טיפול ביוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/11/2017 | 21:27 | מאת: טובה

שלום רב, אני אחרי כריתת בלוטת תריס בתאריך 2.07.17 עקב PTC. משמאל PTC בגודל 1.8 ס"מ אינפילטרטיבי ללא ETE וללא חדירה לכלי דם. מוקד נוסף של PTC קלאסי בגודל 0.4 ס"מ. כרגע לפני טיפול עם יוד רדיואקטיבי 100 מיליקירי תחת תירוג'ין. בעברי כריתת כלייה בשל גידול סרטני RCC.(ללא טיפולים). שאלתי האם היוד הרדיואקטיבי עלול לפגוע לי בכלייה?

שלום רב, לכליה שמתפקדת היטב לא צריכה להיות בעיה בפינוי היוד אבל ממליץ לפנות לנפרולוג בשאלה זו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)