. הוא רשם לי כמה תוספי מזון ועבור חיידקים שנתגלו בבדיקת צואה הוא רשם לי 3 כדורים ליום לשלוש פעמים במשך חודש של פרוטוסיד .אני מבקש לדעת אם זה בסדר שאקח אותו עקב העבר שלי של הפרעות קצב והכדורים שאני כבר לוקח. תודה רבה

שלום, אין בעיה עם השילוב ניתן ליטול ביחד. נא להוסיף לטיפול (אם לא מקבל) טיפול להגנה על קיבה כגון לוסק או נקסיום. רפואה שלמה,

04/06/2020 | 17:25 | מאת: אני

האם אפשר להשתמש במשחת פניסטיל לפי הצורך? גם באופן כרוני לצורך העניין?

אין מניעה, אבל אם יש מרכיב אלרגי כרוני עדיף לעשות הפניה לרופא מומחה אלרגיה במטרה לאבחן סיבת האלרגיה ולשקול טיפול כרוני.

04/06/2020 | 13:14 | מאת: אור

האם ניתן לשלב בין אלכוהול ואופטלגין? (הכוונה לאחוז נמוך, כמו בירה)

אין מניעה

03/06/2020 | 14:23 | מאת: אורח

בעקבות גרד באזור פי הטבעת, רופא העור רשם לי משחה שנקראת טרידרם. הגרד ככל הנראה נובע מרות רפאסל שאני משתמש בהם באופן קבוע, מה שאומר שיכול להיות הגרד יחזור לעיתים קרובות. יש לי שתי שאלות: 1-האם ניתן להשתמש בטרידרם פעמיים בשבוע באופן קבוע? (בימים בהם אני שם נרות) 2-עד אתמול מרחתי באזור המגרד משחת פניסטיל. האם ניתן ישר למרוח טרידרם או שצריך לחכות כמה ימים בין החלפת המשחות? תודה

שלום, 1. לא, יש להשתמש בתכשיר בתדירות מתן של פעמיים ביום (בוקר וערב) ואחרי שבוע יש לבדוק אם יש תגובה והטבה מהטיפול. לאחר מכן ולפי יעוץ רופא מומחה ניתן לשקול טיפול מניעתי. 2. יש למרוח שכבה דקה מהמשחה, ויש להימנע משימוש במשחה אחרת באותו מקום בעת מריחת התרופה. אין צורך לחכות ימים, תוכלי מהיום להתחיל. רפואה שלמה,

02/06/2020 | 12:30 | מאת: ס

שלום סיימתי אתמול טיפול בדלקת בכתף עם כדור קספו 8 וזה לא עזר לי. והיום קניתי משחת וולטרן 1% לדלקת והמשחה ממשפחת NASID וגם הקספו ממשפחה זו וכתוב בעלון אין להשתמש בו זמנית בתרופות אחרות ממשפחת ה NSAID הניטלות דרך הפה ואני לקחתי עד אתמול קספו. האם אפשר להשתמש היום עם הוולטרן או לחכות מספר ימים? אני צריכה להתחיל טיפול חדש בשבוע הבא עם ברקסין האם הוא יעיל יותר לדלקת שנמשכת כבר חצי שנה וכואבת גם בשינה? מה היתרונות והחסרונות של זריקת קורטיזון שהוצעה לי ע"י הרופא?

שלום, אין מניעה להתחיל עם המשחה מהיום. אבל חשוב לציין שאת צריכה לעשות בדיקות דם במהלך הטיפול אם הטיפול בתרופות ממשפחת ה- NSAIDS ממשיך לתקופה מעבר ל- 3 שבועות. מכיוון שתרופות מהמשפחה עלולות לגרום לפגיעה בתפקוד הכלייתי ולעלייה בלחץ הדם ועוד. ברקסין יכולה להיות אופצטיה טיפולית טובה אבל חשוב במהלך הטיפול לקבל בנוסף טיפול להגנה על קיבה כמו לוסק או נקסיום מכיוון שהתרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול. בקשר לזריקת קורטיזון היא עשויה להפחית כאב ודלקת אבל עלולה בשימוש ממושך להעלות לחץ דם, סוכר.

03/06/2020 | 12:29 | מאת: ס

תודה האם אפשר לקחת וולטרן וויטימין בי? והאם אפשר לקחת בנוסף אופטלגין? והאם חצי אופטלגין זה הורס את הכדור ועדיף לקחת שלם? אני פשוט לא רוצה להעמיס

02/06/2020 | 10:24 | מאת: אמא מודאגת

תודה לך על המענה אני כתבתי לך שאלה למטה בפורום שלשום בכותרת דלקת גרון וחום לתינורת בקרע צינתור הרחבה אשמח אם תקרא שוב כדי לזכור רוצה לעדכן ולשאול אותך שאלה היום קיבלנו תשובת המשטח שזה לא חיידק כתוב פורלמה רגילה .התקשרי לרופא הילדים לשה ואמר לי להפסיק את האינטביוטקה מוקספין ואמר שזה ויירוס ויעבור בגלל שיש לה נפיחות בשקדים ואדום אבל גם בקשתי ממנו נעשה בדיקת שתן שבגלל החום עדיין נמצא. השאלה שלי איך אני אפסיק את האיטביוטקה בצורה הדרגתית או מה אני התחלתי שלושם כאילו כד עכשוי 7 מנות עם היום בבוקר של 4 סיסי .מה את מציע?

שלום, אין טעם והגיון להמשיך טיפול אנטיביוטי כאשר צומח וירוס, מכיוון שאנטיביוטיקה מטפלת רק בחיידקים ולא בוירוסים. חשוב לציין שטיפול באנטיביוטיקה כאשר אין צורך מעלה את הסיכון לעמידות, ולכן לא מומלץ להמשיך. החום זה לא אומר שאני צריך לטפל באנטיביוטיקה, אלא חום יכול לנבוע מזיהום ויראלי (וירוס). אפשר להפסיק בבת אחת ללא דאגה ואין צורך בהפסקה הדרגתית. רפואה שלמה,

01/06/2020 | 15:09 | מאת: רוני

אני בהריון חודש 9 במהלך ההריון הבלוטה עלתה מעל 2.50 והרופא יעץ לי לקחת חצי כדור יוטורקס 25 מג. לאחר מכן עקב חוסר איזון נוסף עליתי לכדור שלם. תקופה מסויימת זה שמר על איזון ועכשיו שוב פעם הבלוטה עלתה ל 3.50. הרופא יעץ לי לעבור בסופש לשני כדורים. האם לחכות לסופש? למה לא להתחיל כבר עכשיו? והאם אחרי שאלד זה בסדר להפסיק את הכדור כבר ביום הלידה? תודה.

שלום, איזון בלוטת התריס הינו חיוני במיוחד בתקופת ההריון. אין לך דאגה מהתרופה, מדובר בתרופה בטוחה וחיונית כשצריך במהלך ההריון. מקווה שאת במעקב רופא אנדוקרינולוג במיוחד שאת בהיריון, ולכן יש לדעת טוב מאוד את משטר הטיפול. כפי שהבנתי ממך שהרופא אמר לך ליטול מיום ראשון עד חמישי כדור אחד, ובשישי שבת ליטול שני כדורים ביום (ז.א 100 מק"ג). זה לא כל כך משמועתי להתחיל עכשיו ומהיום, ולכן תעשי כפי שציין לך הרופא, ובסופ"ש ליטול שני כדורים מהשבוע הזה. רפואה שלמה,

01/06/2020 | 15:05 | מאת: רוני

שלום, אני בהריון שבוע 37. מאוד מפחדת מנשירת השיער שתבוא אחרי ורוצה ליטול כדורי אבץ. האם הם יעזרו לי למנוע נשירת שיער? מתי כדאי להתחיל לקחת אותם? כבר עכשיו או אחרי שאלד? ולגבי כדורי סידן, אני מפחדת שהשיניים יהרסו לי, האם כדאי להתחיל לקחת גם סידן? תודה

שלום, תוספות של אבץ וסידן יינתנו רק אם חסר (במיוחד בהיריון) ולכן יש לעשות בדיקות דם ואם אכן חסר ליטול תוספת.

01/06/2020 | 12:21 | מאת: חן

שלום. אני נוטלת מטרוטקסט 12.5 מג פעם בשבוע עקב דלקת פרקים פסוריאטית . בעוד כשבועיים אני עוברת השתלות שיניים האם יש מניעה? תודה אירית

שלום, אין מניעה חד משמעית. רק יש לשים לב שאם חל שינויים בחלל הפה כמו פטרת או זיהום חיידקי יש להודיע לרופא המטפל בהקדם.

01/06/2020 | 10:51 | מאת: מיכל

שלום וברכה. מדוע כתוב על כדור נוקטורנו 3.75 מ"ג שאסור לחצות והאם מסוכן לקחת חצי כדור לאורך זמן עם הפסקות מידי פעם ( ולא רק לצורך גמילה)? כתוב על האריזה שאין לקחת כדור שלם יותר משבועיים ברצף. תודה.

שלום, אכן אין תוספת תועלת בשימוש ממושך וזה רק תורם לתופעות לוואי. ההנחיות של היצרן שאין לחצות בחצי, אבל אם מדובר בחציה לצורך גמילה ניתן לעשות לתקופה קצרה. הטיפול לא מיועד לטיפול "לפי צורך" ולכן יש להימנע משימוש בתרופה בצורה לא נכונה.

02/06/2020 | 08:45 | מאת: מיכל

תודה על המענה המהיר. אז האם יש כדור שינה לא חזק שכן אפשר לחצות אותו לחצאים ואף לרבעים? אני סובלת מבעיות שינה שבאות והולכות בשלוש השנים האחרונות ואני צריכה שיהיה לי משהו במינון נמוך שאוכל להיעזר בו לפי הצורך. לפעמים מספר ימים ברצף, לפעמים פעמים בודדות בשבוע. אין סיבה שאקח כדור שלם , כי אני נרדמת גם עם חצי ואף שליש מהנוקטורנו. אולי זה רק פסיכולוגי, אבל זה לא משנה. העובדה היא שהוא עוזר לי להירדם, ובלעדיו אני עלולה להישאר ערה שעות רבות. את הואבן למשל אפשר לחתוך , אבל כשנעזרתי בו לשינה, מהר מאוד נאלצתי להשתמש בכמעט כדור שלם. ההתמכרות לואבן באמת היתה מאוד מהירה כפי שאתם טוענים.

31/05/2020 | 20:39 | מאת: עינת

עבור נזלת אלרגית אני נוטלת בקביעות טלפסט 180 מ"ג ביום וגם סטרונאז פעמיים ביום. אני לא מצליחה להשתלט על הנזלת רק עם אחד מהם. עכשיו אני בהריון ולוקחת דיקלקטין לבחילות (3 ביום כרגע). האם יש מניעה להמשיך עם כל זה ביחד? מאחר ששניהם אנטיהיסטמינים.

מבחינת דיקלקטין מדובר בתרופת הבחירה בהריון. לגבי טלפסט עדיף לבחור בתרופה אחרת ממשפחת האנטיהיסטמינים כגון לורטדין או זלרגי שיש לנו מספיק מידע לגבי הבטיחות שלהן בהיריון. אכן פחות מומלץ ליטול שני אנטיהיסטמינים במהלך ההריון, ולגבי השילוב עדיף לפנות למחלקה לטרטולוגיה קלינית במשרד הבריאות או באסף הרופא (מוקד טלפוני) ולברר את הנסיון שלהם לגבי השילוב ביחד בזמן היריון.

31/05/2020 | 14:03 | מאת: אמא מודאגת

שלום התינוקת שלי בת שנה ושמונה חודשים ברקע עבר צינתור בגיל שבועיים הרחבה עם בלון מסתם ראיתי וברוך השפ עבר בשלום והיינו אצל הרופא המטפל לפני שבוע אקו לב בסיכום היצרות קלה לא משמעותית אין הגבלה מצב לבבי מצוין ולחזור עוד שנה לביקורת. אתמול התחיל אצלה חום עד 38.4 ופעם אחד 38.8 הלכנו היום לרופא ילדים שלנו הבחין בדלקת גרון עם חשד לחיידק לקח לה משטח גרון .רשם תרופה מוקסיויט פורטה 250 מינון 4 סיסי שלושה פעמיים ביום ואמר שעדיף לטפל לפני התוצאה של המשטח בגלל ההיצרות ...את האמת נכנסתי בלחץ האם אולי יפגע לה אם יש חיידק התחלתי לתת לה את התרופה רציתי לשואל אם זה מינון מספיק היא שוקלת 11.3 גיל שלה שנה ושמונה חודשים.ואם יש חיידק להמשיך וכאשר מתחילים בתרופה יש סיכוי שיהו סיבוכים אני מואד מפחדת.יש לציין בשנה שעברה בתי הגדולה היה לה חיידק בגרון ונתנו לה תרופה והוא חוסל ועבר בשלום .

אין דאגה מבחינת המינון. לפי המשקל היא מקבלת 200 מ"ג (4 סס) שלוש פעמים ביום. ז.א 600 מ"ג ליום. מוקספין הינה תרופה בטוחה ואין דאגה. רק אכן מאוד חשוב לטפל לפי הרגישות בהקדם. רפואה שלמה וכל טוב,

31/05/2020 | 09:30 | מאת: ס

שלום האם טריבמין המכיל ויטמינים מקב' B האפקט בו כנראה במנגנון פלצבו (תרופת דמי) ? כלומר זה לא באמת מטפל בבעיה בגירוי עצבי בצוואר הגורם לי לכאבים בראש?

אין תרופה שמאושרת ע"י משרד הבריאות עם אפקט פלצבו !!!

התייעצות לגבי כדורים נוגדי דיכאון, לפני יומיים התחלתי לקחת ברינטליקס 10מ״ג. ובמקביל הפסקתי ויפאקס 37.5 מ״ג. יש לי תופעות גמילה קשות מויפאקס ותופעות הסתגלות קשות לברינטליקס. האם מחר בבוקר יכולה לחזור לויפאקס ולהפסיק ברינטליקס?

שלום, אפשרי, אבל עדיף לפנות לרופא המטפל במטרה לעשות העברה בין שני התכשירים. ניתן להתחיל ברינטליקס ובמקביל לגמול אותך בהדרגה מויפאקס.

מבהירה שעקב התפרצות נימול ודקירות ברגליים במיוחד ימין נעשתה לי בין השאר בדיקת נחושת שהיתה מעט גבוהה 160.מבהירה.

ראה יעוץ קודם

30/05/2020 | 13:34 | מאת: ב123

שלום רב רציתי בבקשה לדעת בפמוטידין 20 מג שלוקחת כל יום 5 שנים כבר,ובאלתריפטן תרימה 40 מג למגרנה כשליש מחודש במשך שנים ,ויטמין די שעלי להמשיך לקחת וכדור טבעי לקסין נגד עצירות שצורכת פעם ביומיים מכיל 15 גרם נחושת בקילו אבקת צמחים כשכמוסה היא 600 מג.זה מה שנאמר בחברה.האם יש בתרופות נחושת?והאם בכדור הטבעי לפי המדדים שנתתי זו כמות גדולה של נחושת??נמצאה לי נחושת מעט גבוהה 160 שהטווח 140 לאחר ברור שללו מחלת וילסון והפסיקו מעקב אני מודאגת עדיין כי גם בבדיקתם האחרונה היה קרוב למקסימום.האם יש נחושת בכדורים שציינתי פמוטידין ואלתריפטן ויטמין די? והכדור טבעי לקסין לפי החישוב של הנחושת שיש בו האם הכמות גדולה.תודה מראש על העזרה.שום גורם לא יודע לענות ונאמר לי רק רוקחות.בנוסף בי 12 יצא 300 במסגרת רופאים על הנימול טענו כי צריך לפחות 400 קיבלתי בי 12 עלה הפסקתי ושוב אחרי פחות משנה במגמת ירידה ל 300 שוב צורכת.מבחינת ספיגה וגסטרו טוען שאין לי בעית ספיגה.האם בבי 12 שלוקחת יש נחושת?אודה על תשובתך ועזרתך

שלום, בתכשירים שציינת אין נחושת. אינני רואה צורך בדאגה אם זה על הגבול העליון. רפואה שלמה,

תודה על התשובה רק רשמת עח הגבול העליון.יצא 160 שהמקסימום 140.זה מעל לגבול

30/05/2020 | 13:22 | מאת: ירמי

לקחתי עשרה ימים אוגמנטין אנטיביוטיקה לעקירת שן. סיימתי את הטיפול. האם אני יכול ללכת לים ולהיחשף לשמש מיד לאחר סיום הטיפול?

אין מניעה

30/05/2020 | 11:33 | מאת: לנה

האם מותר לקחת ביחד פרנטל, אומגה 3 וברזל של ספאטון או שכדאי לחכות כמה זמן ביניהם, ואם כן כמה זמן? ועוד שאלה, האם מותר למרוח בהריון על כל הגוף חמאת שיאה טבעית? (סובלת מיובש בכל הגוף והקרמים שמוכרים הפארמים לא עוזרים בכלל) תודה...

שלום, עדיף להפריד מתן הברזל משאר התכשירים בשעה-שעתיים לאבטחת ספיגה. בקשר לחמאה עדיף למרוח בכמות קטנה על איזור היובש. אין לנו מספיק מידע לגבי בטיחות בהריון למרות שמדובר בתכשיר לשימוש מקומי שסביר להניח שאין לו השפעות סיסטמתיות.

28/05/2020 | 14:33 | מאת: אפרת

מקבלת אנטיביוטיקה בעקבות דלקת גרון רוצה להשתמש בנורמלקס מניקה חודש אחרי לידה

אין מניעה, רק להרחיק מתן נורמלקס ממתן האנטיביוטיקה על מנת לא לפגוע בספיגתה.

28/05/2020 | 12:10 | מאת: אריק

שלום. יש לי שכן מבוגר מאוד שאני עוזר לו בסידור התרופות לכל השבוע, האיש לוקח 15 כדורים ביום והוא לא רואה טוב אז אני עוזר לו בסידור כל הכדורים בקופסא ע"פ כמות יומית. את כל הכדורים שהוא לוקח הוא מקבל במרשמים קבועים. אחד הכדורים שהוא נוטל במינון יומי (אחד ליום) הוא רוקסט. אני מסדר לו את הכדורים כבר 3 חודשים והוא לוקח את אותם כדורים קבועים הרבה זמן לפני שאני התחלתי לסדר אותם, מה שאומר שאת הרוקסט הוא לוקח כל יום כבר תקופה ארוכה מאוד, לפחות חצי שנה. זה לא מסוכן? מדובר בכדור ממכר. אמרתי לו לפני כמה שבועות שאני חושב שהוא צריך לדבר עם הרופאה שלו על הכדור הזה, אבל הוא בכלל לא הולך לרופאה... הוא רק מבקש בטלפון חידושי מרשמים. בשורה התחתונה אני רוצה לדעת אם זה לא מסוכן לו? תודה מראש על העזרה.

שלום, אכן יש צורך בהערכת הטיפול התרופתי מחדש. סביר מאוד להניח שיש חלק לא מבוטל מהתרופות שהוא נוטל אין צורך בהן. ריבוי התרופות (נקרא פוליפרמסי) נוצר בגלל חוסר מודעות של המטופלים ולצערנו הרב של הצוות המטפל. אין הצדקה למתן טיפול ברוקסט באופן כרוני. יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת במטרה לערוך שינוי בטיפול שניתן. בריאות שלמה,

27/05/2020 | 10:18 | מאת: לירון

שלום רב התחלתי לשתות אץ החומר אינוזיטול לפני חמישה ימים ואני מרגישה סחרחרות בחילות וכאבי ראש האם יש קשר ?? קיבלתי אותו מפרופסור להרגעה והיעילות שלו מתחילה רק אחרי 3 שבועות . האם תופעות הלוואי יעברו והאם הן מוכרות??

לכאורה נראה שיש השפעה לתרופה על מערכת העצבים המרכזית כולל סרטונין ודופמין. סביר להניח שזה יכול להיות תופעות לוואי מהתוסף, אבל אין לנו מספיק מידע לגבי התכשיר. יש לעיין בעלון לצרכן במקרה והתייחסו לתופעות לוואי.

27/05/2020 | 09:06 | מאת: ס

שלום תוך כמה זמן מתחיל כדור קספו 8 להשפיע על דלקת? אני לוקחת כבר מספר ימים ואין אפילו התחלה של שיפור אני לוקחת שניים ביום לעשרה ימים, אחרי כמה ימים רצוי להפסיק את הטיפול אם אין שיפור? תודה

שלום, השפעה מתקבלת תוך שעה מנטילת התרופה. אכן אין להשתמש בתרופה הזו באופן כרוני. עדיף להגביל מתן עד 10 ימים.

27/05/2020 | 17:12 | מאת: ס

לקחתי כבר 7 כדורים זה כבר היום הרביעי מתוך 10 ימים שאני צריכה לקחת ואני עדיין לא מרגישה שינוי. צריכה לקחת 2 ביום. אחרי 7 כדורים מתוך 20 שאני אמורה לקחת, לא אמורה להיות הקלה? זו דלקת שנמשכת כבר חצי שנה, בת 45 בריאה. האם לתת לכדור הזדמנות ולהמשיך למרות שאין שיפור? כמה ימים בערך עד שזה משפר את המצב?

27/05/2020 | 07:36 | מאת: מישהי

לקחתי בבוקר)08:10) אטנט מינון 20 מג ובצהריים )15:00)לקחתי פוסטינור האם זה בסדר ? האם היעילות של הפוסטינור קטנה ? לקחת עוד גלולה ? זה מסוכן ?

אין דאגה הכל בסדר, אין התנגשות בין שתי התרופות. כל טוב,

שלום לד"ר מחאג'נה. השאלה שלי היתה אחרת.השימוש אינו באינהלציה,אלא בשטיפות של מערות האף דרך הנחיריים,כשהבודיקורט שבאמפולה מעורב עם 200מ"ל מים רתוחים +מלח ים אטלנטי+סודה לשתיה. האם הנזקים ותופעות הלוואי הם כמו באינהלציה? בבקשה להתייחס לשאלה שלי.בפעם השלישית.תודה

שלום, כן עוד שזה שימוש מקומי לשטיפה אז התופעות הלוואי המרכזיות הינן מזעריות, ולכן אין דאגה רק בדומה לשימוש באינהילציה יש לשמור על היגיינת אזור המתן ושיטה במים בסיום כל טיפול. כל טוב,

26/05/2020 | 15:41 | מאת: אורח

שלום, לפני כשנה אובחן כי יש לי פרוקטיטיס (על רקע קוליטיס). מאז אני משתמש בפתילות רפאסל פעמיים בשבוע. התסמין של הפרוקטיטיס חלף (הדימום), אך התפתח באזור גרד שבא והולך. רופא משפחה אמר לי שהגרד נובע ככל הנראה מהפרוקטיטיס או מתופעת לוואי של הרפאסל. השתמשתי לא פעם באפלומיצין במשך שבוע פעמיים ביום, אך בכל פעם שהפסקתי הגרד חזר לאחר זמן קצר. האם ישנה משחה או טיפול אחרים לגרד? תודה תודה

שלום, לא ניתן להציע טיפול לגרד אם לא יודעים מה המקור או הסיבה, מכיוון שהטיפול הינו שונה. ולכן נא לפנות לרופא משפחה/גסטרו לשלילת סיבות אחרות.

26/05/2020 | 11:00 | מאת: רוני

שלום, אני בהריון חודש 9 שבוע 36 סובלת מדימום בחניכיים באזור שן מסויימת בעיקר בצחצוח. רציתי לדעת באילו תכשירים מותר להשתמש כדי למנוע התפתחות דלקת ודימום? מאחר והבנתי שאסור להשתמש בחומרים מסויימים. האם מותר להשתמש במשחה קרוקסודיל?

שלום, אין מניעה להשתמש בהריון כל עוד שמדובר בכמות קטנה לשימוש. עדיף להשתמש בתמיסה במקום משחה. בריאות שלמה,

בודזונייד 1מ"ג/2מ"ל משמש לטיפול ברירית האף,בפוליפים בנזלת .אמפולה אחת בתוך מכל floעם 200nמ"ל מים רתוחים+כפית מלח ים אטלנטי ורבע כפית סודה לשתיה. עד כמה התרופה הזו חודרת /נשארת/משפיעה ואם ישנן תופעות לוואי,כי 2 מ"ל בתוך כוס מים "הולכים לאיבוד"מבחינה כמותית

אין דאגה מבחינת איבוד חומר. בד"כ בשימוש מקומי לדרכי נשימה אין תופעות לוואי סיסטמתיות . רק יש לשוף את הפה בסיום כל טיפול מחשש מפטרת.

שלום לד"ר מחאג'נה. השאלה שלי היתה אחרת.השימוש אינו באינהלציה,אלא בשטיפות של מערות האף דרך הנחיריים,כשהבודיקורט שבאמפולה מעורב עם 200מ"ל מים רתוחים +מלח ים אטלנטי+סודה לשתיה. האם הנזקים ותופעות הלוואי הם כמו באינהלציה?

25/05/2020 | 13:08 | מאת: אורח

שלום, האם אפשר לשלב אנטיביוטיקה עם התרופות הבאות: ולפורל מירו פריזמה קרדילוק לוריבן תודה

בד"כ אין מניעה, רק יש לציין איזה אנטיביוטיקה ?!!!!!

01/09/2020 | 04:51 | מאת: שחר

אפשר לשלב לוריבן עם זינאט לדלקת בשתן?

24/05/2020 | 20:08 | מאת: עדן

שלום, נוטלת מזה מס׳ ימים דאלצין במינון 1350 מג ליום (בעקבות דלקת בשן) כעת לאחר עקירת שן בינה, האם ניתן להשתמש באקמול?

אין מניעה

24/05/2020 | 11:50 | מאת: קטי

שלום, לא יודעת האם זה המקום לשאול, אם לא - סליחה ואשמח להכוונה לאן לפנות.... כחלק מטיפול ivf רכשתי קרינון ומאז הקניה לפני שבועיים וחצי אחסנתי אותו במקרר. רק היום שמתי לב שעל האריזה כתוב שאין לאחסן במקרר. האם התרופה נפגמה ואין לצרוך אותה? בינתיים מאתמול העברתי את התפיסות לתוך ארון בגדים... תודה ויום טוב

נא לפנות לחברה המייצרת- אצלם יש ניתונים לגבי אחסון התכשיר אפילו מחוץ לתנאי האחסון.

24/05/2020 | 04:49 | מאת: לילך

האם ניתן לקחת טיפות אופטלגין להורדת חום

כן

23/05/2020 | 23:53 | מאת: רעות

האם על מנת להיגמל מקלונקס רצוי לעשות זאת תחת מעקב פסיכיאטרי צמוד במסגרת אשפוזית- אשפוז יום ולהגיע למעקב יומיומי? התחלתי בהפחתה של קלונקס שלקחתי במשך 3 חודשים 1/4 כדור כפול שלוש ביום ובימים האחרונים התחלתי לרדת במינון של הכדור בבוקר. אני סובלת מעייפות קשה שמפריעה לי לתפקוד בעבודה, ממחשבות טורדניות, תחושת ריחוף וניתוק, פחד שאני מאבדת את האחיזה במציאות ופחד שמא אתאבד- שזה פחד שהיה קיים גם מלפני הקלונקס כנל לגבי תחושות הניתוק והספק. אני בנוסף מטופלת מעל לחודש בציפרלקס 10 מ"ג. אשמח לחוות דעתך.

נא לפנות לפסיכיאטר במטרה להיות במעקב צמוד לאור התלונות שציינת. הפסיכיאטר יבנה לך תוכנית טיפולית מותאמת אישית.

23/05/2020 | 20:07 | מאת: רחל

ערב טוב, האם הגיוני שהזריקה גורמת להזעות שבוע וחצי אחר קבלתה, ההזעות התחילו 24 שעות אחרי שקיבל אותה. בנוסף היו כל שאר תופעות הלוואי , עלייה בלחץ דם, הסמקה, עלייה במדדי סוכר. בעת קבלת הזריקה היה גם טיפול בטבאניק עקב חיידק בכיח. בימים הראשונים הההזעה היתה משמעותית יותר והתבטאה בעיק בלילות. תודה.

שלום, פחות סביר שזה מהזריקה. נא לחפש גורם אחר, בהנחה ולא היה סימנים של רגישות מהתרופה.

21/05/2020 | 09:15 | מאת: ס

שלום, יש לי דלקת בכתף וקיבלתי כדורי קספו 8, הרופא והרוקח אמרו לקחת אחרי האוכל ובדף שנמצא בקופסא של הכדורים(הוראות יצרן) כתוב לפני האוכל, מה לעשות? והאם ניתן לשלב עם טריבמין ואופטלגין והיכן לשמור את כל הכדורים? כתוב לשמור בטמפ של 25 מעלות, כשאני בבית והמזגן דולק, הבית קריר אבל לפעמים יוצאים והבית מתחמם. היכן לשמור את שלושת סוגי הכדורים?

שלום, קספו יש ליטול ממש לפני ארוחה, או אחרי אוכל. התרופה עלולה לגרום לכיב קיבה ולכן עדיף לתזמן עם ארוחה. בקשר לשימור התרופות העיקר שהטמפרטורה לא תעלה מעל ל- 25 מעלות. נא לשמור במקום קריר שלא חשוף לאור השמש.

08/06/2020 | 23:42 | מאת: ניקול

אני לא יודעת לגבי כל השאלות של התרופות רק רוצה לספר שאני נוטלת סידן אמורפי שעשוי לעזור לרפא דלקות במפרקים שונים. לי מאוד עזר בדלקת במפרק כף היד. קראו טסטימוניאל של השחיין האולימפי יעקב טומרקין : https://www.youtube.com/watch?v=4wD895vQPWA

20/05/2020 | 11:11 | מאת: א

האם לשמור תרופות רק במקרר גם אם כתוב במקום קריר, או אם כתוב מתחת ל25 מעלות? יש תרופות שקירור עלול להרוס? כי החום בארץ עובר 25 מעלות. תודה

אפשרי, אבל לא להקפיא אם טמפרטורת החדר פחות מ- 25 מעלות ניתן לשמור בחדר.

20/05/2020 | 09:05 | מאת: מתן

שלום רב לאחר שריטלין גרם לתופעות לוואי הנוירולוג המליץ על קונצרטה 36. נטלתי את התרופה משך שבוע ולאחר מכן הפסקתי [בגין דחיית הבחינה אליה אני לומד]. מרגע שהפסקתי ועד היום [כמעט שבוע] אני חובה עייפות קיצונית. אם לאחר שבוע של נטילה אלה תסמיני הגמילה מה יהיה אם אטול את התרופה משך שנים וארצה להפסיק ? האם הדבר יכול לנבוע מכך שהתרופה לא מתאימה לי? או שמא ייתכן שהדבר מעיד כי האבחון שגוי ואני לא סובל מקשב וריכוז? תודה רבה!

שלום, פחות סביר להניח שהאבחנה שנעשתה ע"י הנוירולוג תהיה שגויה במיוחד שכבר נתן תרופה. יש לפנות לנירולוג בשאלה לסיבות נוספות לכך, בכל מקרה בזמן הגמילה יש לנסות לעבור לתכשיר בשחרור מיידי עד לגמילה. פחות סביר שאלה תופעות לוואי רק מנטילה שבועית של התכשיר.

20/05/2020 | 01:58 | מאת: רעות

נוטלת קלונקס רבע כדור (חצי מכדור של 0.5 מג) 3 חודשים בערך וכעת מנסה לרדת בהדרגה. מהם תסמיני הגמילה שאני עתידה לחוש וכמה זמן הם אמורים להימשך? כיצד ניתן להתגבר על תסמינים אלו? אציין שאני כבר חודש נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג עדיין לא מרגישה במאה אחוז שינוי, אולי בגלל הקלונקס.

נא להסתכל בפורום - ניתנה תשובה לשאלה מקודם

19/05/2020 | 22:31 | מאת: טל

שלום, יש לי ארון תרופות מלא. בימים האלה השתדלתי להוציא את הרוב לשקית ואני שמה קרחון. בטוח חלק מהזמן יש יותר מ 30 מעלות בשקית וחלק מהתרופות נשכחו בארון בחום הזה. כגון אקמול צינון ועוד. האם עלי לזרוק הכל? האם לשמור תרופות רק במקרר גם אם רשום לשמור במקום קריר ויבש? בארץ לא קריר, מה עושים? תודה

שלום, עקרונית כל תכשיר שנשמר לא לפי התנאים של היצרן שאישר משרד הבריאות- אין להשתמש בו.

19/05/2020 | 22:27 | מאת: א

שלום, אני מקבלת גם יוטירוקס וגם t3 sr. שאלתי רופאים ורוקחים, חלק אומרים לקחת עם הפרדה וחלק אומרים ביחד . אחד אמר אפילו שעתיים ביניהם. איך תהיה ספיגה הכי טובה, לקחת יחד או בנפרד? (כמובן מפרידה מאוכל שתיה סידן וכל תרופה אחרת) תודה

שלום, לפי בדיקה במאגרי מידע לא אמורה להיות אינטראקציה בית שתי התרופות, ולכן לא צויין שיש הגבלה להפרדה בין מתנים. עקרונית ניתן ליטול ביחד, ולאחר חודש-חודשים לעשות בדיקה חוזרת ולראות אם חל שינוי ב- TSH, ואם עדיין אין איזון לשקול הפרדה ולבדוק שוב.

19/05/2020 | 19:10 | מאת: אנונימי

היי, בעקבות מחלה אני לוקח אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין. רציתי לדעת האם אפשר לעשן קנאביס תוך כדי נטילת האנטיביוטיקה או שזה יכול ליצור אינטרקציה מסוכנת?

שלום, עקרונית לא אמורה להיות בעיה.

19/05/2020 | 16:53 | מאת: ל

שלום עקב לחצים בראש קיבלתי לחודש כדור טריבמין נאמר שזה כנראה בגלל גירוי עצבי בצוואר, הכדור הרגיע את הלחצים, הנוירולוגית ביקשה שאחרי חודש אוריד את המינון לפעמיים בשבוע, הורדתי מינון והכאבים חזרו. האם הגוף שלי התמכר לכדור? טריבמין ממכר?

שלום, טריבמין אינה תרופה ממכרת!

19/05/2020 | 07:36 | מאת: אני

במידה שמתרחשת הארכת מקטע qt, באיזה שלב היא בדרך כלל מופיעה? בתחילת הטיפול או שיכולה להופיע בכל שלב? (תרופות ssri)

שלום, זה תלוי. כלומר אם יש עוד תרופות שאתה נוטל והן בעלות פוטנציאל להארכת מקטע QT יחד עם SSRI אז תראה בעיקר את ההארכה בתחילת הטיפול. מצד שני זה עלול להתרחש לפעמים בהמשך הטיפול, אבל בד"כ נהוג לעקוב בעיקר בתחילת הטיפול, ומדי פעם בהמשך הטיפול. כעת אין הנחייה חד משמעית לניטור מקטע QT בחולים תחת טיפול ב- SSRI, אבל זה תלוי בחולה, ולכן הרופא המטפל יקבע את זה כתלוי בסיכון החולה לתופעת לוואי זו כתלוי בתרופות שהוא נוטל, ומחלות רקע. בריאות שלמה,

18/05/2020 | 19:13 | מאת: ס

שלום, האם ישנן תרופות שיכולות לגרום להפרעה נוירולוגית כמו טיקים ? (עיוות בלתי רצוני) כמו שהעין לפעמים קופצת בזמן סטרס, אז במקרה שלי טיקים ברגל. זה קרה לי כשלקחתי 4 ימים כדורי אטוריקוקסיב, האם אלה תופעות שגרתיות בכדור הזה? מהן התופעות שלו? והאם ניתן לקחת אותו עם טריבמין(ויטמין בי)?

שלום, לא מדובר על תופעת לוואי של הטיפול ! לפי הספרות המקצועית אין דיווחים על התלונות שציינת תחת טיפול בתרופה. התרופה הזו מחייבת זהירות מפני נזק כלייתי בשימוש ארוך, בנוסף לעלייה בלחצי דם, והחמרה של מחלות לב (אם יש ברקע). אין בהלה עם הנושא, אבל חשוב להגביל את משך הטיפול , ולא ליטול את התרופה באופן כרוני. בריאות שלמה,

19/05/2020 | 09:17 | מאת: ס

ניתן לשלב עם טריבמין - ויטמין בי?