מיגרנה אצל בת 13.5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/07/2013 | 18:01 | מאת: קרן

ביתי בת ה- 13.5 - בריאה בד"כ, החלה לסבול, כנראה, ממגרנות לפני כשנה וחצי. בפעם הראשונה זה התבטא בכך שהיא קמה בבוקר מאוד מבולבלת, לא הצליחה לדבר ולא התמצאה בסביבתה. בבה"ח עשו לה ניקור מותני, CT מח, EEG בחסך שינה ובדיקות דם - הכל יצא תקין. לאחר כחודשיים שוב הרגישה לא טוב, חולשה ואז כאב ראש איום. בפעמים הבאות (פעם בחודשיים) המיגרנה החלה בחוסר תחושה של צד אחד של הפנים ושל היד - כל פעם בצד אחר, מעט קושי בדיבור,חולשה ואז כאב ראש חזק מאוד, אותו היא מתארת בסולם של מ1 עד 10 כ- 10. כשכאב הראש חזק מאוד אנו נגשים לביה"ח (מעולם לא בדק אותה נירולוג ילדים מטעם ביה"ח). שם היא מקבלת עירוי, מתחזקת וחוזרים הביתה. בחודש האחרון ביתי קיבלה כבר 3 התקפי מיגרנה בזה אחר זה. ניורולוג הילדים הפנה אותנו לבדיקת EEG, בדיקת עיניים - פונדוס, ובדיקת MRI. בדיקת העיניים יצאה תקינה, ובעוד שבועיים יש לנו תור לבדיקות הנוספות. התדירות של החודש האחרון מדאיגה אותנו מאוד. עליי לציין כי דודתה מצד אביה סובלת ממיגרנות מסוג זה ופעם אחת אף חוותה התקף אפילפטי. ברצוני לברר על מרפאה מעולה העוסקת בתחום זה וכיצד ניתן להגיע? האם יכול להיות שאלו התקפים אפלפטיים? האם יש דרך למנוע? האם יכול להווצר מצב של ADD מהתקפים אלו? מאז ההתקפים היא לא מאורגנת, שוכחת דברים, לא מצליחה לבצע משימות עד הסוף, לא מרוכזת בלימודים.. אודה מאוד לתשובתך.

שלום, למיטב ידיעתי אין מרפאה ספציפית לנושא מיגרנות בילדים, אך בהחלט חשוב לרכז את הבירור הידיו של נוירולוג ילדים. ואם אפשר, שאותו הנוירולוג יבדוק אותה בזמן התקף. התיאור פחות מתאים למיגרנה, אבל אם יש שינוי התנהגותי אני ממליצה שתחזרו לנוירולוג שלה בהקדם עם התוצאות. בברכה

10/07/2013 | 23:13 | מאת: קרן

שלום רב, תודה על תשובתך. שאלתי היא: אם התיאור פחות מתאים למיגרנה, מה זה עוד יכול להיות? תודה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים