כאבים בבטן תחתונה כתוצאה מהתעמלות

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/08/2020 | 15:21 | מאת: אבנרי

שלום אני סובל כבר הרבה חודשים מכאבים שמרגישים ככאבי שריר אם כי איני יודע באמת מה הם. הכאבים ממוקמים בבטן התחתונה משמאל, ולאחור בדיוק באותו מקום רק במקביל, בגב. סוג של תחושת לחץ ובעמידה פחות מרגיש את זה. הכאב רק משמאל ולא מימין. צירפתי תמונה לצורך ההסבר. הכל התחיל כשהחלטתי לעשות התעמלות ולאמן את הבטן התחלתי עם תרגילי בטן רגילים של כפיפות ושילבתי עוד כמה תרגילים שמצאתי שעובדים על הבטן אבל התאמנתי ממש מעט לא בצורה אגרסיבית וכו'. לאחר זמן קצר התחלתי להרגיש את הכאבים האלה וחשבתי בהתחלה שאלה פשוט שרירי בטן תפוסים. לקח לא מעט זמן עד שהכאבים חלפו וכל פעם שחזרתי לפעילות כזו הכאבים חזרו. בפעם האחרונה שהם חזרו הם נשארו אתי ועדיין מפריעים ולא חולפים. אולי מעט פחתו אבל בפעם הזאת עבר כבר הרבה זמן והם עדיין לא חלפו. פניתי לפיזיותרפיסט ותיק שטען שיש לי חוליה בולטת בגב שמקרינה לאיזור הזה. עבדנו עם חימומים, חשמל וכו' אבל אני לא בטוח שזה עזר. פניתי לרופא משפחה והוא בסופו של דבר החליט להפנות לסיטי. אני קצת סקפטי בנוגע לזה כי גם סתם להקרין את עצמי שזה מה שהרופא גם חשש לו וגם אני לא בטוח שזה יוכל להראות לנו את מצב השרירים וכו'כי אני חושד שתיתכן איזו בעיה בשריר אולי חולשה אולי דלקת קרע וכו'. אין לי גם בעיות מעיים. האם נתקלת במקרה כזה בעבר? תוכלי לייעץ לי מה לעשות? אשמח לשמוע על כל רעיון וכל אפשרות אני מאוד רוצה לחזור להתאמן גם בחדר כושר ובמיוחד על הבטן וחושש שההפרעה הזאת תמשיך ותתחזק וכו' תודה

שלום לת, כאב בבטן תחתונה יכול לנבוע מהרניה מפשעתית או הרניה של ספורטאים שנובעת מקרעים בשרירי הבטן באזור אחיזתם לאגן. אני ממליץ לפנות לכירורג לשלול בקע מפשעתי ובמידה ואין ממצאים להתייעץ עם פיזיותרפיסט נוסף. הוא יוכל לתת לך ייעוץ לגבי תרגילים מתאימים לחיזוק השרירים באופן מדורג. אני ממליץ לא לבצע תרגילי כפיפות בטן בשלב זה. בשלב זה נראה שאת\ה יכול\ה להמשיך התאמן עם מאמץ קל עד בינוני במכון כושר

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי