בלוטת התריס+ ובלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/10/2018 | 09:31 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, אפרט מעט: בחודש ספטמבר 2016 התגלה (בבדיקה אקראית) קשרית בגודל בודדת בגודל 13*15 אשר נוקרה באמצעות FNA תחת US והתוצאה היתה: זפק. וו BETHESDA. לאחר שנאמר לי שהתוצאה תקינה, לא הייתי בביקורת במשך שנה וחצי. כעט, שוב ביצעתי אולטרסאונד לבלוטת התריס וכפי שאפרט: בלוטת המגן-מוגדלת, באונה ימנית - קשרית קטנה, בגודל 4 מ"מ. אונה שמאלית - קשר הטרוגני בגודל 2.1 ס"מ, גדל בהשוואה 19.9.2016 - נוקר בעבר. משמאל קשר לימפה עם קורטקס מעט מעובה בגודל 2.1 ס"מ, וסקולרי. מימין - ללא לימפהאדנופטיה. בלוטת הפרוטיס- תקינות דו צדדית. בלוטת תת לסתיות - תקינות דו צדדית. מומלץ FNA מהגוש באונה שמאלית וקשר לימפה באונה שמאלית. שאלתי היא: האם ככל הנראה זה סרטני? עקב הגדילה של הממצא משנת 2016 ועד עתה? עברו שנה וחצי. מה זה אומר זפק? עפ"י הניקור בשנת 2016? כעט יש גם בלוטת לימפה עם קורטקס בגודל 2.1 ס"מ , האם זה אומר כי זה התפשט לבלוטת הלימפה? ומה זה קורטקס? אני מבינה שללא ניקור לא ניתן לדעת דבר, אך האם כל האמור לעיל מחשיד לממצא סרטני? האם זה שעבר שנה וחצי מהבדיקה הראשונה של הניקור שנאמר שזה זפק ועד עתה זה אומר שיכול להיות שהגידול הגיע כבר לבלוטת הלימפה? אנא תשובותיך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה. בברכה

06/10/2018 | 10:47 | מאת: שירה

ד"ר , שכחתי לציין כי אני גבר בן 63 ולאחיינית שלי שהינה בגיל 40 התגלה גידול ממאיר בבלוטת התריס עברה כריתה ומטופלת ביוד. האם זה מראה שאם לי יש בגילי שני גושים כפי שציינתי במייל הקודם אחד שהיה בגודל 1.3 ס"מ ולאחר שנה וחצי כיום הינו בגודל 2.1 ס:מ וכםן גוש אחד בבלוטת הלימפה שלא היה באולטרסאונד לפני שנה וחצי וכיום יש בלימפה בגודל 2.1 ס"מ מראה על גושים סרטניים ? ממה שקראתי בפורום ישנם 4 סוגים לפחות של גידולים בבלוטת התריס ולפי מה שהבנתי בגילי (63) הם יותר אלימים ומסוכנים? האם זה שיש במשפחה המורחבת דבר כזה זה מעיד על מרכיב גנטי וזה יותר מסוכן? אודה לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום רב, הימצאות גידול במשפחה אינה בהכרח קושרת אותך לאותה האבחנה אך בודאי מומלץ לבצע ניקור תחת US. מרבית המקרים יהיו שפירים וביתר מן התסם הגידולים המאוד שכיחים של התירואיד (פפילרי בעיקר) שהם מאוד לא אגרסיביים. הסוגים האגרסיביים נדירים ביותר. ניתן לבצע ניקור תחת US ע"י מיטב הרופאים במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא רמת החיל והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, ראשית אין כל לחץ. הממצא שכיח ביותר ובלוטת הלימפה קרוב לודאי אינה קשורה כלל. גדילת הגידול הינה משמעותית יחסית ואכן מחייבת התייחסות. הניקור חייב להיות במקום איכותי ואם הוא תקין אז יש להיבדק ע"י מנתח ראש צוואר ולהחליט מה הלאה. מערה מול כריתת הממצא. לגוש שגדל באדם צעיר הייתי ממליץ על כריתה בהנחה ואנו משוכנעים שבאמת גדל. ניתן היום לבצע בחתך מינימלי ולעיתים אנחנו מבצעים כריתה כלל ללא חתך חיצוני. אשמח להיפגש ולתת חוות דעת אך לפני כן מומלץ לבצע ניקור לביופסיה וניתן לבצעה במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא ע"י רופאים מובילים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/10/2018 | 08:23 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובותיך אך בבקשה רציתי להוסיף וגם לשאול אני גבר בן 63. (לא הייתי משוכנע שהסברתי את עצמי בפעם הקודמת לענין מין וגיל).. ולכן שאלתי האם מבחינת גילי זה ממצא עקב מהירות ההגדלה של הממצא מלפני שנה וחצי מחשיד יותר לכך שזה סרטני? האם בגילי שאינו צעיר במיוחד כן היית מבצע כריתה ולא מעקב עקב הגדילה המהירה? ולגבי זה שציינת כי לא נראה שבלוטת הלימפה באונה שמאלית בגודל 2.1 ס"מ אינה קשורה כנראה לענין, שאלתי היא האם יתכן כי זו בלוטת לימפה שגדלה, מכיוון שיש לי גם הגדלה באדרנלים ועלי לעבור MRI שעדיין ממתין לתור עבורו, האם ייתכן כי בלוטת הלימפה הזו המתוארת באונה השמאלית יכולה להיות גרורה מאזור האדרנל? תודה מראש ובברכה

שלום רב, הקשר שגדל מחייב אכן ניקור וייתכן גם כריתה שלו מכיוון שהגדילה תמשך קרוב לודאי גם בעתיד. עדיין אין על מקום ללחץ- מרבית הגושים שפיר וגם הממאירים מאוד לא אגרסיביים. בלוטת הלימפה לא נשמעת מדאיגה אבל כמובן שיש לנקר גם אותה. ממליץ לבצע את הניקור במקום איכותי. ניתן לבצעו במהירות במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום וחוסכת זמן המתנה רב (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

06/11/2018 | 11:21 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, ביצעתי את בדיקת FNA של בלוטת התריס ובלוטת הלימפה ומדאיג אותי התשובה לגבי בלוטת הלימפה. להלן תשובות הביופסיה: בניקור קשר היפואקואי בהנחיית סונר באונה שמאלית של בלוטת המגן התקבל חומר לא רב המכיל קולואיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולרים רגילים, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים, גבישים ומעט תאים מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק. BETHESDA 11 בניקור בלוטת לימפה בהנחיית סונר בצוואר משמאל, נראה דם, אלמנטים לימפטים רבים מפוזרים ובקבוצות. נראו לימפוציטים בשלים, פרולימפוציטים ומעט לימפובלסטים ותאי פלסמה בודדים. - יכול להתאים לקשר תגובתי, מומלצת קורילציה קלינית ומעקב. מאיג אותי לגבי בלוטת הלימפה, מה זה אומר, מה זה יכול להיות? מה זה ואיך עושים קורילציה קלינית? אנא תשובתך ותודה מראש לתשובותיך ןאדיבותך. בברכה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)