פרתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/10/2017 | 10:19 | מאת: איילה

שלום אני בת 44 בריאה בד"כ. בבדיקות שגרתיות באחרונה יצא קלציום מעט מוגבר 11 - היפרקלצמיה. כמו כן הפרשה מעט מוגברת של קלציום בשתן 24 שעות ( 350 ). מעבר לזה ספירת דם כימיה תקינות ו TSH תקין. הופנתי על ידי רופאת המשפחה ל US צוואר. להלן הממצא: "ללא לימפדנופתיה בצוואר משמאל אחורי לחלק אמצעי של האונה השמאלית של התירואיד הודגם מבנה היפואקואי אובלי בגודל כ 0.4-0.2-0.6 ס"מ - הממצא חשוד ל PTA , להמשך בירור. בלוטת המגן אינה מוגדלת בעלת מבנה אחיד באונה השמאלית קשר היפואקואי בקוטר עד 3 מ"מ - TIRADS 3 ל US ביקורת בעוד שנה. סיכום: חשד ל PTA זעירה אחורי לאונה שמאלית של התירואיד." אודה על עזרתך 1. האם הממצא מתאים לאדנומה שפירה בפרתירואיד? 2. האם יש צורך בבדיקות נוספות בשביל להחליט מה הטיפול? איזה בדיקות? 3. האם ממצא זה דורש ניתוח או שאפשר לחכות כמה שנים ולהחליט? תודה רבה

24/10/2017 | 11:56 | מאת: איילה

עוד מידע בדיקת PTH תקינה = 72 הנורמה 18-80 בדיקת ויטמין D תקינה 38 NG בנורמה. האם בכלל הגיוני שיש לי אדנומה בפרתירואיד היות ו ה PTH תקין? האם ההיפרקלצמיה בכלל מהפרתאירואיד? תודה

שלום רב, נראה שמדובר בהיפרפרתירואידיזם ראשוני בד"כ עקב אדנומה שפירה של הפרתירואיד. הסיכוי לממאירות שואף לאפס בנוכחות ערכים כאלו של קלציום ו PTH. בנוכחות קלציום גבוה הצפי היה ל PTH מדוכא ונמוך- ולכן PTH בגבול עליון של הנורמה בנוכחות קלציום גבוה הינו כשלעצמו אינדיקציה למצב זה. בגיל צעיר הנטיה הינה לנתח עקב סיכון גבוה להיווצרות אבני כליות, אוסטאורפורוזיס, כיב פפטי או שינויים מנטליים כגון עייפות ודכאון. בכל מקרה אין לחץ וזה בודאי לא דחוף. לפני החלטה סופית הייתי מבצע מיפוי פרתירואיד עם מיבי (דרך קופ"ח) ובהמשך US איכותי יותר של הצוואר לזיהוי ודאי יותר של האדנומה (ניתן במרפאתינו בארם- 03-7645464). אשמח לראותך ולתת יעוץ יסודי יותר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)