נגישות
נגישות

טיפול בתא לחץ לילד שנולד פג וסבל מחוסר חמצן ברחם

דיון מתוך פורום  רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)

17/05/2018 | 13:48 | מאת: שירה

שלום רב, בני בן הארבע נולד בשבוע 27- 900 גרם. הרקע ללידה היה היריון תאומים, שאחד מהם נפטר ברחם. כאשר התגלה שהתאום נפטר החלו לנטר את דופק העובר החי. לאחר מספר ימי מוניטור בבית החולים בהם נצפו שוב ושוב ירידות דופק אצל העובר, הוא יולד בקיסרי חירום בשבוע 27 ואז גם נודע שהייתה היפרדות שיליה ברחם. עקב כך שהיינו מאוד מוטרדים מההחלטה לילד בשבוע כה מוקדם הוסבר לנו שהוא אינו מקבל מספיק חמצן למח ולכן אין ברירה אחרת. הילד גדל והתפתח יפה מבחינה מוטורית, אך מבחינה קוגניטיבית מלווה אותו איחור התפתחותי עד היום. כיום נמצא בגן שפתי (חינוך מיוחד) ועל אף עבודה מאומצת איתו יש לו בין השאר קשיים בהבנה. אינו מאובחן על הספקטרום. שאלתי היא האם יש סיכוי שטיפול בתא לחץ יוכל לעזור לו? גם במידה והמערכת הציבורית לא תאפשר לו לקבל טיפולים בתא לחץ, חשוב לנו לדעת האם זה יכול לסייע לו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה, תשובה מספקת לשאלתך קשה לתת במסגרת הקטנה של פורום זה. כללית, אכן בנזקי חוסר חמצן למוח לאחר לידה שאפשר להוכיח אותם במיפוי מוח, קיים רציונל מחקרי ואף ניסיון קליני ליעילות הטיפול בתא הלחץ. נושא נרחב זה עדין אינו מקובל כיאות על ידי הקהילה הרפואית המקצועית מפאת חוסר מחקרים קליניים מספיקים ועדין אינו בסל השירותים אך יש לקחת בחשבון כי הטיפול עצמו בטוח מאוד מבחינה רפואית ובמידה ועושים זאת במקצועיות תופעות הלוואי זניחות לחלוטין. . במרכז תא הלחץ באסף הרופא מטפלים בילדים אלה וגם ביחידת תא הלחץ של רמב''ם ואלישע בחיפה יש ניסיון מה בנושא. תפני למרכזים אלה שילחי המסמכים הרפואיים ומקווה שתעני בהצלחה.

21/05/2018 | 16:00 | מאת: שירה

ד"ר מלמד, תודה רבה על תגובתך. חוץ ממה שנאמר לנו סמוך ללידה (שהעובר לא מקבל מספיק חמצן ולכן יש לילד בניתוח חירום, והשערה היא כי ייתכן זה נמשך יותר מימים ספורים, שכן אחיו התאום נפטר בהערכה כשבועיים לפני לידת החירום כתוצאה מהיפרדות השיליה) הנושא הזה לא נבדק ככל הידוע לנו. כן נאמר לנו בפגיה שלא נצפו דימומים במח מספר ימים לאחר הלידה. האם זה נחשב מיפוי מוח? האם כדאי לנו לבקש שיעשו לו היום מיפוי מוח? אני מניחה שמבחינת המערכת הרפואית, זה ילד בריא. אין לו שיתוק מוחין או בעיה חמורה אחרת. הרופאה ההתפתחותית אינה מתרגשת מעיכוב התפתחותי של שנה- שנה וחצי לדבריה. מערכת החינוך מתמודדת עמו במסגרת החינוך המיוחד וגם מבחינתם הוא לא חריג בנוף. אז למעשה, חוץ מלנו ההורים, שרוצים לספק לו את התנאים האופטימליים לממש את הפוטנציאל שלו- לאף אחד אחר לא אכפת. נשמח מאוד לקבל ייעוץ, אפילו בפרטי- מהי הדרך הטובה ביותר לעזור לו. ידוע לנו שיש ברחבי העולם גם מרפאות פרטיות שמספקות טיפול זה, ואף נהיה מוכנים לעשות את המאמץ הדרוש כדי לאפשר לו טיפול שכזה, אולם חשוב לנו לדעת עד כמה זה ריאלי שזה יסייע לו. תודה רבה על המענה, שירה

פני בשאלתך זו לרופאים במרכז תא הלחץ באסף הרופא או למרכז תא הלחץ של רמב''ם ואלישע בחיפה. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה היפרברית וצלילה (טיפול בתא לחץ)