דלקות חוזרות ונישנות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

31/01/2016 | 16:42 | מאת: עינת

ד"ר שלום, אני בת 27 ומשנת 2014 (בעיקר) סובלת מדלקות חוזרות לפחות בשנה יש לי 4/5פעמים דלקות , מקבלת אנטיביוטיקה> עושה בדיקה ולאחר מכן מראה שאין לי תרבית לאחר מס' ימים לפעמים גם יומיים אחרי נטילת האנטיביוטיקה שוב!! יש לי דלקת וזה תמיד מלווה בריח לא נעים ולא מוסבר וכשאני הולכת לשירותים יש ריח של פיפי חריףףף והרגשה מוזרה ולא נעימה בבטן התחתונה, אני כבר לא יודעת מה לעשות ונמאס לי לקחת אנטיביוטיקה [בדר"כ לוקחת זינט] , איזה פתרון יש? והאם יש אולי איזושהי מחלה , אציין כי אני מחליפה תחתון כל יום, לפעמים גם פעמיים ביום [כשאני בבית] עושה פיפי לפני ואחרי קיום יחסי מין וכמובן שוטפת טוב במים וסבון [ולא בכל מיני תרחיצים, בבקשה תעזור לי מה גם שאני לפני טיפול ivf ואני לא רוצה שזה יפריע לי. כי זה ממש מטרד .מבקשת את עזרתך. תודה רבה

שלום עינת. יש כמה דברים שחשובים לנו בבירור של דלקות חוזרות בדרכי השתן. דבר ראשון, חשוב להבין האם באמת מדובר בזיהום. כלומר, לאסוף את התרביות, בהנחה שהן נלקחו לפני תחילת אנטיביוטיקה, ולראות האם צמח חיידק, ואיזה? האם זה אותו חיידק כל פעם או שמדובר בחיידקים שונים? כאשנחנו מסתכלים על החיידקים, אנחנו מסתכלים על הרגישות שלהם לאנטיביוטיקה. אחת האפשרויות הן שהחיידק טופל באנטיביוטיקה לא מתאימה או במשך טיפול קצר מדי. דבר שני הוא לברר האם יש סיבה שגורמת לזיהומים חוזרים. חסימת שתן, הישארות שתן במערכת, גוף זר כמו אבן בדרכי השתן. כאן חשוב לנו לדבר איתך ולברר האם יש תסמינים מסויימים שיכולים לכוון לבעיה כזאת. בדרך כלל אנחנו מפנים לאולטרה-סאונד של דרכי השתן, ואם יש איזשהו רמז לבעיה אנחנו מפנים לבדיקות נוספות. דבר שלישי, בדיקה ע"י רופא נשים. הרבה פעמים כשלוקחים אנטיביוטיקה, יכולה להופיע פטריה בנרתיק. התסמינים של פטריה כוללים גרד, עקצוץ, הפרשה וגינלית, אבל בהרבה מקרים גם סימנים שדומים לדלקת בדרכי השתן. הטיפול לפטריה הוא שונה מלחיידק.

01/02/2016 | 10:27 | מאת: עינת

ד"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית