דלקת תת-חריפה לאחר FNA?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/08/2018 | 18:43 | מאת: רן

שלום בן 45 לפני כחצי שנה בוצע FNA בעקבות ממצא אקראי של קשרית בגודל 1.8 על 1.5. ה FNA יצא תקין. לפני כשבעיים החל חום נמוך של 37.5 ובהמשך כאב ורגישות בבלוטת המגן עם נפיחות בשתי בלוטות למפה תת לסטיות. זה הלך והחמיר ללא שיפור עד היום (כבר 10 ימים). היום הגיעו תוצאות בדיקות דם. TSH ירד לאפס, T3 ו T4 חורגים כלפי מעלה. CRP חורג (3.75), חריגות ב MONO וכדוריות דם לבנות. תמונה כללית של זיהום ויראלי. רופא המשפחה אמר שמדובר בדלקת תת-חריפה של בלוטן המגן ונתן לי Ibuprofen למשך שבועיים 3 פעמים ביום. אמר שזה זיהום לא שכיח, אבל אמור לעבור מעצמו תוך כמה חודשים עם הקלה בסימטומים תוך חודש לערך. הוא לא ידע להגיד אם הזיהום קשור לביצוע ה FNA. אמר לרוב מדובר בסיבוך של זיהום ויראלי בדרכי הנשימה, אבל לעיתים גם בעקבות חבלה או נזק פיזי לבלוטה. ההיתכן שהדלקת נגרמה בגלל חבלות של מימוש ו FNA? האם יש טיפול מומלץ אחר שיזרז החלמה? האם להסתפק בטיפול של רופא המשפחה או להתעקש לקבל הפניה למרפאה אנרוקרינולוגית? תודה

שלום רב. הטיפול נראה מספק. עדיף לעקוב עם אנדוקרינולוג ואם תפקוד הבלוטה מחמיר אז יומלץ טיפול בסטרואידים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)