חיידק ההליקובקטר

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

26/01/2011 | 12:41 | מאת: בר

שלום, שמי בר ואני בת 21. לפני כבערך ארבעה חודשים התחילו אצלי כל מיני סימפטומים שונים שקשורים למערכת העיכול.. זה התחיל בעצירות ופיסורה וכיום זה ממשיך , לאחר ארבעה חודשים, עם עצירות, פיסורה, צואה רכה ורירית (לעיתים רחוקות שלשול לאחר כאבי בטן חזקים מאוד, יש לציין גם שריח הצואה הוא מאוד חריף), כאבים בבטן העליונה שמלווים במעין רעש של קרקורים (כמו שמרגישים כשרעבים) וזה מתחיל החל מהשניה שאני קמה בבוקר עד הלילה, בחילות מאוד חזקות, צרבות מאוד חזקות (עד כדי כך שאני לא מצליחה לשתות ולאכול במשך שעות), טעם מר-חמוץ בפה, חוסר תאבון, הרגשה כללית לא טובה (הרגשת חולי עם חום מאוד נמוך , לעיתים מגיע גם ל37.1 בשעות הבוקר) ואני בטוחה שיש עוד כמה דברים ששכחתי... ביצעתי US בטן עליונה ותחתונה יצא תקין, סיגמואידוסקופיה יצא תקין עד 50 סמ של המעי הגס (פרט לפיסורה), בדיקות דם יצאו תקינות (שקיעת דם, ספירת דם, CRP, ASCA ANCA.. הכל יצא תקין). לפני כמעט חודשיים נמצא אצלי ההליקובקטר (בשיעור של 28.27) וטופלתי בטיפול המשולש.. עליי לגשת בשבוע הבא לבדיקת נשיפה נוספת.. מאז תחילת הטיפול ועד היום לא הורגש אפילו לא שיפור קטן... כל העניין הזה גורם לי לחרדות ודיכאון שהובילו לנדודי שינה כל לילה.. מה גם שאני אמטופובית ופוחדת מהקאות.. אני לא שותה קפאין מזה כבר כמה שבועות- בכלל!, מנסה להימנע מעגבניות (פרט לאולי מעט קטשופ), לא אוכלת מטוגן... זה מאוד מתסכל ומפריע לי לנהל חיי שיגרה נורמליים.. אני כבר בחופשת מחלה מזה שלושה שבועות.. מה עליי לעשות ד"ר? יש לי תור לגסטרואנטרולוג בחודש הבא.. אך אני מתחילה עבודה חדשה ולימודים בעוד כשבועיים ומאוד מפחדת שזה ישפיע לי על זה... מה אלו כל הסימפטומים האלה? האם זה רק מהחיידק? יש האומרים שהחיידק עצמו לא גורם לסימפטומים אלא רק כאשר הוא גורם לנזקים אז הוא גורם לסימפטומים ויש כאלה שאומרים שהוא עצמו גורם לכל זה .. אך מה הקשר לעצירויות שיש לי ולפיסורה? אני מאוד מבולבלת ומאוד מתוסכלת אודה לעזרתכם!!!!!

26/01/2011 | 22:50 | מאת: פרופ' רם דיקמן

בבקשה נסחי מה היא שאלתך, האם היא נוגעת לחיידק או לצרבת?

27/01/2011 | 03:19 | מאת: בר

גם וגם... הבנתי שהחיידק לא גורם לסימפטומים אלא הנזקים שלו כן.. האם זה נכון? אם אני מרגישה כרגע כל כך רע זה כנראה אומר שנגרם איזשהו נזק? האם יש איזשהו טיפול ספציפי נגד החיידק שהוכח כהיעיל ביותר? שמעתי על אנשים שעברו הרבה טיפולים נגד החיידק ושחלקם לא מוצלחים בכלל, שאחוזי ההצלחה שלהם נמוכים... האם יש משהו שיכול להקל לי על הבחילות והצרבות בנתיים עד שאעבור את הבדיקות הרצויות? העניין מונע ממני חיי שיגרה בסיסיים וזה מאוד מפריע לי...והאם החיידק מסביר גם את בעיית העצירות שלי ? או שעצירות נגרמת מפיסורה? תודה מראש

06/05/2011 | 01:13 | מאת: חנה

היי גם אני סובלת מצרבות, אך לא במידה כו חמורה. אם הבעיה שלך לא נפתרה אני ממליצה לך לפנות לרופאה מומחית לגסטרו.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי