ילד פג

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/01/2011 | 20:58 | מאת: שיינה

שלום רב, ילדתי את בני לפני שנה וחצי בשבוע 29 בעקבות היפרדות שליה. הוא נולד במשקל 1500 עם דימום מוח דרגה 3 בצד שמאל ו-4 בימין. במהלך פגיה הוא פיתח הידרוצפלוס ועבר 4 ניקוזים. היום היינו במעקב אצל ניורולוגית שלנו. הוא מדבר יפה מאוד, מתקשר מעולה, אך יש בעיה עם מוטוריקה גסה. מבחינתה מוטוריקה גסה מתאימה לגיל שנה ולא יותר. שמה לב שיד שמאל לא משתפת פעולה עם יד ימין וכמעט לא משתמש בה למרות שבבית אנו רואים תמונה אחרת לגמרי. קיבלנו ממנה איבחון קשה - שיתוק מוחין בעקבות פגות. איך אפשר לבדוק את העניין יותר לעומק ואם יש מישהו שתוכלי להמליץ אליו עלמנת לקבל דעה נוספת? תודה מראש!

שיינה שלום, ההגדרה של שיתוק מוחין היא פגיעה מוטורית שאינה מתקדמת, עקב אירוע בהריון/ בלידה או בגיל הינקות. לעיתים שיתוק מוחין מלווה בבעיות נוספות, כגון הפרעה שיכלית, שפתית, בראיה, שמיעה ועוד. אמנם קשה לשמוע שלילד שלך יש שיתוק מוחין, אך מבחינה מעשית האבחנה חשובה גם כדי לדעת מה מצבו המדויק, וגם כדי לקבל את כל הזכויות הסוציאליות שמגיעות לכם (מביטוח לאומי, טיפולים בהתפתחות הילד, שיקום אורטופדי וכו'). תודה לאל שבנך תקין מבחינה שפתית ותיקשורתית. קרוב לודאי שהנוירולוגית שאליה פנית מנוסה, והגיעה לאבחנה על סמך תישאול ובדיקה מדודקים. אם אינך שלמה עם האבחנה- תוכלי לפנות לנוירולוג ילדים מנוסה או מומחה בהתפתחות הילד מנוסה. בהצלחה ותהיו בריאים!

29/01/2011 | 14:46 | מאת: שיינה

אז זהו שהוא מדבר מאוד יפה ומבחינת תקשורת מאוד הפתיע את הניורולוגית שלנו, רק מבחינה מוטורית יש בעיה. אני פשוט מנסה להסתכל בעתיד ולהבין ולהתכונן למה שמחכה לנו. הוא אמור עכשיו לעבור בדיקה חוזרת של EEG, MRI, בדיקת עיניים, בדיקת דם ואלרגול.הוא כמעט שבוע מסרב לאכול כמו שצריך, בבוקר הקאה קבועה אחרי הדייסה ובמהלך היום אם נותנים לבכות יותר מדקה הוא גם מקיא. הוא מאוד ירד במשקל (8500 נכון לעכשיו), אני כבר לא יודעת לאן לפנות, לא ישנה לילות וימים. פשוט בבעיה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים