תו נכה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

20/08/2013 | 11:03 | מאת: איתמר

שלום לכולם, אני מנסה להשיג תו נכה לרכב . יש לי אליאוסטמי קבוע. עברתי ניתוח במאי השנה בעקבות חסימת מעי והתגלה שיש לי קרוהן (בעבר קוליטיס וסרטן). מאז יש לי שילשולים והשקית מתמלאת די מהר. מה עושים כדי לקבל תו נכה למרות שאין לי בעית ניידות (ב"ה) ? אשמח לקבל תשובה

בכל מקרה בהצלחה!

התשובה הפשוטה היא : לא עושים. תו נכה ניתן אך ורק למי שיש לו בעיית ניידות (הווה אומר קושי בהליכה או קושי בהליכה ממשוכת). נכות אינה מזכה אוטומטית בזכאות לתו נכה. במידה ויש בעיית ניידות יש להביא מכתב מרופא מומחה המסברי את בעיית הניידות והצורך בתו הנכה ובעזרתו ניתן להתחיל בתהליך של הוצאת תו נכה (באתר של משרד התחבורה ישנו הסבר מפורט מה בדיוק צריך לעשות). סטומה לכשעצמה אינה גורמת לבעיית ניידות ולכן אינה מזכה בתו נכה. לי אישית יש תו נכה אך לא בגלל הסטומה אלא בגלל פגיעה עצבית שיש לי כתוצאה מהניתוחים הגורמת לכאבים בהליכה וכן עקב דלקת מפרקים שיש לי כתוצאה מהקרוהן שגם היא גורמת לקשיים וכאבים קשים בהליכה. לעיתים עלי להיעזר לכן בהליכון או קביים. זו הסיבה שיש לי תו נכה, לא הסטומה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה