חסרים נוירולגיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/03/2012 | 14:48 | מאת: אדם

החבר שלי עבר תאונה עם פגיעת ראש קשה, היה בן 12, כעת הוא בן 15, עבר ניתוח קרנוטומיה להפחתת לחץ תוך גלגולתי לדימום פרונטלי שמאלי אפידוראלי כפי שאני מבין, וגם היה לו בצקת מוחית, טופל בהחייאה מוחית גם,והוחדר לו שנט בהתחלה לבטן ואחר כך הוסר, עבר שיקום ממושך, הוא סובל מבעיות התנהגות ורגשיות, בסי טי צוין שמתאים ל DAI, השאלה הייתכן שאחרי פגיעה שכזו לא יוותרו לו חסרים נוירולוגיים, חוץ מהתחום הרגשי נפשי, למשל בעיות זיכרון האם זה לא חסר נוירולוגי ? מה עוד, איזו חסרים נוירולוגיים צריך לבדוק, אגב נבדק אוזניים תקין גם בברה וגם בשדה ראייה עיניים. שוב איזו חסרים נוירולוגיים צריך לחפש במקרה הזה באם אינם נראים לעיין, מבחינה מוטורית הוא טוב. הייתכן בעתיד אפלפסיה כאבי ראש וכד' באם זה לא מופיע באופן מובהק כעת, שוב אנו מדברים על בצקת מוחית ועל החיאה מוחית יש תאים שנמצו ולא יתחדשו מחדש אם אני לא טועה. תודה. נא הסברכם המפורט.

שלום... חסרים נוירולוגים לאחר פגיעת ראש קשה יכולים להתבטא במוטוריקה (חולשה או הפרעת תנועה), שפה ודיבור, קוגניציה, הפרעת תחושה או כאבים, רגש והתנהגות. כמו כן תתכן אפילפסיה מסוגים שונים. הנושא מורכב ביותר, ואי אפשר לתת הסבר מפורט במסגרת הפורום- זה נושא להרצאה שלמה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים