מה עושים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

17/07/2016 | 20:18 | מאת: איתן

אבי בן שמונים חסימת שתן מלאה 500. עם קטטר ערמונית מוגדל 90. מקבל אומניק. וקיבל אנדרוקור 50 כבר בכדור הראשון אחרי שעה. קיבל רעידות בגוף חזקות חולשה בעל הגוף. בחבול מסוים בדבור. וקצת חוסר תגובה עם הסביבה. מה עושים הפסקנו מיד לא נותנים לו את הכדור. זה הראשון. אבל ז מצב חרום או תופעות מהכדור שיעברו?

שלום איתן. אתה מתאר תופעות של חולשה, צמרמורות, בלבול בדיבור, וחוסר תגובה עם הסביבה. אלה תופעות משמעותיות יחסית לתגובה לתרופה, או מה שהייתי חושב עליו כתופעת לוואי של התרופה. כדי לברר את המצב, עד שזה לא הוכח כאחרת, יש להתייחס לזה כמצב חירום ולגשת למיון. בלי קשר, אנדרוקור היא לא התרופה הרגילה שנותנים במצב של אצירת שתן עקב הגדלת ערמונית שפירה. יכול להיות שהרופא שנתן את התרופה יודע עוד פרטים שאתה לא מפרט בגוף השאלה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית